PODCASTS

Ινσταγκραμικά τρακτέρ, αβρααμική τηλεργασία και αριστερό Game of Trolls

Seth Wenig, Ivan Sekretarev/AP Photo, Aris Oikonomou/SOOC, Βασίλης Ψώμας/Intime News, Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi | Κωνσταντίνος Μπαντούνας/24 Media

Τα τρακτέρ στην Αθήνα ως instagram event, τα λαγούμια των παλαιοχριστιανών, η ναπάλμ στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ και ο αιφνίδιος (;) θάνατος του Navalni γέμισαν την εβδομάδα που πέρασε.

Τα τρακτέρ ήρθαν, τα τρακτέρ έφυγαν, το Instagram πήρε φωτιά. Μερικά μπλόκα μένουν ακόμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μέσα σε μια εβδομάδα από 40 κύματα και ίσως λέω λίγα: η διάλεξη του Στέφανου Κασσελάκη στο LSE, το ερωτηματολόγιο στο isyriza, οι δυο τεταμένες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, η παρέμβαση μπουρλότο του Αλέξη Τσίπρα και η ομιλία του Στέφανου στην έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ όπου προανήγγειλε ξανά εκλογές Προέδρου το Κόμματος προκάλεσαν μια κάποια ημικρανία στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Χαμπέμους Παλαιοχριστιανούς. Οι δικοί μας Amish, οι δικοί μας Μενονίτες ζουν στην ορεινή Κορινθία σε σπηλιές σαν τους προπάππους τους και αρνούνται την τεχνολογία, αλλά δουλεύουν με τηλεργασία και laptop και η τηλεόραση δεν χορταίνει να μας ταΐζει πληροφορίες για αυτή την ιδιαίτερη οικογένεια. 

Όταν λέω ότι θέλω να πάω να ζήσω σε μια σπηλιά πάντως εγώ δεν εννοώ αυτό.

Ο αιφνίδιος θάνατος του βασικού πολιτικού αντιπάλου του Putin, Alexei Navalni στη χειρότερη ρωσική φυλακή, τον Πολικό Λύκο στην Αρκτική προκάλεσε αντιδράσεις σε όλο τον πλανήτη και τα ερωτηματικά είναι πολλά.

Ο Tucker Carlson που πήρε συνέντευξη στον Vladimir έπαθε Ευτύχη Μπλέτσα, πήγε να πουλήσει την ποιότητα ζωής στη Ρωσία ως καλύτερη από αυτή της Αμερικής και ο Jon Stewart δεν του χαρίστηκε.

Δες στο Netflix το Comedians in Cars Getting Coffee, όπου ο Jerry Seinfeld πάει για καφέ με τους πιο διάσημους κωμικούς οδηγώντας super cars όλων των εποχών.

Επίσης, κόλλα όπως κι εγώ με τις άπειρες σεζόν Law & Order SVU και House που έβαλε η πλατφόρμα (έρχεται και Monk τον Μάρτιο).

Επίσης στο Netflix, η δεύτερη σεζόν του έξυπνου και ολόσωστα αστείου Alpha Males σε περιμένει.

Το Limetown στο Ertflix με Jessica Biel και Stanley Tucci που στηρίχτηκε στο ομώνυμο podcast ακολουθεί μια δημοσιογράφο του κρατικού ραδιοφώνου των ΗΠΑ που ερευνά τη μυστηριώδη εξαφάνιση 300 ανθρώπων σε μια ερευνητική μονάδα νευροεπιστήμης.

Το Astrid & Raphaelle επίσης στο Ertflix είναι μια έξυπνη αστυνομική σειρά με ένα εξαιρετικό ντουέτο γυναικών ντετέκτιβ.

Διάβασε το Μορφωμένη, την αυτοβιογραφία της Tara Westover (Ίκαρος) που μεγάλωσε σε οικογένεια συντηρητικών μορμόνων στο Άινταχο, όπου διάβαζε μόνο τα θρησκευτικά τους βιβλία και αφού ενηλικιώθηκε σπούδασε στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, έχοντας μόλις ανακαλύψει ότι η Ευρώπη δεν είναι χώρα κι ότι έχουμε περάσει δύο παγκοσμίους πολέμους.

Η διλογία Από Ήλιο σε Ήλιο της Μαίρης Κόντζογλου (Μεταίχμιο) είναι ένα μυθιστόρημα σε δυο συνέχειες με φόντο την αληθινή ιστορία της ματωμένης απεργίας στη Σέριφο στα τέλη του 19ου αιώνα.

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.