OPINIONS

Το λάθος της Σίσσυς Χρηστίδου στη διαμάχη με τον Θοδωρή Μαραντίνη κρύβεται σε 1 λέξη

Papadakis Press

Στα άδυτα μιας άγνωστης οικογένειας. Μάθαμε για τις διακοπές τους, για τα αυτοκίνητά τους, για το νοίκι, για τη γραφική ύλη των παιδιών στο σχολείο, για τα κινητά και τα ακίνητα. Σίσσυ Χρηστίδου, Θοδωρής Μαραντίνης, μια δικαστική αίθουσα και στο βάθος δυο παιδιά που κατανοούν τα πάντα.

«Καταλαβαίνω απόλυτα τη δουλειά σας γιατί κι εγώ αυτή τη δουλειά κάνω. Δεν θα ήθελα να πω τίποτα. Δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένη, γιατί εδώ δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου, εκπροσωπώ τα παιδιά μου», θα πει στους δημοσιογράφους η Σίσσυ Χρηστίδου.

Πληροφορίες, πληροφορίες, πολλές άχρηστες και αχρείαστες – για εμάς- πληροφορίες άρχισαν να εμφανίζονται σε οθόνες υπολογιστών, τηλεφώνων και τηλεοράσεων.

Η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Θοδωρής Μαραντίνης ανακοίνωσαν επίσημα τον χωρισμό τους το 2019. Από τότε καμία δήλωση. Μονάχα κοινές εμφανίσεις των δύο μαζί με τα παιδιά τους. «Όσους κλείνει η πόρτα σου», έλεγε η γιαγιά μου.

Και είναι έτσι ακριβώς. Χωρίς επεξηγήσεις, χωρίς γλαφυρότητες. Για ποιο λόγο να ξέρουμε εμείς κάτι παραπάνω για αυτή τη σχέση, για αυτόν τον γάμο, για αυτό το διαζύγιο; Στην περίπτωσή τους έτυχε να ασχολούνται με δύο επαγγέλματα που έχουν έκθεση, αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να νιώθει την ανάγκη να μπαίνει στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Σίσσυ Χρηστίδου: «Ντρέπομαι που είμαι εδώ για αυτή τη δικαστική διαμάχη»

Ακάλεστοι παραμείναμε αλλά τελικά μπήκαμε χωρίς να σκουπίσουμε παπούτσια στο χαλάκι. Η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Θοδωρής Μαραντίνης κατέθεσαν για τη μη καταβολή της διατροφής για τα παιδιά τους από τον πατέρα τους.
Μια περιφρουρούμενη προσωπική ζωή, στα μανταλάκια. Ας είναι. Εφόσον έτσι πρέπει να γίνει. Ας γίνει.

«Ο Θοδωρής άλλαξε σπίτι πήρε σπίτι αξίας 80.000 ευρώ έκανε συναυλίες, ένα τηλεοπτικό σόου, συμμετείχε σε ταινία, πήγε ταξίδια στο Λονδίνο και δύο στην Ιταλία. Επίσης, πήγε περιοδεία για να δει τους αγαπημένους του τραγουδιστές, ενώ πήγε τα παιδιά μια εβδομάδα διακοπές στο Κόστα Ναβαρίνο.

Το 2020 ο πατέρας μου είχε συνεισφέρει οικονομικά. Μετά από έναν χρόνο που είχαμε χωρίσει, εκείνος ήρθε να μου ζητήσει τον καναπέ, το ψυγείο και την τραπεζαρία. Τρεις μήνες μετά το διαζύγιό μας, σταμάτησε να καταβάλλει το ποσό της διατροφής και με ενημέρωσε όσο βρισκόταν στο Λας Βέγκας. Τα έσοδά του ήταν περίπου 300.000 ευρώ.

Ντρέπομαι που είμαι εδώ για αυτή τη δικαστική διαμάχη. Στην προηγούμενη αναβολή της δίκης την είχα ζητήσει εγώ, δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω για προσωπικούς και ψυχολογικούς λόγους. Μου ζήτησε να υπογράψω χαρτί ότι σταματάω να έχω δικαιώματα στην κοινή μας περιουσία για τους γονείς του, μου είπε. Και εγώ υπέγραψα», αναφέρει η κατάθεση της Σίσσυς Χρηστίδου.

Βρες το λάθος. Το ένα και μοναδικό λάθος. Μια λέξη είναι. Βρες τη μια και μοναδική λέξη που πρέπει να γδάρεις με τα νύχια για να την εξαφανίσεις.

