OPINIONS

Και πολύ μικρούτσικος ο Ανδρέας Μικρούτσικος

ΑΝΤ1

Κάθε στιγμή έχει μέσα της μεγαλείο και αθλιότητα. Η επιλογή δική σου. Πού να σταθείς; Πού να ξαποστάσεις; Τη φθορά του ανθρώπου φοβόταν ο Καζαντζάκης. Την τρέμω τη φθορά. Σωματική, ψυχική, νοητική. Από πού να φυλαχτείς; Μικρούτσικες λεπτομέρειες, θα μου πεις. Αλίμονο στις λεπτομέρειες που προσβάλλουν, που ενοχλούν, που εκθέτουν. Λεπτομέρειες ή ουσία επί της ουσίας; Ο Ανδρέας Μικρούτσικος χάθηκε σε αυτές τις ουσιώδεις λεπτομέρειες.

Ως μια αδήριτη ανάγκη να αποδείξει την ανωτερότητα της σκέψης του και να υπερτονίσει το απυρόβλητο της φύσης του, ο Ανδρέας Μικρούτσικος κάπου ανάμεσα σε γέλια και κλειστά μαγνητόφωνα, σκέφτηκε να μας ενημερώσει την Όλγα Τρέμη.

Ήταν ο πρώτος της άντρας. Αυτό μάθαμε από τη συνέντευξη του Ανδρέα Μικρούτσικου στο περιοδικό ΟΚ!. Μεγάλη η περιγραφή για τα χρόνια της αθωότητας. Να μην μπούμε ξανά σε λεπτομέρειες. Να, υπάρχουν κι αυτές οι αχρείαστες λεπτομέρειες που δεν ενδιαφέρουν κανέναν άλλο πέρα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Αν θέλουν και οι δύο. Σε μια φράση ολόκληρη η ζωή μας. Ήθελε η Όλγα Τρέμη να μάθουμε για την ερωτική της ζωή; Αν ήθελε θα το είχε κάνει ήδη μόνη της ή ο Ανδρέας Μικρούτσικος θα είχε τη συγκατάθεσή της για να προβεί σε μια τόσο προσωπική κι ευαίσθητη αποκάλυψη.

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Δεν ζήτησα τη συνέντευξη πριν δημοσιευτεί. Αν το ήξερα, θα ζητούσα να μην μπει»

«Με αυτόν τον συμπαθέστατο δημοσιογράφο που μου πήρε τη συνέντευξη, έχει ένα ταλέντο. Κάναμε μια κουβέντα στην αρχή, δεν ήξερα ότι με ηχογραφεί και τέλειωσε η συνέντευξή μας και στο τέλος μου έθεσε ένα τέτοιο ερώτημα.

Καταρχήν αυτά που γράφει είναι ακριβή, δεν άλλαξε κάτι. Νόμιζα ότι μιλάμε οι δυο μας, γιατί μου λέει ξέρω ότι είχες σχέσεις και μέσα από αυτόν τον διάλογο του είπα την ιστορία. Ένιωθα ότι αυτό ήταν εκτός συνεντεύξεως. Γιατί δεν δικαιούμαι αυτά τα πράγματα να τα πω.

Τα έγραφε όλα με ένα τηλέφωνο δίπλα του. Πίστευα ότι έχει τελειώσει η συνέντευξη. Ήταν η τελευταία ερώτηση που μου έκανε. Δεν ζήτησα τη συνέντευξη πριν δημοσιευτεί. Αν το ήξερα, θα ζητούσα να μην μπει.

Νόμιζα ότι είχε τελειώσει η συνέντευξη. Αυτό δεν θέτει τον κύριο Ροδόπουλο παράνομο. Εγώ ήμουν αφελής, δεν πετάω το μπαλάκι αλλού», θα πει ο Ανδρέας Μικρούτσικος λίγο μετά την έκρηξη δυσαρέσκειας.

