OPINIONS

Η Ολυμπία Χοψονίδου δείχνει το αληθινό κορμί της μετά τη γέννα. Το λήγουμε εδώ

NDP Photo Agency

Η Ολυμπία Χοψονίδου έφερε στον κόσμο το έκτο παιδί της. Η είδηση έκανε τους γύρους της, οι ευχές στάλθηκαν, τα συγχαρητήρια δόθηκαν και ο καθένας πήγε σπίτι του. Και η Ολυμπία με την οικογένειά της έκλεισαν την πόρτα του σπιτιού τους για να ζήσουν τις στιγμές τους.

Μία από αυτές θέλησε να τη μοιραστεί στο Instagram και να κάνει την καλή πράξη της ημέρας. Από γυναίκα σε γυναίκα. Γιατί κάπως έτσι πρέπει να δίνονται τα χέρια. Να κλειδώνουν οι παλάμες. Να τραβά η μία την άλλη, όταν και όποτε χρειάζεται. Ακόμα κι αν δεν χρειάζεται. Η βοήθεια είναι φιλοσοφία ζωής. Ακούσιες κινήσεις.

Η φωτογραφία που ανέβασε η Ολυμπία Χοψονίδου

Μία τέτοια κίνηση έκανε και η Ολυμπία Χοψονίδου. Ανέβασε δύο φωτογραφίες της και κάλεσε τους ακόλουθούς της να βρουν τη διαφορά. Η μία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και η άλλη τρεις ημέρες μετά τη γέννηση της κόρης της. Κοιλιά στη μία, κοιλιά και στην άλλη.

Βρες τη διαφορά στη φωτογραφία και μετά εντόπισε τη διαφορά στον τρόπο θεώρησης των πραγμάτων. Το κυνήγι της τελειότητας vs το κυνήγι της αληθινής ζωής. Της πραγματικής ζωής με τα προβλήματα, με τις χαρές, με τις έγνοιες και με τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Να κλείνουμε τα μάτια στην αλήθεια και να προσποιούμαστε πως οι γυναίκες μετά τη γέννα έχουν διαστάσεις 90-60-90; Ας κλείνουμε τα αυτιά μας στις μπούρδες κι ας ανοίγουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Μόνο η αποδοχή της μπορεί να σε βγάλει στο ξέφωτο.

Χρειάζεσαι χρόνο και υπομονή

Δεν υπάρχουν μυστικές συνταγές για να χαθούν. Κοιμάσαι στις 11, ξυπνάς στις 9 κι ως δια μαγείας έχουν πιει au revoir; Ο απολογισμός στο τέλος της ημέρας έχει τίτλο μεγάλο. Υπομονή. Κάνε τον χρόνο σύμμαχο και έχε υπομονή. Αγάπησε αυτό που σου δόθηκε και μην ντρέπεσαι που δεν έχασες τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Κι όπως πολύ σοφά είχε γράψει η Anne Hathaway «Δεν υπάρχει καμία ντροπή αν σας παίρνει περισσότερο από όσο νομίζετε για να χάσετε τα κιλά (σε περίπτωση που θέλετε να τα χάσετε). Δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να φτιάχνετε τελικά το δικό σας τζιν σορτσάκι επειδή εκείνο του περσινού καλοκαιριού είναι πολύ κοντό για τους μηρούς του φετινού. Τα σώματα αλλάζουν. Τα σώματα αναπτύσσονται. Τα σώματα ζαρώνουν. Είναι όλα αγάπη. Μην αφήσετε κανέναν να σας πει το αντίθετο».

Πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν στο χαριτωμένο της υπόθεσης αλλά επί της ουσίας η Ολυμπία Χοψονίδου δείχνοντας το αληθινό κορμί της είπε «θέλει χρόνο, ηρέμησε, ζήσε το τώρα και πάψε να έχεις άγχος». Ωμή πραγματικότητα. Κιλά, φουσκώματα, ραγάδες, ουλές.

Ας βρούμε ομορφιά στη μορφής μας

Κάθε βήμα προς την αγάπη του σώματος είναι μία μικρή προσωπική κατάκτηση. Πριν τέσσερα χρόνια μία νέα τότε μαμά, η Sakura Bloom, είχε ανεβάσει μία φωτογραφία της 24 ώρες μετά τον τοκετό και είχε αναφέρει:

«Το σώμα μου είναι σαν να έχει τρέξει μαραθώνιο και η καρδιά μου είναι ορθάνοιχτη από το χθεσινό “ταξίδι”. Η γέννηση μας “ανοίγει” όπως ο σεισμός ανοίγει την γη και εγώ βρίσκομαι στις οικείες και εύθραυστες ωδίνες αυτού του ανοίγματος. Νιώθω ωμά συναισθήματα. Διαφορετικά.

Νιώθω σαν να βρίσκομαι στην κυματιστή επιφάνεια της θάλασσας που με πηγαίνεις πέρα δώθε στην ευτυχία, την ευγνωμοσύνη, τη μελαγχολία και το πένθος. Αυτό που ελπίζω περισσότερο είναι να βρουν και οι άλλες μητέρες ομορφιά στη μορφή τους, στο απίστευτο σώμα τους, στο μωρό τους και να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνες σε αυτά τα μεγάλα συναισθήματα που τις κατακλύζουν».

Αυτό ελπίζω κι εγώ.