OPINIONS

Online dating: Κι όμως κάποιοι το κάνουν

Ένα απόγευμα κάποιας Πέμπτης μία κοριτσοπαρέα έλεγε τα δικά της. Αφού μιλήσαμε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (για αμόρφωτες μας έχεις;) η κουβέντα πήρε το δρόμο που της άρμοζε. Και κουβέντα στην κουβέντα φτάσαμε στους άνδρες, τις σχέσεις και τα ραντεβού.

Σε ποιο κόσμο ζω; Παράλληλα σύμπαντα παραπέρα από τη δική μου ύπαρξη κάποιοι άνθρωποι βγαίνουν (;) ραντεβού στο διαδίκτυο. ”Online dating έχεις δοκιμάσει” μου είπε η φίλη μου.

Έχεις δοκιμάσει το κάπνισμα, ξέρω. Έχεις δοκιμάσει παρφέ παγωτό, ξέρω. Μέχρι και το cyber sex έχει πάρει τ’ αυτί μου. Για online dating δεν μου είχε μιλήσει κανείς. Ανοίξτε μου τα μάτια πια.

”Έχεις δοκιμάσει;” επέμεινε. Εγώ με το ζόρι δοκίμασα προχθές μία floral φούστα στην Ερμού, θα μπω να κάνω κουβέντα με αγνώστους; ”Παιδί μου. Είναι το πιο hot της εποχής. Ξέρεις με πόσους κάνω παιχνίδι εγώ;” Μωρέ λες; Έτσι για την πλάκα; Να κάνω μία δοκιμή; Να μην έχω άποψη;

date2.jpg 

Μπήκα στο okcupid.com για να δω τι συμβαίνει στην άλλη όχθη του ποταμού. Οι πρώτες ερωτήσεις ήταν αναγνωριστικές. Όνομα, φύλο και σεξουαλικός προσανατολισμός. Τα ίδια δε θα έλεγες και με τον Κώστα που γνώρισες μέσω της φίλης σου της Κάτιας; Δίνεις το στίγμα σου και μετά μπαίνουμε στα βαθιά.

Δεν είναι άντε-άντε. Μπήκαμε και αμέσως συνομιλίες. Πρέπει να ακολουθήσεις το τελετουργικό, όπως θα έκανες και σε ένα πραγματικό ραντεβού. Οι ερωτήσεις περιελάμβαναν αστρολογικά ταιριάσματα μέχρι φυλετικό υπόβαθρο. Μιλάμε για εκ βαθέων αναζήτηση.

Να πάρεις γουρούνι στο σακί; Όχι αγάπη μου. Θα απαντήσεις σε όλα και για όλα ώστε το σύστημα να καταφέρει να εντοπίσει το άλλο σου μισό, τον έρωτά σου τον αγιάτρευτο.

Μπήκα στο πετσί του ρόλου. Έψαχνα, κοιτούσα φωτογραφίες, μελετούσα και τα mini βιογραφικά. Να σας δείξω και κάποια ενδεικτικά:

*The most private thing I’m willing to admit: I hate hemorrhoids

*The first things people usually notice about me: probably my ponytail

*My self-summary: Thelw xara kouvevta kai partarisma

*The first things people usually notice about me: My height since I am very tall

*I spend a lot of time thinking about sex (obviously.)

*My self-summary: Ολα και τίποτα

date3.jpg 

Σου ταιριάζω, μου ταιριάζεις, απόλυτα σου μοιάζω και μου μοιάζεις που λέει και ο Διονυσάκης ο Σχοινάς. Χαμός σας λέω έγινε. Υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα. Μηνύματα, ερωτήματα και ανάγκη για επικοινωνία. Εγώ αυτό κατάλαβα, αυτό και σας μεταφέρω.

Πόσο πιο εύκολα μιλάς προστατευμένος πίσω από την ανωνυμία που σου προσφέρει ένα site γνωριμιών; Πόσο πιο ανώδυνο είναι το φλερτ μέσω υπολογιστή; Μία οθόνη υπεραπλουστεύει και τις πιο περίπλοκες καταστάσεις, μέχρι και το ραντεβού.

Παλιά υπήρχε ένα προξενιό, έστω μια θεία από το Σικάγο βρε αδερφέ. Μετά άρχισαν τα κορίτσια να βγαίνουν, απενοχοποιήθηκε το ”κόρτε” και το φλερτ ήταν καθημερινό. Στην πορεία μας έμεινε η απενοχοποίηση και χάθηκε το φλερτ. Άρα; Τι μας μένει; Ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο είναι αρκετά. Είναι;

Το dating μου έληξε μετά από 3 ημέρες. Αγόρι δεν βρήκα, αν με ρωτάτε, αλλά δεν πειράζει. Εγώ και τα παιδιά που πάνε σε auditions και κόβονται τα κάνουμε όλα για την εμπειρία.

date1.jpg