OPINIONS

Ποιος ασχολείται με την Ασημίνα του GNTM; Το βίντεο καταγγελία και η πιο σωστή φράση της

Instagram.com/asiminaa

Η Ασημίνα που έγινε γνωστή μέσα από το GNTM καταγγέλλει μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram πως δεν εμφανίστηκε στην «Φωλιά των Κούκου» επειδή ήθελε να μιλήσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τι έγινε ρε παιδιά;

Να στα πω εν τάχει γιατί ενδεχομένως να μην έχεις προλάβει να ενημερωθείς επί του θέματος. Είχες πέσει με τα μούτρα να κατανοήσεις την κίνηση της Λιβύης να υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία. Εντωμεταξύ η Ασημίνα είχε βρει τον χρόνο να γίνει έξαλλη και να το δείξει μέσω Instagram. Social media, πεδίο δόξης λαμπρό.

Ως είθισται κάθε διαγωνιζόμενη που αποχωρεί από το GNTM πηγαίνει την επόμενη ημέρα στη «Φωλιά των Κου Κου». Star το ένα, Star και το άλλο. Τι πιο λογικό να βρεθεί στο πλατό και να μιλήσει για την εμπειρία της στο παιχνίδι, τις κλίκες, τα πηγαδάκια, τα σχόλια, τις φίλες της, τις αντιπάλους της, για την Ζενεβιέβ στην τελική βρε αδερφέ.

Ξέχνα όσα ήξερες. Η Ασημίνα δεν είναι σαν τις άλλες. Ποιο GNTM; Ποια μοντέλα; Ποιες είναι οι FF; Ο κόσμος ταλανίζεται κι εμείς θα μιλήσουμε για την Βίκυ του Καγιά; Έφτασε μέχρι το πλατό, έβγαλε το μπουφάν της και είπε: «εγώ, με το λευκό το tshirt θα εμφανιστώ και κουβέντα δεν σηκώνω». Το λευκό γράφει στην κάμερα αλλά το tshirt έγραφε: «177 τρίλειρες και μακροπουπουλάτες ψήφισαν όχι».

Ασημίνα προανήγγειλε η Καραβάτου, Ασημίνα δεν είδαμε ποτέ. Έρχεται η Ασημίνα είπε η παρουσιάστρια και έδωσε διαφημίσεις για να κορυφωθεί η αγωνία των τηλεθεατών. Είδαμε τις διαφημίσεις με ευλάβεια. Να αλλάξεις κανάλι, να ξεχαστείς και να χάσεις την Ασημίνα; Ακούνητοι. Γυρίσαμε από τις διαφημίσεις και η Ασημίνα άφαντη.

«Για ακούστε λίγο τώρα. Ήταν να είναι μαζί μας η Ασημίνα. Δεν θα είναι. Θα είναι όμως μαζί μας μία από τις επόμενες ημέρες και θα τη φιλοξενήσουμε εδώ πέρα στη “Φωλιά των Κου Κου” και τώρα θα πάμε να δούμε τι δηλώσεις έκαναν τα κορίτσια μετά την αποχώρησή της» τάδε έφη Κατερίνα Καραβάτου με χρόνια εμπειρίας στην παρουσίαση.
Τι έγινε όμως να σου πω. Η Ασημίνα ανέβασε στο Instagram την απάντηση κόλαφο για τη μη εμφάνισή της. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ήταν προγραμματισμένο χθες να βγω στη “Φωλιά των Κου Κου”. Μίλησα την προηγούμενη μέρα με την εκπομπή, τους είπα ότι θέλω να αναφερθώ πάρα πολύ λίγο στο GNTM και ότι θέλω να μιλήσω για θέματα τα οποία με αφορούν. Ήθελα να φέρω κάποια θέματα στο φως, κάποια θέματα που θα έπρεπε να μας αφορούν όλους. Και κάποια θέματα που είναι πολύ πιο σημαντικά από το GNTM, από την Ασημίνα, από τις FF, απ’ όλο αυτό (σ.σ. Να τη και η πιο σωστή της φράση).

