OPINIONS

Miranda Kerr, καλύτερα να περπατάς, παρά να μιλάς

Ένα ακόμα κυριακάτικο απόγευμα με μια τεράστια κούπα ζεστό καφέ, ''Gilmore Girls'' στην τηλεόραση και scroll down στο facebook- τι μπορούσε να πάει στραβά;  Θεωρητικά, τίποτα μέχρι που, κάπου ανάμεσα στα 13 βίντεο με σκύλους και στα posts για την #κυριακιλα που βίωναν οι φίλοι μου, εμφανίστηκε ένας τίτλος που με έκανε να ξινίσω τα μούτρα μου.

Η Miranda Kerr λέει ότι οι γυναίκες χρειάζεται να προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν τους άντρες τους

ΧΜΟΥ. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΜΙΡΑΝΤΑ ΜΟΥ.

*ξίνισμα*

*αναστεναγμός*

*κλικ για να διαβάσω τι ακριβώς είπε*

Είμαι ο άνθρωπος που διαβάζει τα σχόλια κάτω από αμφιλεγόμενα posts και δεν διστάζω να δώσω το κλικ μου σε clickbait άρθρα, οπότε δεν θα έλεγα όχι σε αυτό του Marie Claire, όσο κι αν ήξερα ότι θα με εκνεύριζε. Ο υπότιτλος του άρθρου με έβαλε αμέσως στο κλίμα της συνέντευξης που έδωσε η Miranda εν έτει 2017· ”Η γιαγιά μου μου έμαθε ότι οι άντρες είναι οπτικοί τύποι και ότι χρειάζεται να προσπαθήσεις λίγο. Όταν ο Evan επιστρέφει σπίτι, φροντίζω να φοράω ένα ωραίο φόρεμα και να έχω αναμμένα κεριά” είπε χαρακτηριστικά όταν την ρώτησαν ποιο είναι το μυστικό του γάμου της.

Ποια είμαι εγώ βέβαια για να κρίνω τις συμβουλές της γιαγιάς της θα μου πεις, όταν και εμένα η γιαγιά μου με ρωτάει κάθε φορά πότε θα παντρευτώ, αλλά βλέπεις εγώ δεν είμαι η Miranda Kerr, που έχει ένα Χ κοινό, το οποίο επηρεάζει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Στην προσπάθειά μου, λοιπόν, να καταλάβω το σκεπτικό της αποφάσισα να διαβάσω όλη τη συνέντευξη, γιατί καμιά φορά οι out of context δηλώσεις που αναδημοσιεύονται αλλάζουν το νόημα και δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Διαβάζοντας, λοιπόν, τη συνέντευξή της, κατάλαβα δύο πράγματα: Ότι είναι πολύ περήφανη για το brand ”Kora”, που δημιούργησε ύστερα από παρότρυνση του άντρα της και ότι ακολουθεί τις συμβουλές της γιαγιάς της. Δεν είναι μυστικό βέβαια ότι η Miranda δηλώνει παραδοσιακή γυναίκα. Πριν 4 χρόνια, στο ίδιο medium δήλωνε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό για μια γυναίκα να μην αισθάνεται την ανάγκη να τα κάνει όλα μόνη της.

Είμαι πολύ δυναμική στη δουλειά μου, οπότε όταν γυρνάω σπίτι μου αρέσει να χαλαρώνω και να βρίσκω την πιο θηλυκή πλευρά μου. Αν είσαι κυρίαρχο θηλυκό, δεν επιτρέπεις στον σύντροφό σου να νιώθει ο άντρας της σχέσης. Μπορεί να είμαι πολύ παραδοσιακή, αλλά οι άντρες αισθάνονται σημαντικοί αν τους ζητάς βοήθεια, αντί να σκέφτεσαι ότι μπορείς να τα κάνεις όλα μόνη σου. Το λάθος μου στις σχέσεις ήταν πάντα αυτό· ότι αισθανόμουν ότι μπορούσα να τα κάνω όλα μόνη μου, ότι δεν χρειάζομαι έναν άντρα. Αυτό ήταν ξεκάθαρα λάθος. Οι γυναίκες γενικότερα θέλουν να αισθάνονται ότι τις αγαπάνε και τις εκτιμάνε”.

Νιώθεις κάπως μπερδεμένη; Δεν ξέρεις αν συμφωνείς κατά κάποιο τρόπο μαζί της ή αν θέλεις να κουβεντιάσεις μαζί της τους ρόλους του άντρα και της γυναίκας σε μία σχέση; Η αλήθεια είναι ότι εμένα η Miranda αρχικά με εκνεύρισε, στη συνέχεια με μπέρδεψε και τελικά με έκανε να πιστέψω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα στο μυαλό της, πριν δώσει άλλη συνέντευξη.

Γιατί μια γυναίκα που είναι δυναμική, δεν είναι και θηλυκή;

Γιατί μια γυναίκα χρειάζεται να γίνεται θηλυκό (ό,τι και αν σημαίνει αυτό) όταν γυρνάει σπίτι και να αφήνει έξω από την πόρτα τον δυναμικό της χαρακτήρα; Γιατί μια γυναίκα πρέπει να πατάει κουμπάκια και να αλλάζει πρόγραμμα αναλόγως πού βρίσκεται και με ποιον; Γιατί μια γυναίκα πρέπει να φροντίζει να ενισχύει τον ανδρισμό ενός άντρα και να κάνει πίσω, όπως δήλωσε, για να γίνεται πιο συναισθηματική και ευγενική;

Θα μου πεις αν αυτή θέλει να γίνεται γατούλα για να ικανοποίησει τον άντρα της, εσύ τι ζόρι τραβάς. Κανένα, απολύτως κανένα. Η κάθε γυναίκα μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει σε μια σχέση, αλλά όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο με πιστό κοινό που σε ακολουθεί, καλό θα ήταν να μην κάνεις τέτοιες δηλώσεις- ειδικά όταν δεν ξεκαθαρίζεις ότι ΑΥΤΟ το μοντέλο σχέσης λειτουργεί για σένα και δεν σημαίνει ότι ΠΡΕΠΕΙ να το ακολουθήσουν οι γυναίκες ώστε να ικανοποιήσουν τους συντρόφους τους.

Πάντως εμένα η γιαγιά μου έχει αποδεχτεί το γεγονός ότι ο γάμος δεν είναι αυτοσκοπός στη ζωή και πλέον μου εύχεται να είμαι καλά και να κάνω ό,τι με κάνει χαρούμενη.

 

Κεντρική φωτογραφία: Richard Shotwell/Invision/AP