OPINIONS

Μόνο Αθλητικά αλλά όχι μόνο για άντρες. Σα να λέμε SPORT24

24 Media

Είναι σίγουρα πάνω από 50 φορές που έχω δει- και κυρίως ακούσει- μέσα στις τελευταίες μέρες το βίντεο προώθησης του νέου SPORT24. Μπορεί και 100. Δεν υπερβάλλω, ούτε το λέω με το παραμικρό αίσθημα κόπωσης. Έγινε σχεδόν οικογενειακή υποθεση να βγει όσο το δυνατόν καλύτερο. Ίσως είναι πάντα ζήτημα «οικογενειακό» αυτές οι διαδικασίες. Κάθε φορά, μου δίνει και κάτι αυτή η επανάληψη. Φέρνει στο μυαλό μου στιγμές και το ζεσταίνει.

Σε πρώτη φάση θυμήθηκα εκείνο το αδιανόητο σκηνικό με τα 34 πέναλτι στον τελικό κυπέλλου ΑΕΚ- Ολυμπιακός το 2009. Το δωματιάκι που είχαμε κλείσει στο Ναύπλιο για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ήταν ημιυπόγειο, η τηλεόραση έπιανε με το ζόρι και αναγκαστικά τη χώσαμε μαζί με μια αρχαία κεραία στο πιο ψηλό σημείο του δωματίου, στο τελευταίο ξύλινο ράφι της ντουλάπας. Τρία άτομα μέσα, τρία πακέτα τσιγάρα να σβήνουν νευρικά στο ένα και μοναδικό τασάκι. Ήμασταν φίλοι, δύο κοπέλες κι ένα αγόρι, ολοι όρθιοι με τα παπούτσια πάνω στο κρεβάτι. Οι φωνές μας έφτασαν στο Μπούρτζι.

Στη θεωρία αυτή η αναλογία φύλου 2 προς 1 είναι ανορθοδοξη για να παρακολουθείς κάποιο ποδοσφαιρικό ματς. Αλλά πάντα έτσι ήταν στην πράξη, για εμάς, για εμένα, για τις παρέες μου.

Μεγαλώσαμε βλέποντας όλες κι όλοι μαζί κυριακάτικους αγώνες στη συνοικιακή καφετέρια και στα μεγάλα γεγονότα μαζευόμασταν ο ένας στο σπίτι της άλλης. Θα ξεχάσω τα πάμπολα «γαλλικά» της Έφης στα χαμένα καλάθια της Ελλάδας σ’ εκείνο το απίστευτο 101-95 με τις ΗΠΑ το 2006; Έκλεισα τα 30 μου βλέποντας Champions League. Και πόσα ακόμα που θυμάμαι. Το «βάλ’ το αγόρι μου», τον Πετρούνια να ίπταται θεϊκά πάνω στους κρίκους έναν Δεκαπενταύγουστο του 2016. Ευτυχώς δεν ανήκω σε μία μικρή ομάδα γυναικών που αγαπούν τα αθλήματα που κάποιοι επιμένουν να επιβάλλουν ως ανδρικά, κι ας παραμένουν βέβαια ανδροκρατούμενα (θα το φτιάξουμε κι αυτό κάποια στιγμή). 1 στους 4 χρήστες του SPORT24 είναι γυναίκες. 

Μόνο Αθλητικά και ένας ακόμα κερδισμένος αγώνας στα ίσα

Τις μέρες που προηγήθηκαν του «νέου»- και το βάζω μέσα σε εισαγωγικά γιατί η ουσία του παραμένει ίδια- SPORT24- είχα την τύχη να ακούσω άπειρες φορές τον Θέμη να λέει αυτά τα λόγια. Τα ξέρω πια απ’ έξω. «Εδώ και 16 χρόνια μοιραζόμαστε την αγάπη για τα σπορ. Το πάθος για την είδηση». Και  λίγο πιο κάτω «στιγμές, έμπνευσης, ανατροπών, ισότητας, fair play».
Τις μέρες που προηγήθηκαν της επανεμφάνισης του νέου SPORT24 ήμουν μακρινός και πολύ κοντινός μάρτυρας σ’ έναν αγώνα. Αγώνα δημιουργικό, αγώνα παθιασμένο για μια ακόμα μεγάλη νίκη. Με στιγμές πραγματικής έμπνευσης, απόλυτης ισότητας, υποδειγματικού fair play και των ανατροπών που επιτάσσει η μάχη αυτή. Τον αγώνα των ανθρώπων που φοράνε τη φανέλα του SPORT24 και μπαίνουν στο γήπεδο όχι απλά για να κλωτσήσουν μια μπάλα ή να ρίξουν μια βολή στον αέρα, αλλά για να κερδίσουν με αυστηρά αθλητικούς κανόνες.
Μόνο Αθλητικά και όχι μόνο για άνδρες, το λένε και το εννοούν.