Παρ’ όλα αυτά η εκπομπή έχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, μου ζήτησαν να μιλήσω κατ’ εξοχήν για GNTM, να αναφερθώ σε δημοσιεύματα που έχουν να κάνουν με την προσωπική μου ζωή με αθλητές. Ήθελαν να μιλήσω για διάφορα stories και posts διάφορων influencers, οι οποίες κάθε τρεις μήνες εμπορεύονται τον καινούργιο τους έρωτα για να παραμείνουν στην επικαιρότητα.

Πήγα στην εκπομπή με το μπλουζάκι που φοράω και τώρα, το οποίο θίγει τη συνταγματική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη μη αναθεώρηση του άρθρου 5 του Συντάγματος. Δεν ήθελα να κάνω κάποια ιδιαίτερη πολιτική ανάλυση, διότι δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι ούτε Μπογδάνος ούτε Γεωργούλης, αλλά είμαι πολίτης.

Δεν ξέρω πραγματικά σε ποιο κανάλι θα βγω να μιλήσω και αν θα βγω να μιλήσω ή αν θα τα πω όλα μέσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram. Παρόλ’αυτά οχυρωθείτε: έρχεται καταιγίδα».

Παράλογο; Δεν ακούς τίποτα, άρα λογικό; Στην περίπτωση της Ασημίνας μπορεί να μην ακούστηκε κάτι αλλά και λογική τη στάση δεν τη λες. Όταν όμως εν μία νυκτί γίνεσαι δημόσιο πρόσωπο μέσω ενός συγκεκριμένου παιχνιδιού οφείλεις (για τους τύπους έστω) να αναφερθείς στην παρουσία σου σε αυτό.

Δεν μπορείς να πηγαίνεις με ατζέντα κοινωνικοπολιτική όταν η πρώτη μας γνωριμία έγινε επειδή διεκδίκησες να γίνεις το επόμενο top model της Ελλάδας. Απαντώ πολύ γρήγορα στην ερώτηση που έρχεται σαν ποδοβολητό Σελήνης. Φυσικά, και τα μοντέλα (όπως και όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας) έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους για ζητήματα κοινωνικά.

Φαντάζει όμως στα δικά μου μάτια παρατραβηγμένο να θέσεις τέτοιους όρους κατά την πρώτη σου τηλεοπτική εμφάνιση μετά την αποχώρησή σου από το GNTM, θεωρώντας πως οι ιθύνοντες της εκπομπής είναι υποχρεωμένοι να τους δεχτούν άνευ όρων.

Η λογική «πουλάω κι έχουν την ανάγκη» θέλω να πιστεύω πως έχει αρχίσει να εξαλείφεται από τα σύγχρονα μυαλά. Σχεδόν αγένεια να μην εμφανιστείς γιατί ήθελαν να σε ρωτήσουν για το GNTM. Πού ακούστηκε; Τι απαιτήσεις έχει ο κόσμος ρε παιδί μου; Μας είναι εύκολο να ξεχνάμε τα βήματα του παρελθόντος. Το να επανακαθορίσεις το παρόν σου συνεπάγεται να αποδεχτείς το παρελθόν σου. Να έχεις επίγνωση του χθες, για να μπορέσεις να αξιολογήσεις το τώρα.

Η Ελευθερία Καρναβά μιλώντας στην ίδια εκπομπή είχε αναφέρει πως η βασική ερώτηση που τις έκαναν οι παίκτριες όταν μπήκε ξανά στο παιχνίδι ήταν πόσους followers έχουν αποκτήσει μετά την προβολή των επεισοδίων. Λες η Ασημίνα να την ρώτησε: «Με την Ελλάδα όλα καλά;» να της απάντησε η Ελευθερία: «τεταμένο το σκηνικό» και να βγήκε φορτσάτη;

Δικαίωμα στον λόγο έχουν όλοι ανεξαιρέτως αλλά όσων είναι δημόσιος οφείλουν να έχουν συναίσθηση του τόπου και του χρόνου στους οποίους τον εκφέρουν. Αν αγνοήσεις το πλαίσιο, θα σε αγνοήσει κι εκείνο γυρνώντας σου την πλάτη. Το να χαρτογραφείς τα όρια της κάθε περίπτωσης είναι το πιο καθοριστικό σου βήμα. Για τα άλλα υπάρχει χρόνος.