OPINIONS

Υπάρχει και κάτι που λέγεται σεβασμός κύριε Τόνυ Μαυρίδη

Όταν κλείνει η πόρτα δεν μπορείς να ξέρεις τι συμβαίνει σε κάθε ζευγάρι, εκτός αν είσαι μία από τις δύο ενδιαφερόμενες μονάδες. Τι γίνεται όμως όταν κάποιος ανοίξει την πόρτα διάπλατα και σε προκαλέσει να μπεις στο δωμάτιο για να σε ξεναγήσει σε κάθε γωνία του; Τι συμβαίνει όταν ένας πρώην τοποθετείται δημόσια και κάνει αποκαλύψεις που μόνο εκείνον φέρνουν σε δύσκολη θέση; Πώς θα ένιωθες εσύ αν ο άνθρωπος που έζησες μαζί του για πάνω από μία δεκαετία δήλωνε: ''Απορώ πώς της χάρισα 12 χρόνια από τη ζωή μου.'' Αν αυτό μάλιστα γινόταν δημόσια; Θα είχες το σθένος να αντιμετωπίσεις ψύχραιμα τη μικροπρέπεια χωρίς να σου κοστίσει συναισθηματικά;

Ο Τόνυ Μαυρίδης στην πιο θλιβερή συνέντευξη που θα μπορούσε να δώσει άντρας με αναφορές στην πρώην του σύντροφο, Έλενα Παπαρίζου.

Παραθέτω αυτούσια αποσπάσματα των όσων είπε στο περιοδικό You.

”Εμένα στόχος μου ήταν να γίνει η Έλενα η καλύτερη τραγουδίστρια της Ελλάδας, να τις φάει όλες, με την καλή έννοια. Δεν κοιμόμουνα, δεν έτρωγα, έπινα καφέ, έπαιρνα αναβολικά. Από το 1999 μέχρι το 2008 που κρατούσα τα σχοινιά στη δουλειά μας με την Παπαρίζου και οδηγούσα το καράβι μας σαν καλός καπετάνιος, όλα ήταν μία χαρά.”

”Όταν θες να φτάσεις έναν καλλιτέχνη ψηλά του αφοσιώνεσαι και του δίνεις το 100% του εαυτού σου. Δε σκεφτόμουν παιδιά, γάμους, εγώ ήθελα να φτάσω την Παπαρίζου ψηλά. Πέθαινα για αυτό που είχα δημιουργήσει, την έβλεπα πάνω στην πίστα και τρελαινόμουν, δεν υπήρχε ωραιότερο συναίσθημα ότι είχα πετύχει αυτό που ήθελα.”

”Ξέρω ποια είναι η εικόνα που έχει ο κόσμος, ότι έφαγα τα λεφτά της Παπαρίζου και ότι είμαι μία χαρά, ότι έχω στην τράπεζα 2-3 εκατομμύρια, φυσικά αυτό δεν ισχύει. (…) Δε διεκδίκησα τίποτα από εκείνη στο παρελθόν, γιατί από τη στιγμή που είχαμε σχέση δε με ενδιέφεραν τόσο οι οικονομικές δοσοληψίες, θεωρούσα ότι πορευόμουν με έναν άνθρωπο έχοντας κοινό στόχο κι ένα όραμα. (…) Της είχα απόλυτη εμπιστοσύνη όταν μου έλεγε τότε ότι θα μοιραζόμασταν τα χρήματα όπως κι αν εξελισσόταν η σχέση μας.”

