OPINIONS

Αντώνη Ρέμο, στις πόσες καμήλες καίγεσαι;

Αν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, μπορούσε να λυθεί σε μία μέρα, αυτή θα ήταν η πρώτη Σεπτέμβρη. Το αντάλλαγμα; Να περάσουμε ένα βράδυ ακούγοντας τον Αντώνη Ρέμο να μας παρακαλάει να "πάμε να τον τελειώσουμε" και να αμφιταλαντεύται για το αν θα βγει, θα μπει, θα φύγει ή θα ξαναρθεί.

NDP Photo Agency

“Καλησπέρα, καλωσήρθατε στη Μύκονο”.

Χέρι χέρι με την ανάγκη του κόσμου να διασκεδάσει και να ξεφύγει επειδή “καλοκαιράκι είναι μωρέ”, βολτάρει και η πρόκληση, η υπερβολή, η απληστία, αρκετά εκατομμύρια ευρώ και η άγνοια του πού να ξοδευτούν αυτά.

Ο Σεπτέμβρης και η νέα σεζόν μπήκαν με τις μελωδίες του Αντώνη Ρέμου να ακούγονται από τη Μύκονο, τη μυρωδιά από τα πανάκριβα πούρα Τούρκων εκατομμυριούχων και Αράβων κροίσων να αναδύονται στην ατμόσφαιρα, πανάκριβες σαμπάνιες να ρέουν σε κρυστάλλινα ποτήρια δεσποινίδων με γυαλιστερά φορέματα, ναργιλέδες, φωτιές στην άμμο, χορό της κοιλιάς και μερικές καμήλες στην παραλία της Ψαρούς. Ό,τι μπορούσαν έκαναν στο Nammos για να ξεχάσουν οι ζάπλουτοι θαμώνες της βραδιάς ότι βρίσκονται στην Ελλάδα και να νιώσουν σαν στο σπίτι τους με την ανατολίτικη ατμόσφαιρα που τους ετοίμασαν.

Δες το σε full screen για να ζήσεις την… απόλυτη εμπειρία.

 

Το πάρτι με τίτλο “1000 και μία νύχτες”, με φαγητό που κόστιζε 500 ευρώ ανά άτομο και σαμπάνιες που έφταναν έως και τις 72.000 ευρώ το μπουκάλι, ήταν η περίτρανη απόδειξη ότι υπάρχει κι ένα παράλληλο σύμπαν στο οποίο δεν καίγεται κανένα καρφάκι για τη ζωή στον πλανήτη Γη, ή – πολύ πιο εγωκεντρικά – στη χώρα Ελλάδα.

Η πρώτη μέρα του φθινοπώρου σηματοδοτεί για τους μουσουλμάνους την έναρξη μιας πολύ μεγάλης γιορτής, το Κουρμπάν Μπαϊράμ, ή αλλιώς τη γιορτή των θυσιών, προς τιμήν της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει τον γιο του, Ισμαήλ, σαν πράξη υποταγής στον Θεό του – την οποία και τίμησαν με όλα τα παραπάνω μέσα, αρκετοί από τους θαμώνες της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου.

Nikos Zotos/NDP Photo Agency

To ανφάν γκατέ του παγκόσμιου jet set διασκεδάζει. Μόνο η Ελλάδα πρέπει να φιλοξενεί με τέτοια χαρά και ικανοποίηση τη Lindsay Lohan.

Nikos Zotos/NDP Photo Agency

Nikos Zotos/NDP Photo Agency

Είναι η θρησκευτική κατάνυξη, η ανεξιθρησκεία, η καλλιτεχνική αυτοδιάθεση, οι λαίμαργες τσέπες ή η παντελής έλλειψη κοινής λογικής που έδεσε αληθινές καμήλες σε κοντάρια στην άμμο, τοποθέτησε τεράστιους πολυέλαιους στην παραλία και κρέμασε τέντες βεδουΐνων στην παραλία ενός ελληνικού νησιού προκειμένου να μοιάζει με χαλιφάτο;

Θα κάνουμε τα πάντα για το χρήμα, αρκεί να μας το ζητήσουν αυτοί που τα έχουν. Θα διοργανώσουμε event με κροκόδειλους να τρώνε live πουλιά και φίδια, αν αυτό επιθυμούν.

Νομίζω πως ήρθε η μέρα που αποφασίσαμε κι εμείς να γιορτάσουμε την προθυμία μας να θυσιάσουμε την αισθητική και την όποια τέχνη λέμε ότι κάνουμε, για να δείξουμε την υποταγή μας στα χρήματα. Απλά έτυχε η απόφασή μας αυτή να συμπίπτει ημερολογιακά με το Κουρμπάν Μπαϊράμ. Συμπτώσεις και εκπτώσεις – ηθικών αξιών σίγουρα.

Κεντρική φωτογραφία: Nikos Zotos/NDP Photo Agency