ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Αν τα αγόρια μας ήταν μετεωρολογικά φαινόμενα

Χαμηλό ερωτικό βαρομετρικό στα κεντρικά με σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά. Γενικά αίθριος δεσμός με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Περιορισμένη ορατότητα συναισθήματος τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία του πάθους θα κυμανθεί στους 22 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι γκρίνιας θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Ο Τάσος Αρνιακός κάνει υπόκλιση με ανοιχτά χέρια και μας εύχεται να έχουμε ένα όμορφο βράδυ. Το σχεσιακό δελτίο καιρού μόλις έφτασε στο τέλος του.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας είναι μία πρώτης τάξης αφορμή για να θυμηθούμε τα καιρικά φαινόμενα αλλά και για να κάνουμε κάποιες μικρές αντιστοιχίες. Καιρός να καταλάβεις πως το παλικάρι που γλυκοκοιτάζεις εδώ και ώρα είναι ένας κεραυνός που θα πέσει και θα θρηνήσουμε θύματα. Ναι, για σένα λέω.

Πριν όμως από όλα πρέπει να γίνουν οι εξής αναφορές. Για να δεις πως οι καταστάσεις που βιώνεις έχουν τραγουδηθεί καιρό πριν κι εσύ αντί να σκεφτείς τους στίχους λίκνιζες κορμάκι κι έδωσες και τροφή για κακόβουλα σχόλια. Φιλάκια πολλά στον Γερούν από Καλλιθέα. Και σε μένα πες σημασία δε δίνεις. Στον Βασίλη τον Καρρά; Στον Πασχάλη τον Τερζή; Σημασία; Έστω στον Αντύπα; Ούτε με τον Γιάννη τον Πάριο ίδρωσε το αυτάκι σου; Ποιος φταίει τώρα; Φταίω εγώ που άργησα ή εσύ που δεν έδωσες τη δέουσα προσοχή στον στίχο;

Μήνυμα που δεν πήρες Vol.1

 

Όλα μοιάζανε σαν να τα’ φτιαξε ένα μαγικό ραβδάκι όλα κύλαγαν σαν πηγή με καθαρό νεράκι

όλα θύμιζαν παιδικό παραμυθάκι

και ξαφνικά…

Καταιγίδα, στο μυαλό μου ξέσπασε μόλις σε είδα

καταιγίδα, το κορμί μου σκίζει σαν γυμνή λεπίδα

καταιγίδα ξαφνική στο μυαλό μου στην καρδιά και στην ψυχή

Μήνυμα που δεν πήρες Vol.2

 

Φαινόμενο δεν είναι οι σεισμοί και οι πλημμύρες,

ούτε οι διάνοιες και οι εθνοσωτήρες.

Φαινόμενο δεν είναι οι κεραυνοί και οι καταιγίδες,

ούτε το πώς χτίστηκαν παλιά οι πυραμίδες.

Φαινόμενο είμ’ εγώ που ακόμα σε αντέχω,

που ακόμα σ’ αγαπώ και σ’ έχω όπως σ’ έχω.

Φαινόμενο είμ’ εγώ για όσα έχω κάνει,

κι ας μ’ έχεις πικράνει.

Μήνυμα που δεν πήρες Vol.3

 

Βγήκε ο έρωτας σεργιάνι

και ζημιές μας κάνει

και φυτεύει βόλια στις καρδιές

ματιές που ανάβουνε φωτιές

Είσαι Θεός, ήλιος καλοκαιρινός

και δυστυχώς σε θέλω σαν τρελός

Μήνυμα που δεν πήρες Vol.4

 

Συγγνώμες κι άλλα θύματα θα πάρουνε τα κύματα

βουλιάζεις στην ελπίδα που κρατάω

σιγά σιγά διαλύθηκα τον έρωτα φοβήθηκα

για μια ζωή καλύτερη θα πάω

Σου δίνω πίσω σου δίνω πίσω την αγάπη που μου δάνεισες

δώσε μου πίσω δώσε μου πίσω τη ζωή μου και ξοφλάμε

να σου θυμίσω είχε παλιόκαιρο τη μέρα που σε γνώρισα

πώς θες εσύ για καλοκαίρια να μιλάμε.

Κάθε ερωτική σχέση έχει και την καιρική αντιστοιχία της. Όλα εν σοφία εποίησε. Υπάρχουν αναγνωριστικά σημάδια. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις τα μάτια ανοιχτά και μία μικρή ομπρέλα στο backpack γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα το πάει για βροχή.