”Δεν πλακωθήκαμε. Την εμπιστεύτηκα με κλειστά μάτια και την πάτησα. Δεν το είχα με τα χρήματα -λάθος  μου- ναι μεν τα διεκδίκησα για εκείνη, αλλά δεν τα διαχειριζόμουν εγώ. (…) Συναισθηματικά για εμένα αλλά και για εκείνη πιστεύω ότι είχε τελειώσει η σχέση από το 2008, ζούσαμε μαζί για τη δουλειά, την εικόνα της και την τηλεόραση. Εκείνη τότε αποφάσισε να φύγει και να πάει στη Σουηδία για να κάνει αποτοξίνωση από το ποτό και μάλιστα αποχαιρέτησε τον κόσμο από το μικρόφωνο στο μαγαζί όπου εμφανιζόταν με τον Ρέμο λέγοντας ότι είναι η τελευταία της μέρα στην Ελλάδα. Εγώ έμεινα εδώ και την περίμενα να έρθει για να ξεκαθαρίσουμε τα οικονομικά μας, περίμενα τις δικές της αποφάσεις για τα επαγγελματικά  μας πλέον. Στο μεταξύ είχα γνωρίσει την Εύα και είχα προχωρήσει τη ζωή μου. Εκείνη γύρισε μετά από 6 μήνες και μου ζήτησε να τα μαζέψω και να φύγω από το σπίτι.”

”Μας έκανε διάφορες ενοχλήσεις. Δεν έχω να θυμάμαι άσχημα με την Έλενα όσο ήμασταν μαζί, μετά άλλαξε, πιθανόν να θίχτηκε ο γυναικείος της εγωισμός επειδή εγώ προχώρησα τη ζωή μου. (…) Εγώ το μόνο που της ζητάω είναι να με αφήσει στην ησυχία μου και να προχωρήσω τη ζωή μου μαζί με τη γυναίκα μου, τίποτα άλλο. 12 χρόνια δεν πήρα μία δραχμή, ας μην το τραβάει άλλο.”

Η ερώτηση του δημοσιογράφου: Η Έλενα είναι ένας άνθρωπος που δεν αναγνωρίζεις πια;

”Ναι, απορώ μάλιστα πώς της χάρισα 12 χρόνια από τη ζωή μου. Εκτός αν ήμουν τόσο τυφλός. Πιθανόν οι άνθρωποι να αλλάζουν μεγαλώνοντας, όσο ήμασταν μαζί θεωρούσα ότι ήταν πολύ δίκαιη. Μπορεί να πειράχτηκε που δεν έκανε οικογένεια και δεν παντρεύτηκε, παρόλο που όταν ήμασταν μαζί ήταν απόλυτα σύμφωνη ότι πρώτα χτίζουμε την καριέρα μας και μετά τη ζωή μας.”

Εξωτερικός παρατηρητής. Αυτός θα είναι ο ρόλος που θα φορέσω για τις επόμενες γραμμές. Καμία υπεράσπιση από γυναίκα προς γυναίκα. Δε την χρειάζεται άλλωστε. Ο κύριος Μαυρίδης κατάφερε να την εξυμνήσει εν αγνοία του. Αν στόχος ήταν να την εκθέσει δεν επιτεύχθηκε, κρίμα η προσπάθεια.

Ηθική ευτέλεια. Αυτές τις σωστές λέξεις ψάχνω από τη στιγμή που διάβασα τα όσα ειπώθηκαν χωρίς φειδώ. Η γυναίκα αυτή είναι κομμάτι το παρελθόντος του. Τον ίδιο δεν σεβάστηκε, όχι την πρώην αγαπημένη του. Δεν υπάρχει τίποτα πιο μικροπρεπές από αυτούς που μιλούν απαξιωτικά για τους πρώην τους. Όταν δυο άνθρωποι ζούνε ο ένας με την ανάσα του άλλου, είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά, δεν χωρούν πληρωμές ή χρεώσεις, μόνο σεβασμός.

Κάποτε τον αγάπησες τον άλλο. Κάποτε κοιμήθηκες στην αγκαλιά του. Κάποτε έκλαψες ακουμπώντας στην πλάτη του. Γέλασες με την ψυχή σου με τα αστεία του. Σεβάσου λοιπόν τις στιγμές σας. Στάσου στο ύψος σου και μη γίνεσαι μία θλιβερή καρικατούρα της άλλοτε κραταιάς φιγούρας που είχες δημιουργήσει.

Η αλήθεια του καθενός είναι δεκτή, ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζει να την εξωτερικεύσει είναι αυτός που τον διαφοροποιεί. Στην προκειμένη είναι τουλάχιστον μη αποδεκτός.

 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency