OPINIONS

Η Madonna γιορτάζει τα 64 της χρόνια φιλώντας γυναίκες γύρω της. Ζήτω το 2003, ζήτω και η Madonna

© 2023 Matt Sayles/AP IMAGES

Η Madonna βρήκε τον τρόπο να μας γυρίσει αυτόματα πίσω στο 2003, γιορτάζοντας τα 64α γενέθλιά της στην Ιταλία. Η iconic τραγουδίστρια μάς θύμισε το φιλί της στη σκηνή των MTV VMA του 2003 με την Britney Spears καθώς μοιράστηκε ένα video στο Instagram που τη δείχνει να φιλά δύο γυναίκες στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου.

«Φιλιά γενεθλίων με τις bitches δίπλα μου», έγραψε η Madonna δημοσιεύοντας το video που έβαλε «φωτιά» στο Instagram της. Τα σχόλια που ακολούθησαν τη δημοσίευσή της ήταν αποθεωτικά. Οι fans ευχαρίστησαν τη «γεννημένη επαναστάτρια» Madonna που άνοιξε πολλούς δρόμους για άλλους στα 64 της χρόνια στη γη και της ευχήθηκαν τα καλύτερα για τα γενέθλιά της.

Στο video που μοιράστηκε η Madonna εκτός από τις φίλες της που φιλά με πάθος, θα δεις και τον μάνατζέρ της, Guy Oseary, και άλλους φίλους της. Το πάρτι για τα γενέθλιά της, ακολούθησε τον εορτασμό των γενεθλίων του γιου της, Rocco Ritchie, που συμπλήρωσε τα 22 του χρόνια στο οικογενειακό τους ταξίδι στην Ιταλία. Μαζί με την pop star γιόρτασαν τα διπλά γενέθλια στην Ιταλία και τα μικρότερα παιδιά της, η 16 ετών Mercy, o 16 ετών David αλλά και οι 9 ετών δίδυμες κόρες της, Estere και Stella.

Όσο για το φιλί του 2003 που μάς θύμισε το video της, θα σ’το θυμίσουμε ευθύς αμέσως στο παρακάτω στιγμιότυπο από την ιστορική βραδιά.

Madonna @2022 Julie Jacobson/AP Images

Η κοινή εμφάνιση των Madonna και Britney Spears (αλλά και Christina Aguilera) στη σκηνή ήταν αρκετή για να προκαλέσει πανικό στο κοινό, ενώ το φιλί τους άνοιξε το show με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Κι ενώ το φιλί της Madonna με την Christina Aguilera αγνοήθηκε πλήρως καθώς η κάμερα είχε τότε εστιάσει στον πρώην σύντροφο της Britney Spears, Justin Timberlake, που βρισκόταν στο κοινό, το φιλί της βασίλισσας με την πριγκίπισσα της pop θεωρήθηκε τόσο iconic που πρόσφατα έγινε και NFT.

Η γυναικεία σεξουαλικότητα είχε βρει ένα κανάλι να απενοχοποιηθεί μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών. Κι αυτή ήταν μόνο μία από τις κινήσεις που έκαναν τη Madonna σύμβολο μίας απελευθέρωσης όχι απαραίτητα γυναικείας, αλλά πανανθρώπινης. H Madonna έγινε ένα πολιτιστικό σύμβολο όχι μόνο μέσα από τα φιλιά που μοιράστηκε πάνω και κάτω από τη σκηνή.

Είχε το θάρρος να είναι πρωτοπόρα με κάθε τρόπο, είτε αυτό συνέβαινε μέσα από το στιλ της και τα σουτιέν του Gaultier ή το νυφικό το οποίο φορούσε τραγουδώντας ένα τραγούδι για την σεξουαλική ευχαρίστηση των γυναικών (Like a Virgin), προβάλλοντας μέσα από τα video clip της «ευαίσθητα θέματα» όπως ο ρατσισμός και η θρησκεία (Like a Prayer) κι έχοντας την τόλμη να δηλώσει στην τηλεόραση ότι τα σχέδιά της για το μέλλον ήταν «να κατακτήσει τον κόσμο» ήδη από το 1984. Και το έκανε.

Αυτό που «προκαλεί» στην περίπτωση της Madonna και που συχνά την κάνει αμφιλεγόμενο πρόσωπο είναι ότι στα 64 της χρόνια επιμένει να είναι πιο ορατή και πιο ερωτική από ποτέ. Κι αυτή είναι η πιο ηχηρή απάντηση που μπορεί να δοθεί στον ηλικιακό ρατσισμό που θέλει τις γυναίκες για να είναι Κυρίες (με κ κεφαλαίο) να περνούν στο περιθώριο της ζωής.

Σε έναν κόσμο όπου ο Mick Jagger και ο Al Pacino μπορούν να συνεχίζουν να κάνουν σχέσεις με πολύ νεότερες τους γυναίκες και να μην ακούν την παραμικρή κριτική, πάντα θα υπάρχει ένας Piers Morgan που θα σχολιάζει ότι η Madonna δεν μπορεί «στα 58 της να χορεύει έτσι», όταν η star της pop έκανε twerking στο Carpool Karaoke με τον Jimmy Corden. Και η Madonna θα συνεχίσει να αδιαφορεί, καταφέρνοντας με αυτή την αδιαφορία να μας απενοχοποιεί περισσότερο απ’ όσο θα έκαναν 10 απαντήσεις προς τους σεξιστές που την κρίνουν.

«Οι άνθρωποι λένε ότι είμαι αμφιλεγόμενη. Αλλά νομίζω το πιο αμφιλεγόμενο πράγμα που έχω κάνει ποτέ είναι ότι τολμώ να παραμένω εδώ», είχε πει το 2016 σε μία ομιλία της. Και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.