OPINIONS

Μια σύντομη απάντηση στον πατέρα του προπονητή τένις που «του την πέφτουν όλα τα πιτσιρίκια και πόσο να αντισταθεί;»

iStock

Φανταστείτε μας σαν ένα ρούχο πάνω στο οποίο έχει πέσει χλωρίνη. Η χλωρίνη είναι τα λόγια σας και οι πράξεις που τα υποκίνησαν. Πρώτα οι πράξεις κι ύστερα τα λόγια, με αυτή τη σειρά. Διαβρωθήκαμε, τσακιστήκαμε, μας ισοπεδώσατε, μας εξοργίζετε. Νιώθουμε συντριβή. Μεγάλη η φθορά, κύριε μπαμπά του 35χρονου προπονητή τένις που προφυλακίστηκε για κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη με ανήλικο. Δεν ξέρω το όνομά σας, θα σας αποκαλώ έτσι.

Σας άκουσα να μιλάτε. Δεν βοηθάτε πουθενά. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έχετε συνειδητοποιήσει τι συνέβη. Το ξανασκέφτομαι. Ξέρετε πολύ καλά τι γινόταν. Γνωρίζατε, κύριε μπαμπά του 35χρονου προπονητή τένις που ο γιος σας αντιμετωπίζει την παιδεραστία. Δύο μαθήτριες Β’ Γυμνασίου- το λέω κι ανατριχιάζω κύριε μπαμπά-,  αποπλανήθηκαν σεξουαλικά από τον πολυχρονεμένο σας.

Εκφράσατε δημόσια τη δική του πλευρά. Καμία μεταμέλεια, καμιά ντροπή. Μιλήσατε για σκευωρία. Είναι αθώο το παιδί σας, δεν έχει κάνει ούτε βιασμό ούτε τίποτα. Η 14χρονη ερχόταν στο σπίτι σας, τη βλέπατε κι εσείς, ερχόταν με τη συναίνεσή της. Με συναίνεση «κάθισε το κορίτσι». Έκανε τη «μαλακία αυτή», λέτε, γιατί «είχε τον πειρασμό δίπλα του». Αναρωτιέστε φωναχτά, ποια μαθήτρια δεν θέλει τον καθηγητή της που είναι ωραίος και άνετος. Και ποια οικογένεια δεν θέλει έναν καθηγητή για την κόρη της. Εκείνος πάλι, παραδέχεται ότι έκανε «ένα λάθος».

Σας ακούω και δεν πιστεύω στα αυτιά μου για το τι υπάρχει ελεύθερο εκεί έξω.

Κύριε μπαμπά του προπονητή τένις, μπαίνουμε στον πειρασμό και σας απαντάμε

Και συνεχίζετε την ισοπεδωτική υπερασπιστική γραμμή σας κύριε μπαμπά του προπονητή τένις που από όλα τα κορίτσια του κόσμου, αυτός θεωρεί πειρασμό τα ανήλικα γυμνασίου. Κι εσείς μαζί. Μόνος σας τα είπατε. «Όλα τα πιτσιρίκια του την πέφτουν, ακόμα και μανάδες, αλλά πόσο να αντισταθεί; Ένα νέο παιδί πόσο να αντισταθεί; Όταν αφήνουν τα παιδιά τους, φεύγουν και τα τρέχουν τώρα 4 μέρες στη Βουλγαρία, στα Σκόπια…Φταίμε όλοι μαζί… Δυστυχώς φταίμε όλοι μαζί».

Κύριε μπαμπά του προπονητή τένις, πόσο να αντισταθούμε κι εμείς όμως ε; Δεν σας αντέχουμε άλλο. Καταλάβαμε. Για να μιλήσω και με ορολογία σχετική, πετάτε το μπαλάκι στους γονείς, τόσο εχθρικά και τόσο ξεδιάντροπα.

Κατηγορείτε τα θύματα, τολμάτε να πείτε ότι φταίνε οι γονείς και οι οικογένειες που έστειλαν τα παιδιά τους να μάθουν τένις. Που δεν υπολόγιζαν το άρρωστο μυαλό του δασκάλου που ζητούσε από τις διοικήσεις των σωματείων να προπονεί μόνο κοριτσάκια 12- 14 ετών.

Κάνετε victim blaming, παραλογίζεστε. Γιατί σας ανέχονται σε αυτή την εκπομπή που βγήκατε; Γιατί δεν απολογείστε κι εσείς για όσα πιστεύετε;

Κύριε μπαμπά, η υπεράσπιση των παιδιών μας είναι μία ενστικτώδης αντίδραση. Και να διαφωνήσω σε αυτό, η πραγματικότητα θα έρθει να με διαψεύσει. Αλλά και στα ένστικτά μας πρέπει να μπαίνουν αυστηρά όρια λογικής. Εδώ ξεπεράστηκαν. Όσα λέτε είναι φρικτά.

Όχι ότι θα νιώσετε κάτι αλλά εγώ θα την κάνω την προσπάθειά μου. Θα σας πάω στο παρελθόν, τότε που ο δικός σας ο γιος ήταν παιδάκι και το στέλνατε να μάθει τένις. 12-14 χρονών, γυμνασιόπαιδο, να μην ξέρει πού του πάνε τα 4. Εγώ ας πούμε ότι είμαι η δασκάλα του που θέλει να τον μάθει κι άλλα, αδιανόητα πράγματα εκτός το να κάνει σερβίς.

Αν το μαθαίνατε, τι θα λέγατε; πώς θα με αντιμετωπίζατε; Τι θα ήμουν για εσάς; Μια διακορεύτρια ανηλίκων ή μία δασκάλα του έρωτα; Μια παιδεράστρια ή ένα άτομο χαμηλών αντιστάσεων; Ένας επικίνδυνος άνθρωπος ή μια ελκυστική 37χρονη τενίστρια που όλοι οι γονείς θα ήθελαν για ταίρι του μικρού γιου τους;

Αφήστε να μαντέψω την απάντησή σας, κύριε μπαμπά του προπονητή τένις. Και καλά ξεμπερδέματα τώρα με τον νέο νόμο για βιασμό ανηλίκων. Μόνο ισόβια.