ASK ELIANA

Ask Eliana: Ελιάνα, πώς θα τον ξεπεράσω, ενώ δεν θέλω;

Κάθε εβδομάδα η Ελιάνα Χρυσικοπούλου απαντάει στις ερωτήσεις, τα διλήμματα και τους προβληματισμούς των αναγνωστριών του LadyLike μέσω podcast!

Βρες και κάνε subscribe στο Podcast της Ελιάνας Χρυσικοπούλου στο Spotify, Google Podcast και το Apple podcasts.

Στείλε κι εσύ την ερώτησή σου – όποια κι αν είναι αυτή – στο [email protected]

Ερωτήσεις επεισοδίου

Ελιάνα! Ιδιωτικό ή δημόσιο παιδικό σχολείο; Είναι εποχή διαλογής./ Φαίη 

Η Ελιάνα απαντάει στο 1:10.

Ελιάνα μου αυτή είναι ερώτηση για το ask eliana. Είμαι πολύ προβληματισμένη. Είμαι στα 29 και έχω φτιάξει την δική μου οικογένεια. Αυτό που με στεναχωρεί μέχρι σήμερα, είναι που καλούμαι στα γενέθλια της κόρης μου να σκέφτομαι τι θα κάνω με την κοπέλα του πατέρα μου. Έχουν περάσει χρόνια που έχουν χωρίσει οι γονείς μου. Παρ’ όλ’ αυτά, η μαμά μου δεν θέλει να έχει σχέσεις μαζί του και πόσο μάλλον να τον βλέπει να προχωράει την ζωή του. Ο πατέρας μου έχει πολύ καλές σχέσεις με την μικρή μου κόρη που είναι νήπιο και περνάνε και χρόνο μαζί. Η μαμά μου από την άλλη, άθελά της, το δείχνει και εγώ νιώθω ότι είμαι στην μέση. Με αποτέλεσμα κάθε χρόνο, να κάνω εγώ τον γονιό της μαμάς που υπεραγαπώ και αναγνωρίζω πόσα έκανε για εμάς, αλλά από την άλλη έχω δώσει μια ευκαιρία στον πατέρα μου. Πόσο άσχημο είναι να νιώθουν τα παιδιά όλο αυτό και ας μεγαλώσαμε; Είναι και κάτι στιγμές που δεν ξεχνάμε. P. S είναι λίγες μόνο 3 ερωτήσεις θέλουμε και άλλες./ Θεοδώρα 

Η Ελιάνα απαντάει στο 11:41.

Καλησπέρα Ελιανα μου. Σου στέλνω κάποιες σκέψεις μου που θα χαιρόμουν να ακούσω στο υπέροχο ask eliana. Εδώ και 3,5 χρόνια ήμουν σε σχέση με ένα φοβερά καλό παιδί. Τον αγαπάω με όλη μου την καρδιά και ειμαι πολύ ερωτευμένη μαζί του. Μου είχε φερθεί άψογα σε όλους τους τομείς. Υπήρχε εμπιστοσύνη, ασφάλεια και σεβασμός μεταξύ μας, πέρα από πολλή δυνατή αγάπη και έρωτα. Με λίγα λόγια, τα βρήκα όλα σε 1 πρόσωπο. Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο, ο άνθρωπος αυτός περνάει πολυ δύσκολα ψυχολογικά, έχοντας δείξει σημάδια ουσιαστικής κατάθλιψης (λεγόμενα της ψυχολόγου μου). Περάσαμε μια φάση χωρισμού για 1,5 μήνα, αλλά τα ξαναβρήκαμε θέλοντας να το προσπαθήσουμε ειλικρινά μαζί, γιατί αγαπιόμαστε. Μετά από περίπου 2 μήνες επανασύνδεσης, σήμερα μου είπε ότι πλέον δεν μπορεί να νιώσει τον έρωτα, δεν μπορεί να βγάλει τέτοια συναισθήματα και θα ήταν καλό και για τους 2 να μείνουμε χώρια, παρότι είναι κάτι που τον πονάει πολύ και ιδανικά δεν θα το επέλεγε. Μου είπε ότι τον βαραίνει να νιώθει ότι δεν μπορεί να ανταποκρίνεται όπως θα ήθελε στη σχέση μας και προτιμάει να μείνει μόνος να διαχειριστεί τον εαυτό του. Εγώ του έχω πει αρκετές φορές ότι συνειδητά επιλέγω να το προσπαθήσω πάρα πολύ για εκείνον με όσο κόπο εμπεριέχει αυτή η προσπάθεια, γιατί για εμένα αξίζει αυτός ο άνθρωπος της ζωής μου. Παρ’ όλ’ αυτά δέχτηκα την απόφασή του μη μπορώντας να αλλάξω κάτι από αυτά που μου είπε. Και εδω σε ρωτώ «πώς θα τον ξεπεράσω, ενώ δεν θέλω;». Δεν θέλω να μοιραστώ την ζωή μου με κανέναν άλλον, δεν θέλω να προχωρήσω. Απλά θέλω να καταφέρω να αντέξω τον πόνο. Θα χαιρόμουν να ακούσω τις σκέψεις σου που εκτιμώ τόσο! Σε ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα./ Ιωάννα 

Η Ελιάνα απαντάει στο 16:51.

Ατάκες Επεισοδίου

«Το ιδιωτικό σχολείο είναι μεν ένα προστατευμένο περιβάλλον, αλλά από την άλλη μόνο το δημόσιο είναι μια μικρογραφία του αληθινού κόσμου.»

«Ένα παιδί χωρισμένων γονιών που έχει καταφέρει να αποδεχθεί και τους δυο γονείς και τις επιλογές τους, τα έχει καταφέρει περίφημα.» 

«Οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους θέλουν να παίρνουν και να δίνουν σε μια σχέση ισότιμα, δεν μπορεί να γέρνει συνεχώς από τη μια η ζυγαριά.»