Αφελής ο Ανδρέας Μικρούτσικος που διατείνεται ότι παίζει τα media στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν ήξερε ότι γράφει το μαγνητόφωνο. Κι εφόσον λες «Αν το ήξερα, θα ζητούσα να μην μπει», ξέρεις ότι είναι μια προσωπική στιγμή που δεν έχει ανάγκη από φως δημόσιο. Παρ’ όλα αυτά τη διηγείσαι.

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Είπα μια ιστορία έρωτα με φυσιολογικά ανθρώπινα κίνητρα»

Εκθέτεις έτσι ανερυθρίαστα, ανάμεσα σε γέλια, έναν άνθρωπο που ουδεμία σχέση θέλει να έχει -αν κρίνει κανείς από την ηθελημένη απομάκρυνση από την τηλεόραση. Η προσωπική ζωή του καθενός οφείλει να παραμένει προσωπική κι όχι να κρεμιέται στα μανταλάκια χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος, ο τελευταίος άντρας της Όλγας και της κάθε Όλγας οφείλει να σεβαστεί τα χρόνια, τους μήνες, τις στιγμές, τη στιγμή.

Δεν ήταν μια ρομαντική εξιστόρηση. Ήταν μια χυδαία τοποθέτηση. «Είπα μια ιστορία έρωτα με φυσιολογικά ανθρώπινα κίνητρα. Αυτό ποινικοποιήθηκε, είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Το γεγονός ότι ήμουν μεγαλύτερος, ωριμότερος σε αυτή τη σχέση, την ευθύνη τη μεταθέτει σε ‘μένα. Έτσι είναι η περιγραφή μου για την Όλγα, τρυφερή. Και ξέρω βαθιά μέσα μου ότι η Όλγα θα μειδίασε και θα ένιωσε την τρυφερότητα της εποχής και της σχέσης που είχαμε», συνέχισε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Δεν έχουν αναλογιστεί τι σημαίνει δέκα μέρες στη ΜΕΘ. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι έρχομαι με οξυγόνο, ότι δεν μπορώ να περπατήσω. Δεν μπορεί οι άνθρωποι που ορίζονται από αυτόν τον ανταγωνισμό να παίρνουν φόρα και αμπάριζα. Τώρα που με βρήκαν ευαίσθητο, πάνε να με χτυπήσουν, πριν καν στεγνώσει το μελάνι της ΜΕΘ», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ένα «συγγνώμη, έκανα λάθος» θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ καλύτερα μέσα σε αυτή τη συνθήκη που ο ίδιος δημιούργησε από την υπεροψία που εκπορεύεται της ανέγγιχτης μπράντας «Ανδρέας Μικρούτσικος».

Η απάντηση του Μιχάλη Ροδόπουλου και μια κουβέντα περί ευθυνών

«Ούτε μιλήσαμε ιδιωτικά με τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ούτε διανοήθηκα να τον παγιδεύσω δημοσιεύοντας off the record δηλώσεις του (για την ακρίβεια η περίφημη τελευταία ερώτηση ήταν ”Ανδρέα, όντως έκανες ιδιαίτερα στην Όλγα Τρέμη;”, αγνοώντας την προσωπική σχέση τους που μου αποκάλυψε) και επιπλέον, δεν νομίζω ότι πλέον πρέπει να αυτοσυστηθώ ξανά.

Η πιάτσα είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε. Το τηλεφώνημα από τον Ανδρέα μετά τα όσα είπε στον αέρα της εκπομπής Super Katerina, κατέληξε με πολλά γέλια και πειράγματα ότι θα ακολουθήσει εξίσου ηχηρό sequel.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους εισαγγελείς των social media που εντόπισαν τον νέο κατηγορούμενο», έγραψε ο Μιχάλης Ροδόπουλος που πήρε τη συνέντευξη.

Περί ευθύνης η συζήτηση. Ευθύνες εκατέρωθεν. «Το ερώτημα είναι να λογοκρίνεις τον Ανδρέα Μικρούτσικο ή να προστατεύσεις την Όλγα Τρέμη;», αναρωτήθηκε ορθά η Αφροδίτη Γραμμέλη.