Ομίχλη

 

Δελτίο καιρού: Συμβαίνει στην ατμόσφαιρα, πολύ κοντά στην επιφάνεια του εδάφους ή της θάλασσας, που αποτελείται από πολύ μικρά υδροσταγονίδια προερχόμενα από την συμπύκνωση των υδρατμών της ατμόσφαιρας. Επειδή η ομίχλη σχηματίζεται πολύ κοντά στην επιφάνεια της Γης προκαλεί ελάττωση της ορατότητας δημιουργώντας προβλήματα στις συγκοινωνίες ξηράς, θάλασσας και αέρα και ιδιαίτερα στις απο-προσγειώσεις των αεροσκαφών.

Καιρός για σχέση ή μήπως όχι;

Μιλάμε για έναν άντρα που κινείται υπόγεια. Τον έχεις εκνευρίσει αφόρητα που άργησες να ετοιμαστείς και βρήκατε την Κηφησίας πήχτρα αλλά δε στο λέει και το κρατάει. Θα εκραγεί με αφορμή μηδενικής αξίας. ”Γιατί το καπάκι της τουαλέτας είναι κλειστό;” Φυσικά και δεν τον ενδιαφέρει το καπάκι αλλά κάτι που έκανες πριν πέντε μήνες, έξι ώρες και τριανταπέντε λεπτά. Μόλις τον πιάσει όλο αυτό το κακό εσύ θα κάνεις υπομονή και δε θα ριχτείς στη μάχη γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα σε ρουφήξει το σκοτάδι.

Ηλιοφάνεια

 

Δελτίο καιρού: Ο χρόνος που ο ήλιος είναι ορατός σε ένα τόπο κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου. Κατά την ετήσια περιφορά της γης γύρο από τον ήλιο η ηλιοφάνεια ενός τόπου μεταβάλλεται.

Καιρός για σχέση ή μήπως όχι;

Ο άντρας αυτός είναι ιδανική περίπτωση αρκεί να ξέρεις πότε πρέπει να βάλεις γυαλιά ηλίου, καπέλο και αντηλιακή με δείκτη προστασίας. Όσο σαγηνευτικός είναι τόσο καταστροφικός μπορεί να γίνει. Να ξέρεις να προσαρμόζεσαι και να μην παραδίνεσαι άνευ όρων γιατί μπορεί να τον γουστάρεις τρελά αλλά θα σου κάψει τη γουνίτσα και θα είναι αργά. Δεν είμαστε για εγκαύματα.

Νέφωση

 

Δελτίο καιρού: Αποτελεί ορατό σύνολο υδρατμών, λεπτότατων υδροσταγονιδίων ή λεπτότατων παγοκρυστάλλων, ή συνδυασμό των προηγουμένων, που προέρχονται από την συμπύκνωση των υδρατμών που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα.

Καιρός για σχέση ή μήπως όχι;

Βαρετός και κουραστικός τύπος. Είναι πιο προβλέψιμος από αστείο του Σεφερλή στο Δελφινάριο και από μνημονιακό φόρο. Μην περιμένεις ενδιαφέρον και γελάκια. Ένα χαμόγελο έκανε μόλις κάνατε χειραψία γνωριμίας και τελείωσε. Τα δόντια του τα βλέπει μόνο οδοντίατρος. Με νιώθεις; Έχεις μπλέξει με μουντρούχο. Πόσο πιο κατανοητά να το εκφράσω;

Βροχή

 

Δελτίο καιρού: Βροχή ή βροχόπτωση ή υδατόπτωση είναι μια υγρή κατακρήμνιση και ανήκει στα υδατώδη μετεωρολογικά κατακρημνίσματα ή υδρομετέωρα όπως ονομάζονται τα διάφορα φαινόμενα του υετού. Για να συμβεί το φαινόμενο στη Γη, χρειάζεται ένα πυκνό στρώμα της ατμόσφαιρας με θερμοκρασία πάνω από το σημείο τήξης του νερού (δηλαδή πάνω από 0 °C) σχετικά κοντά στην επιφάνεια της Γης.

Καιρός για σχέση ή μήπως όχι;

Τα λέει χύμα χωρίς να σκέφτεται τις συναισθηματικές συνέπειες. Αν είσαι ευαίσθητο πλάσμα μάλλον έχεις αποχωρήσει ήδη και δεν το ξέρεις. Ο άντρας αυτός έχει πάει τον αυθορμητισμό στο άλλο άκρο για αυτό και αρκετές φορές θα ακούσεις τις φίλες σου να κολλάνε δίπλα στο όνομά του τη λέξη αγένεια. Τώρα αν σκόπευες να τον γνωρίσεις στη μάνα σου καλό θα ήταν να το σκεφτείς λίγο πιο ψύχραιμα.