«Ντρέπομαι». Ντρέπεται η Σίσσυ Χρηστίδου. Γιατί ξέρει πώς όλα όσα θα ειπωθούν να θα γίνουν είδηση που θα διαβάσουν οι γιοι της και κατ’ επέκταση όλοι εμείς οι εκτός του χορού πολλά τραγούδια λέμε.
Να σου μεταφέρω κάποια από τα σχόλια που κοσμούν τα δημοσιεύματα.

Κράτα μικρό καλάθι, κακό δεν κάνει

«Η άλλη τρέχει τα παιδιά όλο το καλοκαίρι στα πεντάστερα και στα κότερα. Αυτός έχει ξεχάσει όλο το καλοκαίρι ότι έχει παιδιά. Τρέχουν στα δικαστήρια και γίνονται ρεζίλι και εσείς όλοι τους έχετε και για πρότυπα».

«Αυτά βλέπουν το πλήθος των ελληνικών οικογενειών που τη βγάζουν με ψίχουλα και οργίζονται δίκαια ακούγοντας πόσα τρέλα. Αυτά έπρεπε να λύνονται σε κλειστή αίθουσα ιδιωτικά τελείως. Αλλά αυτούς δεν τους νοιάζει αν η δημοσιότητα είναι θετική η αρνητική αρκεί να είναι δημοσιότητα. Κρίμα για τα παιδιά τους».

«Μα αυτό το τόσο αγαπημένο ζευγάρι (;) να φτάσει σε αυτό το σημείο;»

Κι όμως κυρίες και κύριοι. Πολλά αγαπημένα μπορεί να φτάσουν σε αυτό το σημείο και σε πολλά σημεία πολύ πιο κάτω. Οι άνθρωποι και οι ζωές αλλάζουν κι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για αυτό τα μεγάλα λόγια ας τα αφήσουμε κάπου παράμερα μιας και το «ό,τι κοροϊδεύεις το λούζεσαι» μπορεί να καραδοκεί.

Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για σωστό και λάθος, πολλά και λίγα ευρώ. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει εφόσον οι δύο πλευρές δεν μπορούν να αποφασίσουν. Είμαι όμως εδώ για να πω ένα. Σβήσε τη λέξη «ντρέπομαι» από τη ζωή σου.

Η Σίσσυ Χρηστίδου ντράπηκε για τη διάσταση που θα πάρει η δικαστική διαμάχη. Σε μια απλοϊκή αναλογία, γυναίκες εκεί έξω θα ντρέπονταν για τη γειτονιά, για τις θείτσες στο χωριό, για τον συνάδελφο στο διπλανό γραφείο και τελικά θα σιωπούσαν. Υπό το βάρος της κοινωνικής πίεσης θα έκλειναν το στόμα τους και θα υπέμεναν μια κατάσταση που δεν είχαν επιλέξει, όποια κι αν ήταν αυτή.

Δεν χωρούν ντροπές εδώ. Ιδιαίτερα όταν στην εξίσωση μπαίνουν παιδιά. Τα οποία παιδιά, υπενθυμίζω, δεν ήρθαν στον κόσμο μόνα τους.

Θοδωρής Μαραντίνης: «Θα τα πληρώσω αυτά τα χρήματα στην κ. Χρηστίδου, είτε πιστεύω ότι είναι πολλά ή λίγα»

Για την ισορροπία του πράγματος, οφείλω να παραθέσω και όσα ακούστηκαν από την πλευρά του Θοδωρή Μαραντίνη ο οποίος διαβεβαίωσε πως θα δώσει τα χρήματα στην κυρία Χρηστίδου είτε είναι πολλά, είτε λίγα. Να υπενθυμίσω πως εκδικάζεται η απόφαση για τη διατροφή των παιδιών. Μια μικρή υπενθύμιση ήταν και προχωρώ.

Ο Θοδωρής Μαραντίνης κατέθεσε: «Έκανα ελάχιστες συναυλίες. Λόγω covid υπήρχε λιγότερος κόσμος στους εσωτερικούς χώρους, συνεπώς, λιγότερες αμοιβές. Ήταν ελάχιστες και όχι αρκετές να πληρώνω αυτά που είχα συναινέσει να πληρώνω. Το κράτος ουσιαστικά μου απαγόρευσε να δουλέψω.

