OPINIONS

MasterChef: O Παύλος Χάππιλος ήταν, είναι και θα είναι σαν το χάπι που γιατρεύει την τοξικότητα

Star

Μέχρι τον 2ο ημιτελικό του MasterChef είχαν την τύχη οι τηλεθεατές του να απολαμβάνουν την παρουσία του Παύλου Χάπιλλου στο reality μαγειρικής του Star. Ο Παύλος Χάππιλος που με τη λογική του, τον ωραίο λόγο του, το γέλιο του, την ευαισθησία του και τις αδιαμφισβήτητες μαγειρικές ικανότητες, κέρδισε την καρδιά του τηλεοπτικού κοινού, είναι πλέον εκτός της διεκδίκησης του τίτλου του MasterChef.

Στο επεισόδιο που προβλήθηκε τη Δευτέρα 24 Μαΐου είδαμε τους εναπομείναντες παίκτες του MasterChef -ανάμεσά τους και ο Παύλος Χάππιλος- να προσπαθούν να αντιγράψουν ένα πιάτο του chef, Θοδωρή Παπανικολάου. Ο Παύλος Χάππιλος ήταν ο παίκτης που συγκέντρωσε τη μικρότερη βαθμολογία κι έτσι ήταν εκείνος που αποχώρησε από το MasterChef.

Η 4άδα που θα δώσει τη μάχη για τον τίτλο του MasterChef αυτής της τηλεοπτικής σεζόν αποτελείται από τους Μαργαρίτα Νικολαΐδη, Διονύση Σαρακίνη, Μαρίνα Ντεμολλάι και Αλέξανδρο Συνοδινό. Ο Παύλος Χάππιλος μίλησε στην κάμερα της παραγωγής μετά την αποχώρησή του και πάρα τη συγκίνηση που μετέφεραν τα λόγια του σε όλους μας, το χαμόγελο δεν σβήστηκε ούτε τότε από το πρόσωπό του. Ο Παύλος όπως πάντα μίλησε για τα όσα έχει μάθει στη ζωή του με τον δύσκολο τρόπο. Για όσα τον έφεραν εδώ που βρίσκεται. Για την αγάπη που θέλει να πιστεύει ότι αξίζει. Αξίζεις, εμείς σου το λέμε Παύλο.

«Επειδή πολλοί άνθρωποι στη ζωή μου δεν μου δώσανε ποτέ την αγάπη που περίμενα. Πολλές φορές πίστευα ότι δεν το άξιζα και ξέρεις αυτό σου μένει. Κι όταν κάποιος σου δίνει την αγάπη που εσύ δεν περιμένεις, κάπως χτυπάει αυτό, το “γιατί το κάνει τώρα αυτός ο άνθρωπος, αφού εγώ, δεν την αξίζω”. Γελάω και κλαίω ταυτόχρονα. Προσπαθώ να το δουλέψω αυτό, γιατί θέλω να πιστεύω ότι την αξίζω την αγάπη», σημείωσε ο Παύλος Χάππιλος. «Πέρασα πολύ ωραία, όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν», ανέφερε στη συνέχεια.

Λίγο μετά την τηλεοπτική του αποχώρηση από το MasterChef, o Παύλος Χάππιλος έκανε την εμφάνισή του στο Instagram με video που δημοσίευσε. Με το γνωστό του χαμόγελο και τη γλυκύτητά του, ο πρώην -πια- παίκτης του MasterChef απευθύνθηκε στο κοινό.

Αυτό το κοινό τον είχε αγαπήσει ήδη για την παρουσία του στο παιχνίδι κι όλα όσα μας δίδαξε μέχρι τελευταία στιγμή για τη δύναμη της αποδοχής, την αυτογνωσία, την ενσυναίσθηση. Γιατί ο 35χρονος Παύλος Χάππιλος του MasterChef μπήκε στον κόσμο του reality μαγειρικής του Star όπου η λέξη «παντελονάτος» ακούγεται ποιο συχνά κι από τη λέξη «παστινάκι», έγινε ένας φάρος που μας δίδαξε την ταπεινότητα έναντι της έπαρσης, την αποδοχή έναντι της απόρριψης, την οριοθέτηση απέναντι στην άκριτη ανοχή συμπεριφορών. Και βγήκε αλώβητος από αυτόν τον σκληρό κόσμο.

Ο Παύλος μιλούσε στο MasterChef με κάθε ευκαιρία για το πώς αντιμετωπίζεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα από την κοινωνία, αλλά δεν έμεινε σε αυτό. Μίλησε για έννοιες όπως η τοξική αρρενωπότητα, η ομοφοβία, η τρανσφοβία, ο μισογυνισμός, αλλά και απλούστερα -εξίσου σημαντικά- πράγματα, όπως η ευγένεια και η αγάπη. Και το έκανε μέχρι τελευταία στιγμή απέναντι από την κάμερα ενός reality show, αντί να εκμεταλλευτεί αυτόν τον χρόνο για να καυχιέται για τις μαγειρικές του ικανότητες, να πετά καρφιά σε άλλους παίκτες και να νιώθει αδικημένος. Ο Παύλος Χάπιλλος χάρισε έναν ουσιαστικό λόγο στο MasterChef και αντλώντας από τα δικά του βιώματα, μας έκανε να ακούσουμε λίγο βαθύτερα, με λίγο πιο ανοιχτή καρδιά και αυτιά.

«Καλησπέρα καλά μου παιδάκια. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την αγάπη και την υποστήριξη και τα μηνύματα. Θα προσπαθήσω να τα δω όλα. Ελπίζω να μην κλάψατε πολύ σήμερα. Από εδώ και πέρα θα τα λέμε σε αυτόν το λογαριασμό και έξω, αν σας δω. Ελπίζω να είστε καλά, τα λέμε σύντομα», ανέφερε ο Παύλος Χάπιλλος στο πρώτο του μήνυμα μετά την αποχώρησή του.

Δεν είναι που κλάψαμε βρε Παύλο μας. Είναι που όλοι τον χειροκρότησαν καθώς έφευγε, είναι που οι συμπαίκτες του έλεγαν μετά την αποχώρησή του ότι είναι «εξαιρετικός άνθρωπος», είναι που εμείς ως τηλεοπτικό κοινό βιώσαμε κάτι πρωτόγνωρο στο φετινό MasterChef.

Σε μία χρονιά που έχουμε συνηθίσει να διχαζόμαστε με το παραμικρό και στην πραγματική μας ζωή αλλά και τηλεοπτικά, μέσα από reality shows που πολώνουν το κοινό δημιουργώντας «εχθρούς» και «ήρωες», ο Παύλος Χάππιλος ήταν ένα σημείο ένωσης για όλους.

Ναι και στο MasterChef υπήρχαν παίκτες λιγότερο και περισσότερο συμπαθείς, παίκτες αμφιλεγόμενοι, εντάσεις, αλλά ο Παύλος Χάππιλος ήταν το πρόσωπο για το οποίο όλοι είχαμε να πούμε μια καλή κουβέντα. Κι αυτό δεν ξέρω αν είναι κάποιο κέρδος για τον Παύλο Χάππιλο, είναι όμως σίγουρα κέρδος για εμάς.