Αστραπή

 

Δελτίο καιρού: Ονομάζεται ο τεράστιος ηλεκτρικός σπινθήρας που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο διαφορετικά νέφη ή μεταξύ δύο διαφορετικών τμημάτων του ίδιου του νέφους ή ανάμεσα σε ένα νέφος και στο έδαφος, οπότε και ειδικότερα ονομάζεται κεραυνός. Η αστραπή αποτελεί μετεωρολογικό φαινόμενο.

Καιρός για σχέση ή μήπως όχι;

Έχεις τις εκρήξεις του αλλά θηρίο ανήμερο δεν τον λες. Θα εκνευριστεί μόνο αν συντρέχει λόγος σοβαρός. Τότε που θα δεις να του ανάβουν τα λαμπάκια άνοιξε την πόρτα και φύγε μέχρι να ξεθυμάνει. Ναι, ακόμα κι αν δε φταις εσύ. Θα την πληρώσει οποιος βρεθεί μπροστά του. Αυτός ο άντρας δεν τα πάει καλά με τα πεθερικά του για αυτό όσο πιο σπάνια τα βλέπει (και τα ακούει) τόσο το καλύτερο. Τι τα θες τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια; Πες μου τι;

Καταιγίδα

 

Δελτίο καιρού: Ένα μετεωρολογικό φαινόμενο που συνοδεύεται από αστραπές, κεραυνούς, μερικές φορές χαλάζι και σχεδόν πάντα με έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους. Σπανιότερα εμφανίζονται και σίφωνες μαζί με τις καταιγίδες, αν και ορισμένα σημεία στον κόσμο είναι πιο ευάλωτα. Γενικά, καταιγίδα λέγεται κάθε βίαιη ατμοσφαιρική διατάραξη, και συνεπώς κακοκαιρία, που συνοδεύεται από ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Καιρός για σχέση ή μήπως όχι;

Είναι τύπος συναισθηματικός. Θέλει αγκαλιές, φιλιά και ερωτόλογα. Έχεις ξεσπάσματα αλλά πρώτα σε έχει προετοιμάσει. Καμία του κίνηση δεν είναι επιφανειακή και απότομη. Κάθε του απόφαση είναι μελετημένη για αυτό και δύσκολα αλλάζει γνώμη. Θέλει να γίνονται όλα όπως ο ίδιος τα έχει σκεφτεί. Αν προσπαθήσεις να τον μεταπείσεις θα χάσεις το χρόνο σου και θα εκνευριστείς. Ο χρόνος είναι χρήμα και ο εκνευρισμός κάνει ρυτίδες.

Χιόνι

 

Δελτίο καιρού: Ένα είδος υετού που αποτελείται κατά 100% από παγοκρυστάλλους σε μορφή χιονονιφάδων.

Καιρός για σχέση ή μήπως όχι;

Άνθρωπος των τύπων. Αντί να σε καλέσει για ποτάκι στο κέντρο θα σε πάει απόγευμα για τσάι στην εξοχή. Αντί για Δημήτρη μπορείς να τον φωνάζεις αποστείρωση. Μιλάει στους γονείς του στον πληθυντικό, γελάει (μόνος του) με τα ανέκδοτά του και ισχυρίζεται πως το φαγητό της μαμάς του δε συγκρίνεται με κανένα άλλο. Μαμάκιας; Συ είπας. Δε θα τον φορτωθώ εγώ τον χαρακτηρισμό. Από μακριά κι αγαπημένοι.

Τροπικός κυκλώνας

 

Δελτίο καιρού: Ένα σύστημα θύελλας με κλειστή περιστροφική (κυκλωνική) κυκλοφορία γύρω από ένα ήρεμο κέντρο χαμηλής βαρομετρικής πίεσης, γνωστό ως μάτι του κυκλώνα. Το όνομα υπογραμμίζει την προέλευσή τους, από την τροπική ζώνη, και την κυκλωνική φύση τους. Παράγουν βαριές καταιγίδες και εξαιρετικά σφοδρούς ανέμους και αποτελούν τους μεγαλύτερους μετεωρολογικούς κινδύνους των ναυτιλλομένων στις τροπικές θάλασσες, καθώς και των πληθυσμών των παράκτιων περιοχών που πλήττονται από αυτά.

Καιρός για σχέση ή μήπως όχι;

Το λεγόμενο one night stand. Τον γνώρισες βράδυ στην Αντίπαρο, σε σαγήνευσε στο λεπτό, χορέψατε κολλητά για πάνω από τρεις ώρες, φιληθήκατε με πάθος και τώρα δε θυμάσαι ούτε το όνομά του. Αυτά καλό θα ήταν να συμβαίνουν μόνο αν ξέρεις πού πατάς και τι θέλεις από τη ζωή σου. Αν τον ερωτευτείς λυπάμαι πολύ δεν μπορώ να βοηθήσω. Θα πέσεις στα πατώματα.