Κι όλο μικραίνουν οι άνθρωποι στα μάτια μας

«Να συμφωνήσουμε ότι αυτά δεν είναι θέματα που μπαίνουν σε συνεντεύξεις όταν το αποφασίζει ο ένας από τους δύο. Αυτά που κάνουμε με κλειστές πόρτες αφήστε τα εκεί», ανέφερε ορθότερα.

«Σε ποιον άνθρωπο αρέσει να βγει στα καλά καθούμενα ο άνθρωπος με τον οποίο ήταν η πρώτη φορά και να πει λεπτομέρειες γι’ αυτό; Είναι μια κοινή συναισθηματική λογική. Συναισθηματική ανθρώπινη ευθύνη», ανέφερε η Φαίη Σκορδά.

Ευθύνες ανεύθυνων. Και οι άνθρωποι γύρω μας όλο και μικραίνουν. Μικραίνουν τόσο που τελικά δεν τους βλέπεις. Τόσο μικροί όσο ένας κόκκος άμμου που μπαίνει στο μάτι και προκαλεί πόνο οξύ.

Όλα στα φως, όλα λάθος

«Είμαι άφωνη γιατί, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, φάνηκε πολύ μικρούτσικος ο Ανδρέας. Καταρχάς θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο από την πλευρά ενός άνδρα να βγαίνει και να δίνει, μετά από τόσα χρόνια, μια πληροφορία που δεν μας χρησιμεύει σε τίποτα.

Είναι ένα προσωπικό δεδομένο. Είναι σαν να βγουν τώρα κάποιοι πρώην σύντροφοι μου και να λένε ”τα είχα με την Μπέττυ Μαγγίρα”. Ε και; Γιατί να βγεις να το κάνεις αυτό; Νομίζω ότι εκθέτεις ένα τρίτο πρόσωπο.

Είχαν σχέση, που είναι κάτι ωραίο και ο έρωτας είναι ωραίος όπως όλο αυτό που φέρνει, όμως το να βγεις μετά από τόσα χρόνια και να αποκαλύψεις κάτι τέτοιο. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λογική.

Επίσης, δεν το καταλαβαίνω το off the record. Μου φαίνεται περίεργο γιατί τα είπε off the record σε έναν δημοσιογράφο. Άλλο να τα πεις σε έναν φίλο σου, κολλητό και να εκμυστηρευτείς μια ιστορία αλλά μια τόσο προσωπική ιστορία να την πεις σε έναν δημοσιογράφο;

Ανήκουν στον ίδιο όμιλο το περιοδικό με την παραγωγή της εκπομπής που είναι ο Ανδρέας Μικρούτσικος και έχει σημασία αυτό. Υποτίθεται ότι είναι ένα πρόσωπο που ανήκει σε αυτή την παραγωγή», ανέφερε η Μπέττυ Μαγγίρα.

«Νιώθω ότι γίνεται χειρότερο. Χειρότερο. Δεν δικαιολογείται. Μπορεί όντως να γίνει μια ατυχία, αν και θεωρώ ότι ανάμεσα σε δύο έμπειρους ανθρώπους όπως είναι ο κ. Μικρούτσικος και ο κ. Ροδόπουλος αποκλείεται να συμβεί.

Και μεταξύ τους να το έλεγαν είναι κακό κουτσομπολιό αυτό που έχει γίνει. Εμένα θα με έθιγε πάρα πολύ να ξέρω ότι υπήρχαν δύο άντρες που μιλούσαν για ‘μένα και τον τρόπο που με γνώρισαν, που με προσέγγισαν, που συναναστραφήκαμε», σχολίασε η Ελεονώρα Μελέτη.

Δεν εξωραΐζεται η κατάσταση όσο λόγια κι αν ειπωθούν εκ των υστέρων. Σωστά και λάθος λόγια. Έτσι, είναι η ζωή.

Υπάρχουν οι μεγάλοι, υπάρχουν και οι μικροί. Υπάρχουν οι μικρούτσικοι, υπάρχουν και οι νάνοι. Εσύ, διαλέγεις. Και ποιος θα είσαι και με ποιον.