PODCASTS

Έξαλλες Χίμαιρες, ταλαίπωρα τριήμερα, κάλπες παντού. To AI είναι φίλος μου

Ashley Landis, Toru Hanai/AP Photo, Toru Hanai, Pool via AP, Eurokinissi | Κωνσταντίνος Μπαντουνάς/24 Media Creative team

Τριήμερα της αγοραφοβίας, βρώμικος Σηκουάνας, εκλογές Γαλλίας, Αγγλίας και ΠΑΣΟΚ, ο πόλεμος του Καραγάτση, ο σεισμός Taylor. Πώς το AI με κέρδισε.

Τα τριήμερα είναι ωραία. Αλλά και κουραστικά. Και είναι έξτρα κουραστικά όταν όπου και να πας, από το καράβι μέχρι την ταβέρνα, πρέπει να κερδίσεις μια θέση ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους.

Η δύσβατη παραλία Θαψά είναι ενδεικτική του πώς πήγε αυτό το τριήμερο.

Τελικά κανείς δεν ξέρει αν υλοποιήθηκε το hashtag #jechiedanslaseinele23juin, αλλά κανείς Γάλλος επίσημος δεν θα κολυμπήσει τελικά στον Σηκουάνα. Ίσως ούτε και αθλητής της Ολυμπιάδας, αφού καθαρό δεν τον λες.

Και κάποιες ομάδες θα φέρουν από το σπίτι τους air condition, αφού οι Γάλλοι στο Ολυμπιακό χωριό αρνήθηκαν να βάλουν.

Οι εκλογές στο Παρίσι έφτασαν, έγινε και το le debat τους. Ο Macron ίσως δεν παραιτηθεί, αλλά ο νέος πρωθυπουργός μάλλον δεν θα είναι φίλος του.

Το AI μπορεί να γίνει προσωπικός σου βοηθός, συμπλοηγός στην καθημερινότητά σου. Το copilot της Microsoft είναι η απάντηση σε πάρα πολλά ζητούμενα στη δουλειά σου. Η CEO της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Γιάννα Ανδρονοπούλου, εξηγεί σε ποια ακριβώς, με διαφωτίζει στο τι είναι το κίνημα “bring your own AI” και μιλάει για το πόσο δύσκολο είναι να συμφιλιωθείς με τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (newsflash, δεν είναι).

Οι κάλπες στήνονται στη Γαλλία, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Και ο Χάρης Δούκας θα πολεμήσει ταυτόχρονα τις λακούβες της Αθήνας και τον νυν πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη.

Η Νέα Δημοκρατία είχε τις δικές της 5ωρες γκρίνιες και ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Νέα Υόρκη έβαλε διπλό μπουρλότοκαι στο κόμμα και στο λοιπό πολιτικό σκηνικό.

Είχαμε και τον πόλεμο της Μεγάλης Χίμαιρας με αφορμή ένα opinion. Ποιος να το περίμενε ότι στην Ελλάδα, που διαβάζετε 2 εβδομάδες τον χρόνο, θα είχαμε λογοτεχνική μάχη. Προβλέπω πάντως, ότι η Μεγάλη Χίμαιρα, αλλά και τα υπόλοιπα βιβλία του Μ. Καραγάτση (εκδόσεις Εστία) θα γίνουν το sold out του καλοκαιριού.

Εντωμεταξύ οι γονείς που γράφατε σεντόνια ολόκληρα για τον Καραγάτση στα social, έχετε λίγο και τον νου σας στα βλαστάρια σας, που σίγουρα δεν θα διαβάσουν τη Χίμαιρα, αλλά πολύ πιθανόν να διαβάζουν τον καταδικασμένο για trafficking Andrew Tate, που γράφει ωραιότητες, όπως αυτή για την Taylor Swift.

Η οποία Taylor, πήγε στο Wembley, έκανε τη γη να σείεται, ανέβασε το αγόρι της στη σκηνή σε κανονικότατο χορευτικό και συνεπήρε τα πλήθη και μαζί τον Sir Paul McCartney, τον Hugh Grant, αλλά και τον πρίγκηπα William που χόρεψε το Shake it off.

Δες το ψυχολογικό θρίλερ Chloe στο Prime.

 

H Εva Longoria είναι απολαυστική στη νέα κωμική σειρά του Apple TV, Land of Women.

 

Η Nicole Kidman δοκιμάζει το κωμικό της ταλέντο στην ταινία A Family Affair (Netflix).

 

Διάβασε εννοείται τη Μεγάλη Χίμαιρα (Εστία), αν δεν το έχεις κάνει ως τώρα, για να έχεις δική σου γνώμη.

Αλλά διάβασε και το εξαντλημένο εδώ και χρόνια Εγώ και ο θεός Χάρις του Κλέωνα Αρζόγλου, που μόλις ξανακυκλοφόρησε (εκδόσεις Λέμβος).

*Ακολούθησε τη Μίνα Μπιράκου σε Twitter,  Facebook και Instagram.