OPINIONS

Έρχονται οι Κουτσόπουλοι και μας παίρνουν τις Φάρμες

Papadakis Press

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος θα παρουσιάσει τη Φάρμα. Το τρέιλερ στο Star κυκλοφόρησε για να δηλώσεις συμμετοχή και ο παρουσιαστής επιβεβαίωσε με σκίτσο και άσμα βουκολικό.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανακοίνωσε ότι θα είναι αυτός ο παρουσιαστής της Φάρμας με ανάρτηση στο Instagram και Γιάννη Μηλιώκα με στίχους από το «Ποιμενικό ροκ».

«Ιγώ απ’ τη ζουή πουλλά κατάλαβα
κι σ’ ούλα τα τιρτίπια είμι μέσα,
κι αν ίμπλιξα μι πρόβατα κι γάλατα,
ας όψιτ’ η ζουή η παλιουμπαμπέσα.
Ιμένα που μι βλέπς να βόσκου πρόβατα,
μι κάπα και μι σκαλισμένη αγκλίτσα,
του βράδυ πλιένω σβουνιές κι χώματα
κι τρέχω στο σιργιάνι για κουρίτσα.
Κι ιπειδή ούλη τη μέρα φκιάνου του τσουμπάν’
γινικά στου άρμιγμα κανένας δε μι φτάν’ .
Κι ιπειδή ούλη τη μέρα φκιάνου του τσουμπάν’
γινικά στου άρμιγμα κανένας δε μι φτάν’ .
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη».

Ο αγρότης Λεωνίδας Κουτσόπουλος αναλαμβάνει ρόλο κεντρικού παρουσιαστή στο ξέφραγο αμπέλι που λέγεται τηλεόραση. Μα ο Κουτσόπουλος; Υπήρξαν οι φωνές που αναρωτήθηκαν. Οι ίδιες όμως φωνές έχουν ξεχάσει τι έχουν δει τα ματάκια μας στην ελληνική τηλεόραση, δεκαετίες τώρα.

Σχολή κεντρικού παρουσιαστή δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Η τηλεόραση είναι ανοιχτή. Δεν υπάρχει κανείς να διαφυλάξει την «καθαρότητα» του χώρου. Να σταθεί στην πόρτα και να ζητάει πτυχία και ένσημα. Κι αν η ενημέρωση τραβάει τα γκέμια, η ψυχαγωγία ήταν, είναι και θα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.

Τα λες; Πέρνα. Δεν τα λες (αλλά ξέρεις τους κατάλληλους ανθρώπους); Πέρνα κι εσύ. Γιατί να κοροϊδευόμαστε; Τραγουδιστές, ηθοποιοί, γυμναστές, μοντέλα, ασανσεράδες, ριαλιτάδες, ανεπάγγελτοι ολκής. Για όλους έχει υπάρξει χώρος. Για κάποιους από αυτούς, ο χώρος παραήταν μεγάλος. Πολλά τα τετραγωνικά.

Και μέσα στο χάος και τα μεγάλα ταλέντα τα οποία και οφείλουμε να ξεχωρίζουμε. Δεν είναι ένα το τσουβάλι. Ο Γιώργος Λιανός είναι μάλλον το πιο τρανό παράδειγμα. Να μην περάσω στην αντίπερα όχθη παραδειγμάτων γιατί θα φάμε μέρες να γράφουμε ονόματα.

Ελεονώρα Μελέτη – Γρηγόρης Αρναούτολου – Λεωνίδας Κουτσόπουλος και στο βάθος Φάρμα

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τώρα και παρουσιαστής. Εφόσον δεν υπάρχει «κόφτης» τα λόγια είναι περιττά. Περιττά και από τη στιγμή που τα ήδη υπάρχοντα δείγματα φωνάζουν «επικοινωνιακό ταλέντο».

«Παιδιά, δεν ξέρω, δεν σας θυμώνει λίγο αυτό; Ο σεφ μπορεί να γίνει εξαιρετικός παρουσιαστής, δεν αμφιβάλλω. Περιμένω να το δω και μετά να κρίνω. Από την άλλη, με θυμώνει το γεγονός ότι υπάρχουν επαγγελματίες του είδους και μάλιστα πληθώρα, και κάποιοι από αυτούς τους επαγγελματίες παρουσιαστές μπορεί να μην έχουν και δουλειά αυτή τη στιγμή. Και δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό των ανθρώπων που τον βλέπουν ως έναν εν δυνάμει κεντρικό παρουσιαστή», ανέφερε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη για την επιλογή Κουτσόπουλου.

