OPINIONS

Πώς κατάντησε έτσι η Cindy Crawford;

© 2023 Amy Sussman/AP IMAGES

«Ποια είναι αυτή;», «Σταμάτα να βάζεις fillers στα χείλη σου», «Δεν μοιάζει σε τίποτα με τη Cindy Crawford», «Όχι, δεν μπορεί να είναι η Cindy. Δεν θα συμπεριφερόταν ποτέ έτσι», « Μοιάζεις τόσο διαφορετική», «Αγνώριστη», «Με στεναχωρεί αυτή η εικόνα, είμαι τόσο μεγάλος θαυμαστής σου», «Τα χείλη σου δείχνουν τόσο χάλια», «Ελπίζω να μην πειράζει τον σύζυγό σου».

Η Cindy Crawford ενόχλησε πάρα πολύ τους θαυμαστές της. Γιατί; Τι γιατί; Ρωτάς κιόλας; Μια ακόμα επίθεση σε μια γυναίκα που ασκεί το δικαίωμά της στην αυτοδιάθεση. Θες να το πεις μισογυνισμό; Πες το, έξω δεν θα ‘χεις πέσει. Θες να μιλήσεις για ηλικιακό ρατσισμό; Και με αυτό μέσα θα ‘σαι.

Η Cindy Crawford ανέβασε ένα βίντεο μέσα από μία σάουνα. Με πετσέτα θα ήταν η γυναίκα. Σάουνα λέμε. Με μοντγκόμερι την περίμενες; Θέμα του βίντεο; Τρίχες. Τρίχες ως θέμα. Τρίχες και στον σχολιασμό. Για να μην την μπλέκουμε τη θεματολογία.

Το «επίμαχο» βίντεο της Cindy Crawford

«Τούφες στη σάουνα» έγραψε η Cindy Crawford στη λεζάντα της ανάρτησής της. Τίναξε προς τα εμπρός τις τούφες των μαλλιών της και εμφανίστηκαν οι φύτρες της (baby hair για τους επαΐοντες).

Να πέσει να πεθάνει το κοινό. Όχι, με τις φύτρες, αλλά με τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η Cindy Crawford στο πρόσωπό της, γιατί είναι δεδομένο ότι όλοι θα πουν τη γνώμη τους.

Μια ιδέα για το περιεχόμενο των σχολίων το πήρες στην πρώτη παράγραφο. «Δεν μοιάζει σε τίποτα με τη Cindy Crawford», έγραψαν. Αν τους ρώτησε κανείς; Κανείς. Αν θα ήταν προτιμότερη η ευγένεια της σιωπής από το κακοποιητικό κράξιμο; Προς τα πού να γέρνει η ζυγαριά άραγε;

Χωρίς φόβο και πάθος η Cindy Crawford έχει μιλήσει στο παρελθόν για τις αισθητικές επεμβάσεις. «Εάν μπορείς να αλλάξεις κάτι, κάνε το. Αλλά εάν δεν μπορείς, μάθε να το αποδέχεσαι. Δεν κοροϊδεύω τον εαυτό μου, μετά από μία ηλικία, οι κρέμες λειτουργούν μόνο στην επιφάνεια του δέρματος.

Για να επανέλθει η ελαστικότητα του δέρματος, χρειάζεται σωστή διατροφή, botox και κολλαγόνο. Πίνω πολύ νερό, προσέχω τη διατροφή μου, γυμνάζομαι και παρ’ όλα αυτά, χρωστάω το πώς φαίνεται το δέρμα μου στον πλαστικό χειρουργό μου».

Αν δεν σου αρέσει, πόσο μάλλον αν σε ταράζει τόσο πολύ αυτή η εικόνα, μπορείς να επανατοποθετήσεις τον δείκτη σου πάνω στην οθόνη και να του δώσεις μια ώθηση με φορά από κάτω προς τα επάνω. Ω του θαύματος. Ένα βίντεο με γάτες έδωσε τη θέση του στα χείλη της Cindy Crawford που τόσο πολύ σε στεναχώρησαν.

Δεν έχουμε μάθει ακόμα τίποτα. Της σκέψης προηγείται η χολή. Αυτοδιάθεση λέγεται και αφορά σε όλους εμάς. Γιατί σήμερα είναι η Cindy, αύριο μπορεί να είσαι εσύ, εγώ, εμείς.

«Ξέρω ότι έχω γεράσει, αλλά θεωρώ ευτύχημα να μπορείς να γερνάς»

«Δεν έχει νόημα να μου λένε ότι δείχνω νέα. Δεν είμαι 25 πια, γιατί να προσπαθώ να μοιάζω 25; Έχω κάνει παιδιά, έχω μια τεράστια εμπειρία ζωής πίσω μου. Ξέρω ότι έχω γεράσει, αλλά θεωρώ ευτύχημα να μπορείς να γερνάς. Σημαίνει ότι είσαι ζωνταντός», έχει δηλώσει η Cindy Crawford στο περιοδικό ‘’Haute Living’’.

Και θέλεις λίγο ακόμα για να πειστείς; «Αντιμετωπίζω τον εαυτό μου σαν έναν παλαίμαχο αθλητή. Μπορεί να γνωρίζω τους κανόνες του παιχνιδιού καλύτερα από μια νεαρή κοπέλα, αλλά δεν έχω πια λαιμό 20 ετών για να το θέσω πιο απλά.

Μερικές φορές λέω από μέσα μου “παράτα τα, φτάνει”, αλλά μετά σκέφτομαι πως αν το κάνω αυτό, είναι σαν να λέω στις γυναίκες ότι σε κάποια ηλικία η ομορφιά λήγει και πρέπει να κάνουμε στην άκρη. Δεν θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα».

«Δεν χρειάζομαι τον καθένα στο Instagram να επισημαίνει πως δεν δείχνω όπως ήμουν στα 20», έχει πει η Cindy Crawford σε συνέντευξή της στο περιοδικό ‘’New Beauty’’. «Το ξέρω αυτό. Μερικές φορές όταν εκτίθεσαι δημοσίως, μπορεί να είναι σκληρό, κι εκεί είναι που πρέπει κάπως να το δουλέψεις αυτό με τον εαυτό σου.

Ό,τι και να κάνω, δεν πρόκειται να δείχνω όπως όταν ήμουν 20 ή 30 ετών. Θέλω απλώς να δείχνω ωραία στα 50 μου. Αθλούμαι, τρώω υγιεινά και φροντίζω πολύ το δέρμα μου. Οι γυναίκες πιέζονται να καταφέρουν το ακατόρθωτο, δηλαδή να μην γεράσουν. Όλα όμως έγκεινται στο να δείχνεις υπέροχη σε όποια ηλικία κι αν είσαι, ασχέτως με τον αριθμό».