OPINIONS

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης χθες έκανε “giveaway” μία σύλληψη παιδόφιλου και σήμερα 50.000 €

YouTube

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης έπιασε έναν 43χρονο παιδόφιλο και σχεδόν 1 εκατομμύριο θεατές πάτησαν play στο μονταρισμένο βίντεο «Πώς συνελήφθη ο 43χρονος που παρενοχλούσε ανήλικο κοριτσάκι 13 ετών» στο YouTube όπου σε 13.38 λεπτά εξηγεί την παγίδα που έστησε μαζί με τον πατέρα της 13χρονης και το Α.Τ Δραπετσώνας. Μια ερώτηση μου γεννήθηκε. Με πόσα views μετριέται η κοινωνική συνείδηση;

Η παγίδα που έστησε ο Youtuber Αλέξανδρος Κοψιάλης μοιάζει με σκηνοθετημένο αστυνομικό reality συνδρομητικής τηλεόρασης στην Αμερική. Κερδοφόρο αστυνομικό reality για τον Αλέξανδρο Κοψιάλη, που ανέβασε και το teaser του βίντεο στο Instagram.

Κάντε follow 3 άτομα για να γίνουν και άλλες συλλήψεις: Ειρωνεία ή meta-πραγματικότητα; 

Ο 43χρονος από την Πάτρα και πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου (γυμνές φωτογραφίες και βίντεο με αυνανισμό) μέσω Instagram σε ένα 13χρονο κορίτσι από την Αθηνά. Ο παιδόφιλος ταξίδεψε από την Πάτρα με ΚΤΕΛ στον Πειραιά, προκειμένου να συνευρεθεί ερωτικά με το 13χρονο κορίτσι και συνελήφθη στο σπίτι, όπου θα συναντούσε τη μικρή.

Η 13χρονη ενημερώνει τον πατέρα της -ο οποίος είναι φίλος με τον Αλέξανδρο Κοψιάλη- και έτσι ξεκινά η επιχείρηση-παγίδα. «Δεν πιστεύαμε ότι ένας άνθρωπος θα ξεκινήσει από την επαρχία, με ΚΤΕΛ, στις 6 το πρωί και θα επιδιώξει συνάντηση με ένα παιδάκι, το οποίο του έχει γράψει επανειλημμένως ότι είναι 13 ετών, ότι δεν είχε σεξουαλική εμπειρία ως τώρα, ότι δεν ξέρει τα βασικά και η απάντησή του ήταν ότι τον εξιτάρει αυτό, ότι του αρέσει», εξηγεί ο Αλέξανδρος Κοψιάλης.

 

Τα μισά σχόλια κάτω από το viral βίντεο δίνουν συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο Κοψιάλη για το content που ανέβασε. Μπορεί να είναι τα ίδια άτομα που πριν από 2 χρόνια έκαναν το #cancel_Kopsialis viral. Ο λόγος; Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης είχε κάνει like σε ομοφοβικά σχόλια εναντίον του queer ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. Η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα επίσης, είχε κοστίσει χιλιάδες unfollow στον Αλέξανδρο Κοψιάλη.

Ήταν τόσο έντονο το ρεύμα του #cancel_Kopsialis που οι Antetokoumbros τερμάτισαν αιφνίδια τη συνεργασία  μαζί του, έβγαλαν το όνομα «Αλέξανδρος Κοψιάλης» από  διαγωνισμό για σπίτι 100.000 ευρώ με θέα την Ακρόπολη

Μήπως έγιναν όλα για τα views; 

Υπάρχουν κι άλλα σχόλια όμως. Που αναρωτιούνται τι δουλειά έχει ένας YouTuber με υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου κι αν το 2024 η Ελληνική Αστυνομία συνεργάζεται με influencers. Οι πρωινές εκπομπές φιλοξένησαν τον Αλέξανδρο Κοψιάλη για να του απονείμουν τιμητική πλακέτα και μετάλλιο (περίπου). «Η ανάρτηση του συγκεκριμένου video στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους υφιστάμενους κινδύνους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που δημιουργεί η αμεσότητα των μηνυμάτων», επιμένει ο Αλέξανδρος Κοψιάλης.

O αστυνομικός που είναι δημοφιλής στο TikTok υπερασπίστηκε τη συμμετοχή του στην επιχείρηση (και το βίντεο) με ανάρτηση στο Instagram. Στα stories του αναφέρει ότι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Στο βίντεο του YouTube έχει πίξελ στο πρόσωπό του. Στο Instagram του Αλέξανδρου Κοψιάλη (με 1,1 εκατομμύρια followers) είναι ταγκαρισμένος.  Πάντως, ΕΔΕ διατάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για το βίντεο με τον 43χρονο που συνελήφθη στον Πειραιά και κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το βίντεο δεν είχε την έγκρισή της. Παράλληλα ερευνάται και το γιατί επέτρεψε η αστυνομία να βιντεοσκοπηθεί και να ανέβει στα social media η επιχείρηση της για την σύλληψή του. Δεν είναι παράνομο ένας πολίτης να καταγράφει με ιδιωτικές κάμερες επιχείρηση της αστυνομίας; 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι, σχετικά με βιντεοληπτικό υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο, καθώς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο οποίο εμφαίνεται η σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση προσέλκυσης ανήλικης για γενετήσιους λόγους, έχει διαταχθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης». 

O Αλέξανδρος Κοψιάλης χθές έκανε reality μια σύλληψη παιδόφιλου, σήμερα δίνει giveaway 50.000€. Viral γίνεται και στις 2 περιπτώσεις. Προσοχή στο κενό μεταξύ αυτοπροβολής και ηρωοποίησης.