«Εμένα εκεί είναι η ένστασή μου. Όταν οι άνθρωποι της τηλεόρασης δεν προστατεύουν οι ίδιοι την τηλεόραση, αλλά την έχουν ανοιχτή για τον οποιονδήποτε μπορεί να έχει κάνει λίγο ντόρο σε ένα ριάλιτι, να είναι αρκετά επικοινωνιακός και ταλαντούχος όπως ο κ. Κουτσόπουλος. Μακάρι δηλαδή να αναδειχθεί ένα ταλέντο που τόσο καιρό η τηλεόραση το έχανε, αλλά εγώ δεν κατανοώ γιατί να συμβαίνει αυτό, τη στιγμή που υπάρχει πληθώρα άλλων παρουσιαστών οι οποίοι θα μπορούσαν να υπηρετήσουν αυτό το κόνσεπτ», συμπλήρωσε και ψάχνω ακόμα την πληθώρα των επαγγελματιών του είδους.

Ο Κώστας Τσουρός, συμπλήρωσε: «Κι εγώ βλέπω στο πρόσωπο του Λεωνίδα Κουτσόπουλου έναν άνθρωπο επικοινωνιακό ο οποίος μπορεί να χειριστεί τα πράγματα στην τηλεόραση. Δεν θεωρώ ότι δύσκολα κάποιος τον σκέφτεται. Το παράλογο κατ’ εμέ είναι αυτό που λες κι εσύ, ότι από τη στιγμή που υπάρχουν επαγγελματίες παρουσιαστές ή επαγγελματίες άνθρωποι της τηλεόρασης, πώς δεν δίνεις την ευκαιρία σε αυτούς και τη δίνεις σε έναν άλλο με άλλη δουλειά;»

Άποψη για το θέμα εξέφρασε και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, πρώτος παρουσιαστής της Φάρμας επί εποχής Mega. «Το σοκ – μικρό ή μεγάλο – ήταν ότι τη Φάρμα θα την παρουσιάσει ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου. Ξέρω πώς είναι αυτή η φάση του να κάνεις ένα ριάλιτι. Αν τον δω τον άνθρωπο και είναι καλός, ξέρετε ότι ζητάω και συγγνώμη. Μπορεί οι άνθρωποι κάτι να έχουν δει που να μην το έχω δει εγώ.

Δεν μπορώ να φανταστώ, ξέροντας τι σημαίνει Φάρμα και πώς μπορεί να την παρουσιάσεις, πρέπει να βγάλεις πράγματα από εκεί πέρα μέσα. Εκτός αν ο άνθρωπος είναι υπερταλέντο που δεν το ξέρουμε. Εγώ δηλαδή να πάω να κάνω τον κριτή του MasterChef;» ανέφερε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Πρέπει να συμφωνήσουμε. Επαγγελματίες παρουσιαστές δεν υπάρχουν, ούτε επαγγελματίες άνθρωποι της τηλεόρασης. Υπάρχουν άνθρωποι με τηλεοπτική εμπειρία χωρίς αυτό να τους καθιστά επαγγελματίες της τηλεόρασης. Κάποιος να βάλει ένα χεράκι να βρούμε την αξιοκρατία που χάσαμε. Πρέπει να έχει πέσει κάτω από καναπέ.

Ο γιατρός θα μας δείξει το πτυχίο του. Ο επαγγελματίας παρουσιαστής τι θα μας δείξει; Λίγοι είναι εκείνοι που θα ασχοληθούν με τις σπουδές. Πολλοί περισσότεροι αυτοί που θα μιλήσουν για ενέργειες, ζώδια, συναστρίες και σελήνες στους ιχθύς. Αυτός είναι ο χώρος κι ευτυχώς εντός αυτού υπάρχουν αληθινά ταλαντούχοι άνθρωποι με μόρφωση, λόγο, ήθος και μπόλικο ταλέντο. Όσο υπάρχουν θιασώτες του «άπαξ και τρουπώσεις», αλλά και του «600k followers», τα αποτελέσματα θα είναι πολύ -πάρα πολύ- συγκεκριμένα.

Κι ας λέμε ευτυχώς που υπάρχουν οι Κουτσόπουλοι που έρχονται και μας παίρνουν τις δουλειές, γιατί τα ματάκια μας έχουν χορτάσει υπερεκτιμημένη αταλαντοσύνη. Γιατί κουραστήκαμε με τη λογική «στους τυφλούς, βασιλεύει ο μονόφθαλμος». Γιατί τα αυτάκια μας έχουν ακούσει αθλιότητες από επαγγελματίες της τηλεόρασης που δεν έπρεπε να έχουν περάσει ούτε απ’ έξω.