Θα τα πληρώσω αυτά τα χρήματα στην κ. Χρηστίδου, είτε πιστεύω ότι είναι πολλά ή λίγα. Μένω στα Βριλήσσια και πληρώνω ενοίκιο 900 ευρώ. Το αυτοκίνητό μου είναι με Leasing μεταχειρισμένο και η δόση που πληρώνω είναι 400 ευρώ. Πληρώνω διατροφή στο μέγιστο που μπορώ, 2.000 ευρώ και τα ταξίδια που έχω κάνει με τα παιδιά μου».

Ο δικηγόρος του τραγουδιστή, Δημήτρης Δουλιώτης, ανέφερε: «Ο κ. Μαραντίνης κατέβαλε για ικανό χρονικό διάστημα στο ακέραιο τη διατροφή.

Ο λόγος που κάποια στιγμή έκανε μερικές καταβολές ήταν μέσα στο 2020, δεδομένου ότι εξαιτίας του κορονοϊού υπέστη τεράστιο πλήγμα όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των εισοδημάτων των καλλιτεχνών. Θα την εξοφλήσει το συντομότερο δυνατό και το γνωρίζει αυτό η κα Σίσσυ Χρηστίδου.

Δεν έχει υπάρξει μήνας από το 2019 που χώρισε αυτό το ζευγάρι που ο κ. Μαραντίνης δεν έχει καταβάλλει διατροφή για τα παιδιά του, πλήρως ή μερικώς, και φυσικά ενδεικτικά να σας πω πως από το 2019 μέχρι σήμερα, έχει καταβάλλει διατροφή και δίδακτρα –παρά το όποιο υπόλοιπο- άνω των 110.000 ευρώ.

Ο άνθρωπος προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά από όλο αυτό το πλήγμα και σήμερα ήταν απαραίτητη η παρουσία μου. Το σύνολο των σχολικών υποχρεώσεων καλύπτεται από τον κ. Μαραντίνη».

Η κατάθεση του παππού και ο «Μίδας» Σίσσυ Χρηστίδου

Και για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος, να διαβάσουμε -προσεκτικά- και τα όσα κατέθεσε ο πατέρας του Θοδωρή Μαραντίνη. Ναι, ναι μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Τα παιδιά των παιδιών μας είναι εγγόνια μας και ενίοτε δυο φορές παιδιά μας.

«Ο Θοδωρής έχει μια κληρονομιά από τους γονείς του να τηρεί τις συμφωνίες. Ξέμεινε από λεφτά την περίοδο της πανδημίας. Όλη η Ελλάδα είχε ξεμείνει. Δεν είχε. Του έδωσα και εγώ 10.000 ευρώ. Δεν ήταν από πρόθεση, ήταν από ανέχεια. (…) Δεν ξέρω αν είχαν να φάνε στο σπίτι τους. Εγώ τα έβλεπα με καινούργια ρουχαλάκια, ακριβά τάμπλετ πανάκριβα κινητά. Την περίοδο της πανδημίας είχαν δουλειά παρουσιαστές και δημοσιογράφοι.

Κορυφώθηκε η δουλειά της Σίσσυς στην πανδημία, έχει και δικό της κανάλι. Ό,τι πιάνει στα χέρια της το πουλάει με λεφτά. Ο γιος μου δεν είχε καθόλου χρήματα στην άκρη. Πληρώθηκαν συνεργάτες του, χρωστούσε μεροκάματα και δόσεις στην εφορεία και στο αυτοκίνητο κάποιες δόσεις. Τα πλήρωσε για να μην κλείσει η επιχείρησή του. Τίποτα δεν έχει κλείσει από συναυλίες και δουλειές για τώρα, έχει αγωνία».

Τόσες λέξεις παραπάνω για να στηρίξω το «δεν πρέπει να ντρέπεστε». Μην μου τα ανατρέπετε όμως όλα ρε παιδιά; Εμμένω στην άποψή μου, τη στηρίζω, αγνοώ τις παραφωνίες και φωνάζω:

Καμία ντροπή δεν πρέπει να μας κρατά πίσω. Δεν υπάρχει ντροπή. Υπάρχει αξιοπρέπεια. Υπάρχουν δικαιώματα. Υπάρχουν υποχρεώσεις. Υπάρχουν νόμοι (αν τελικά το νερό δεν κυλήσει στο αυλάκι). Κι όταν υπάρχουν παιδιά δεν υπάρχει εσύ κι εγώ, υπάρχουν μονάχα αυτά.