OPINIONS

Έλληνες περιμένουν σεξοβόμβες Ουκρανές προσφυγοπούλες. Είστε άθλιοι. Είστε εμετικοί

Iranzu Larrasoana Oneca/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Η είδηση της τελευταίας στιγμής αναφέρει ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από πυραυλικά πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο το πρωί της Δευτέρας 28/02. Η Ουκρανία ζει τον απόλυτο εφιάλτη. Ουκρανοί και οι Ουκρανές κοιμήθηκαν με ειρήνη και ξύπνησαν από τις σειρήνες του πολέμου.

Η φρίκη του πολέμου. Άνθρωποι ξαπλωμένοι στις αποβάθρες του μετρό, μάνες με μωρά στην αγκαλιά, πατεράδες, αδέρφια και σύζυγοι στη μάχη. Εικόνες τρομακτικές. Στιγμές που σε παγώνουν. Σε κάνουν να νιώθεις μικρός μπροστά στη βαναυσότητα που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί και οι Ουκρανές.

Άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να ζήσουν. Ξεριζωμός. Με μια βαλίτσα στο χέρι και με λιγοστά υπάρχοντα έκλεισαν πίσω τις πόρτες των σπιτιών τους με δάκρυα στα μάτια.

Δάκρυα για την πατρίδα τους. Δάκρυα για το άδικο. Δάκρυα απόγvωσης. Με τρόμο κι εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις, μην μπορώντας να χωρέσουμε στο κεφάλι μας τη φρίκη.

Την ίδια στιγμή κάποιοι βλέπουν τον πόλεμο ως ευκαιρία για αστεία. Να κάνουμε χιούμορ με τις Ουκρανές που έφυγαν για να γλιτώσουν.

Είστε άθλιοι. Είστε εμετικοί. Είστε κτήνη. Πώς γίνεται τα μάτια σας να βλέπουν βρέφη σε θερμοκοιτίδες στην πόλη Dnipro της ανατολικής Ουκρανίας να έχουν μεταφερθεί, από μαιευτήριο, σε καταφύγιο που έχει στηθεί στο υπόγειο του κτιρίου και το μόνο που σκέφτεστε είναι καυτά γυναικεία κορμιά;

Τα κατάπτυστα σχόλια για τις Ουκρανές

Στα social medıa είδαμε σχόλια, σαν τα παρακάτω, συνοδεία φωτογραφικού υλικού με πλούσια μπούστα και παρτά μαγιό.

Ουκρανές ετοιμάζονται για μαζική μετανάστευση. Να δούμε επιτέλους και μια άσπρη μέρα. Μην τολμήσετε να τις βάλετε σε κέντρα υποδοχής προσφύγων. Ο καθένας θα πάρει από μια στο σπίτι του. Οι εργένηδες δε από δύο.

Κάντε το καλό. Σώσε τις κακομοίρες Ουκρανές. Δείξτε επιτέλους πόσο φιλόξενος λαός είμαστε.

Καταγγέλω τη γυναίκα μου για ρατσισμό, φασισμό και ξενοφοβία. Δεν θέλει να φιλοξενήσουμε δύο εικοσάχρονες Ουκρανές ψυχούλες.

Έχει κοιτάξει κανείς σας πόσες Ουκρανές θα δικαιούμαστε ανά σπίτι;

Έφτασαν οι Ουκρανές προσφυγοπούλες.

Κύριε Ζελένσκι είμαι έτοιμος να δεχθώ σαν πρόσφυγες, λόγω πολέμου, τρεις Ουκρανές 25 ετών με σκοπό να συμπαρασταθώ στο δράμα τους.

Κυρίες μου, μην ζηλεύετε τους άντρες σας. Ανοίχτε τα σπίτια σας για τις καημένες Ουκρανές. Κρίμα είναι. Κι αυτές θα σας το ξεπληρώσουν.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τις Ουκρανές πρόσφυγες.

Λόγω του πολέμου δύναμαι να φιλοξενήσω μέχρι τέσσερις Ουκρανές στο σπίτι μου. Ενημέρωσα σχετικά την ουκρανική πρεσβεία.

Να ξεκινήσουν να έρχονται οι Ουκρανές προσφυγοπούλες να δεις πόσο φιλόξενοι θα είμαστε.

Μήπως γνωρίζει κανείς τώρα αν θα φιλοξενήσουμε λόγω πολέμου τίποτα Ουκρανές πρόσφυγες;

Πρόσφυγες Ουκρανές θα φιλοξενηθούν σε σπίτια. Περαστικά στους παντρεμένους.

Θα ‘χει πλάκα τώρα με το ουκρανικό, να μας έρθουν σε βάρκες πρόσφυγες Ουκρανές με τα μπικίνι.

Φέρτε Ουκρανές εργάτριες.

Αυτές οι κοπέλες είναι Ουκρανές. Μόλις έφτασαν στην Ελλάδα λόγω του πολέμου και ψάχνουν σπίτια να τις φιλοξενήσουν. Λέω στη γυναίκα μου να έρθουν δυο-τρεις να τις φιλοξενήσουμε και μου αμόλησε μια παντόφλα. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, τέτοιες ώρες δείχνουμε αλληλεγγύη.

Οι πρώτες προσφυγοπούλες από την Ουκρανία πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο. Τις προώθησαν Τούρκοι διακινητές (χωρίς χαρτιά, μόνο με μαγιό) και τις μετέφεραν στο ΚΥΤ φυλακίου Ορεστιάδας.

Ο Αύγουστος Κορτώ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Η Χέντβιγκ Ες, σύζυγος του διοικητή του Άουσβιτς, παραπονιόταν συχνά κι επίμονα στον άντρα της τον Ρούντολφ ότι ο κήπος και τα παρτέρια της ήταν γεμάτα στάχτες – απ’ αυτές που ξερνούσε η υψικάμινος του κρεματόριου. Σαφώς και δεν την απασχολούσε η προέλευση της τέφρας – τα λουλουδάκια της, όμως;

Τις τελευταίες μέρες, διάφοροι τύποι ποστάρουν φωτογραφίες τυχαίων ημίγυμνων γυναικών, γράφοντας “Δεχόμαστε Ουκρανές προσφυγοπούλες” Ως καλαμπούρι, και καλά – τη στιγμή που η Ουκρανία φλέγεται, κι έχουμε ήδη πάνω από εκατό χιλιάδες πρόσφυγες.

Κτηνωδία: το να μην συναισθάνεσαι ότι έχεις απωλέσει την ιδιότητα του ανθρώπου».

Τα λόγια του Λιβανοαμερικανού ποιητή και φιλόσοφου, Khalil Gibran, περιγράφουν όλα όσα νιώθω για αυτές τις εξυπνακίστικες ατάκες. «Το πιο βασανιστικό μαρτύριο δεν είναι η κόλαση. Κόλαση είναι η άδεια καρδιά».

Γιατί πρέπει να έχεις άδεια καρδιά για να βλέπεις Ουκρανές γκόμενες όταν άνθρωποι πέφτουν νεκροί.
Κλειδαμπαρώστε την πόρτα του μικρού σας σύμπαντος και συναισθανθείτε τον πόνο.