OPINIONS

H Φαίη Σκορδά σηκώνει το φρύδι στην παράνοια: Ο Ψωμιάδης διαφωνεί με το #metoo και ο Λιάγκας το περίμενε

ant1 tv

Η τηλεόραση χρειάζεται περιεχόμενο για να κρατήσει τους τηλεθεατές της, ίντριγκες και φωνές για να κάνει τίτλους και μερικές αχρείαστες απόψεις για να δημιουργήσει ειδήσεις. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και το βίντεο που θα δεις παρακάτω, όπου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κλήθηκε να σχολιάσει το κίνημα #metoo, από το Πρωινό του ΑΝΤ1, που παρουσιάζει η Φαίη Σκορδά με τον Γιώργο Λιάγκα. Αυτό που συνέβη δηλαδή, είναι ότι ζητήθηκε από ένα έκπτωτο περιφερειάρχη που αυτοχαρακτηρίζεται ως «ο Μέσι της πολιτικής», να μας πει τη γνώμη του για τις γυναίκες που κατήγγειλαν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Όπως ήδη έχεις καταλάβει, αυτό δεν πήγε πολύ καλά.

Ήδη απ’ όταν η Φωτεινή Πετρογιάννη έκανε την πάσα για το συγκεκριμένο θέμα, χρησιμοποίησε το επίρρημα «δυστυχώς». Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σε μια άτυχη τηλεοπτική στιγμή ή μήπως η αντίληψη μιας ολόκληρης γενιάς; Η Φαίη Σκορδά πάντως, αντέδρασε, ακόμα και πριν της δοθεί ο λόγος.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης διαφωνεί με το MeToo. Η Φαίη Σκορδά σηκώνει το φρύδι

«Εγώ είμαι αντίθετος με το #metoo. Μετά από 20 χρόνια; Αν δεν γούσταρες, να διαφωνούσες τότε. Έκανες τη δουλειά σου τότε και τώρα πας να βγεις στην τηλεόραση για να σε ξαναθυμηθούν. Όλη η Ελλάδα κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη. Αν αύριο αθωωθεί από το δικαστήριο, τι θα γίνει; Ποιος θα τον αποκαταστήσει; Διαφωνώ με όλα αυτά», είπε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και η Φαίη Σκορδά μοιράζεται την οθόνη μαζί του σηκώνοντας το φρύδι για όλες μας.

Η συνέχεια έρχεται σαν χαστούκι από έναν ακόμα άντρα, από τον οποίο, εμείς αυτή τη φορά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, τον Γιώργο Λιάγκα: «Είναι κάποιες απόψεις που είναι ξεπερασμένες. Να μην πω, λάθος. Παναγιώτη μου, με όλη την αγάπη, προχωρώντας τα χρόνια πρέπει να αλλάζουν οι λανθασμένες απόψεις κάποιων […] Το να λες γιατί δεν βγήκαν τότε. Για τον Φιλιππίδη δεν έχει βγει κανένα πόρισμα. Το τεκμήριο της αθωότητας υπάρχει. Μακάρι να ναι όλα ψέματα και να είναι η μεγαλύτερη συνωμοσία του αιώνα. Αυτή τη θέση περιμένεις από τον Ψωμιάδη. Η έκπληξη για μένα θα ήταν να πει κάτι διαφορετικό», είπε ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος διστάσει να χαρακτηρίσει λανθασμένα τα όσα λέει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, αλλά εκφράζει χωρίς αιδώ την δική του βαθιά ριζωμένη ελπίδα. Να λένε ψέματα οι γυναίκες που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη και «να είναι αθώος ο άνθρωπος». Να έχουν απλά συνωμοτήσει όλες να τον βγάλουν κακό και βιαστή. Κύριε Λιάγκα, με όλη την αγάπη προχωρώντας τα χρόνια θα πρέπει να μάθουν οι άνθρωποι που δουλεύουν στην τηλεόραση πότε να μην μιλάνε και να δίνουν τον λόγο στη Φαίη Σκορδά και τη Φωτεινή Πετρογιάννη.

«Γιατί κάποιοι άνθρωποι όταν τους ρωτούν για τέτοια πράγματα που είναι πολύ σοβαρά, δεν κάνουν ένα βήμα πίσω να μην απαντήσουν; Γιατί να πρέπει να δώσεις μια τέτοια απάντηση;», αναρωτιέται η Φωτεινή Πετρογιάννη εύλογα. Για να πάρει την απάντηση «Αυτή τη θέση περιμένεις από τον Ψωμιάδη. Η έκπληξη για μένα θα ήταν να πει κάτι διαφορετικό», από τον Γιώργο Λιάγκα. Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο. Ευτυχώς το γεγονός ότι ο Γιώργος Λιάγκας έχει πιο δυνατή φωνή είναι ήσσονος σημασίας όταν ορθώνονται απέναντί της λογικά επιχειρήματα.

«Εγώ δεν το περιμένω γιατί δεν έχει να κάνει με τον Ψωμιάδη. Είναι ένας σύζυγος, ένας πατέρας ενός κοριτσιού, οπότε εγώ περιμένω να το πάρει πίσω. Δεν τον αντιμετωπίζεις σαν πολιτικό, αλλά σαν άνθρωπο. Είναι ένας μπαμπάς ενός κοριτσιού. Δεν μπορεί ένας μπαμπάς ενός κοριτσιού να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο. Τέλος», απάντησε η Φαίη Σκορδά. Για κάθε Παναγιώτη Ψωμιάδη και Γιώργο Λιάγκα, ας βρίσκεται κάπου στα πέριξ μια Φαίη Σκορδά ή μια Φωτεινή Πετρογιάννη για να σώσει την κατάσταση. Κι ας μην ρωτάμε πια τον καθένα αν συμφωνεί με το MeToo. Δεν μας αφορά αν συμφωνεί, μας νοιάζει που ξεκίνησε και που θα συνεχίσει να υφίσταται. Η αλλαγή δεν έρχεται επειδή την επιθυμούν όλοι, προφανώς κάποιους θα τους ξεβολέψει. Έρχεται επειδή είναι απαραίτητη κι επειδή κάποιοι τη χρειάζονται για να ζήσουν.