PODCASTS

Ελιάνα, κάναμε υπέροχο σεξ και μετά από 2 μέρες χάθηκε. Εσύ τι θα έκανες;

24Media Creative Team

Κάθε εβδομάδα η Ελιάνα Χρυσικοπούλου απαντάει στις ερωτήσεις, τα διλήμματα και τους προβληματισμούς των αναγνωστριών του LadyLike μέσω podcast!

Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Ελιάνας Χρυσικοπούλου στο Spotify, Google Podcasts και το Apple podcasts.

Στείλε κι εσύ την ερώτησή σου – όποια κι αν είναι αυτή – στο [email protected]

Ερωτήσεις επεισοδίου

Ελιάνα, ο σύντροφος μου δεν μπορεί να καταλάβει την οργή, τον θυμό, τον φοβο που νιώθω ως γυναίκα για την αλλαγή του νόμου των αμβλώσεων στην Αμερική. Μου είπε πως δεν τον σόκαρε η απόφαση γιατί το περιμενε από αυτή τη χώρα. Και απλά ήταν ήρεμος όταν εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. Τι σημαινει άραγε αυτό για το μέλλον της πολύ καλής κατά τ’ αλλά σχέσης μας; Δήμητρα.

Η Ελιάνα απαντάει στο 01.14

Καλησπέρα Ελιάνα!
Είμαι σε ένα στάδιο, αυτό που λέμε σε περίπλοκη φάση. Μέσω της δουλειάς μου γνώρισα κάποιον. Εκείνος 37, με κάποιες επιχειρήσεις στη Μύκονο, που το μισό χρόνο ζει εκεί. Εγώ 34, ζω στην Αθήνα και εδώ και 3 χρόνια είμαι μόνη μου. Κάπως συνειδητή απόφαση γιατί μετά από 12 χρόνια σε σχέση που έληξε άδοξα, πίστεψα ότι θα είμαι για πάντα μόνη μου. Ο ανθρωπος αυτός, από τη Μύκονο, με προσέγγισε, διεκδίκησε την επικοινωνία μας όσο κι αν εγώ είχα τις αντιστάσεις μου.

Φοβόμουν ότι είναι τόσο περιζήτητος που τί δουλειά έχει να ασχοληθεί σοβαρά με μένα. Του το είχα εκδηλώσει ότι δεν είμαι για παιχνίδια. Ήρθε στην Αθήνα και το πρώτο μας ραντεβού ήταν με καφέ στο χερι και απογευματινή βόλτα στη Φιλοθέη. Έφυγε λέγοντάς μου πως δεν θα χαθούμε και ότι θέλει να με ξαναδεί. Όπως και έγινε. Η επικοινωνία μας έγινε πιο έντονη και πιο ουσιαστική. Μέχρι που ξαναήρθε, πήγαμε για φαγητό, καταλήξαμε να κάνουμε ένα υπέροχο σεξ και μετά από 2 μέρες, χάθηκε. Νιώθω χάλια. Εσυ τι θα έκανες; Μου αρέσει πολύ. Μ.

Η Ελιάνα απαντάει στο 12.33

Αγαπημένη μας, στέλνω σχετικά με το ask Eliana. Έψαξα το κινητό του συντρόφου μου με τον οποίο είμαστε σχεδόν 2,5 χρόνια μαζί και βρήκα να μιλάει με μία, λίιιγο παραπάνω φιλικά από ό,τι θα έπρεπε. Δεν υπήρχαν ερωτικά υπονοούμενα, αλλά φιλοφρονήσεις και emoji λίγο περίεργα. Του ζήτησα να μου πει ποια είναι αυτή γιατί δεν την ξέρω και μου «την είπε» γιατί έψαξα το κινητό του και να μην ξανασυμβεί κλπ. Είχε όλο το δίκιο αλλά δεν μου δικαιολογήθηκε καθόλου, αλλά μόνο ότι δε ξέρω όλες τους γνωστούς του.

Την επόμενη ημέρα ξανά έψαξα (κακώς, το ξέρω αλλά είναι φαύλος κύκλος) και είδα ότι την έχει διαγράψει από τα μηνύματα δεν υπήρχαν πουθενά οι συνομιλίες τους. Μετά από κάποιες ώρες μπήκα και είδα ξανά και υπήρχε μήνυμα αλλά το είχε βάλει στη σιγαση, και φυσικά μετά τα διέγραψε ξανά. Από τότε είμαι πάρα πολύ πληγωμένη γιατί το αγόρι μου έχει την ανάγκη να μιλάει με άλλες γιατί δεν τον καλύπτω εγώ παρόλο που είμαστε πολύ καλά και απέναντι μου δεν βλέπω να έχει αλλάξει η στάση του. Είναι όπως ήταν.

Δε ξέρω τι να κάνω. Από τη μια δε μπορώ να είναι με κάποιον που έχει την ανάγκη να μιλάει με άλλες από την άλλη δεν θέλω να τον χάσω και πληγώνομαι στην ιδεα. Από τότε έχω γίνει έξτρα εκδηλωτική και τρυφερή μαζί του, έτσι μου βγαίνει μάλλον στην ιδέα πως μπορεί να τον χάσω.

Συγγνώμη για το σεντόνι. Περιμένω να έρθει και η ημέρα της ψυχοθεραπείας μου μήπως και βρω κάποια λύση. Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Η Ελιάνα απαντάει στο 20.39

Ατάκες επεισοδίου

«Πόσο καλύτερο είναι να γεννηθεί ένα παιδί που δεν το θέλει ούτε η μάνα του, από το να μην γεννηθεί καθόλου;»

«Όταν κινείσαι με βάση τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες και όχι το πώς θα αντιδράσει ο άλλος, γλιτώνεις τον εαυτό σου από μεγάλες απογοητεύσεις γιατί τουλάχιστον ξέρεις πως αυτό που έκανες κάθε δεδομένη στιγμή, ήταν ακριβώς αυτό το οποίο ήθελες».

«Κάθε παραβίαση της ιδιωτικότητας του συντρόφου σου σε φέρνει μετά βεβαιότητας αντιμέτωπη με διλήμματα και προβληματισμούς που δεν θα είχες, αν δεν το είχες κάνει».