ΠΑΙΔΙ

Χριστούγεννα με το παιδί: 5 συμβουλές για μαγικές αναμνήσεις

Pexels

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών για πολλούς λόγους. Όμως πολύ συχνά, είναι εύκολο να παραβλέπουμε το πραγματικό νόημα της πιο γιορτινής περιόδου της χρονιάς.

Για να σε βοηθήσουμε σ’ αυτό, συγκεντρώσαμε 5 συμβουλές που θα κάνουν τα Χριστούγεννα πιο ουσιαστικά για κάθε παιδί.

Κάντε μαζί τα ψώνια των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα με το παιδί: 5 συμβουλές για μαγικές αναμνήσεις Pexels

Ενθάρρυνε τα παιδιά να σκεφτούν ιδέες για δώρα που θα ήθελαν τα αδέρφια, οι παππούδες ή τα μέλη της οικογένειάς σας. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να αφαιρέσεις την προσοχή από πάνω τους και να τα κάνεις να σκεφτούν τους άλλους. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε μαζί το τύλιγμα των δώρων. Τα παιδιά λατρεύουν να συμμετέχουν. Το να είναι μέρος της διαδικασίας αγορών, θα τα ενθουσιάσει.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο δώρα

Αν ρωτήσεις οποιοδήποτε παιδί τι αγαπά περισσότερο στα Χριστούγεννα, η απάντηση είναι πιθανό να είναι ένα ηχηρό «τα δώρα». Σε αυτή την ιδιαίτερη εποχή του χρόνου υπάρχουν ωστόσο, πολλά περισσότερα για να περιμένουμε από απλά δώρα.

Είτε πρόκειται για βόλτες στην γιορτινή πόλη, είτε για σπιτικές κινηματογραφικές βραδιές με χριστουγεννιάτικες ταινίες, τα Χριστούγεννα πάνω από όλα έχουν να κάνουν με το να περνάτε χρόνο μαζί. Ζητήσέ τους να κάνουν μια λίστα με άλλα πράγματα που αγαπούν στα Χριστούγεννα εκτός από δώρα.

Χριστούγεννα με το παιδί σημαίνει και να δίνεις

Η συμμετοχή σε μια φιλανθρωπική οργάνωση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διδάξεις στα παιδιά την αξία της ανταπόδοσης. Δίνοντάς τους την ευκαιρία να δουν τους αγώνες των άλλων και δείχνοντάς τους ότι μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά, μπορεί να πυροδοτήσει το πνεύμα της προσφοράς μέσα τους. Έτσι θα βοηθήσεις τα παιδιά να καταλάβουν ότι το να δίνεις, είναι εξίσου σημαντικό με το να λαμβάνεις ιδιαίτερα αυτή την εποχή του χρόνου.

Ξεκινήστε μαζί μια νέα παράδοση

Μερικές από τις αγαπημένες μας αναμνήσεις επικεντρώνονται σε μια διασκεδαστική παράδοση που είναι εντελώς μοναδική για την οικογένειά μας. Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, συζητήστε μαζί, το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε μαζί μια νέα παράδοση. Κάτι που θα το κάνετε μαζί κάθε Χριστούγεννα και θα απολαμβάνετε όλοι. Αυτό θα κάνει τα παιδιά να ανυπομονούν σίγουρα για κάθε εορταστική περίοδο και επίσης θα δημιουργήσει αναμνήσεις γύρω από αυτό.

Χριστούγεννα με το παιδί κι έναν καλό σκοπό

Ενόψει των γιορτών, συγκεντρώστε όλη την οικογένεια για να συμμετέχετε σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Δημιουργήστε μια λίστα με πράγματα που θα θέλατε να κάνετε για να βοηθήσετε άλλους ως οικογένεια. Οι πράξεις καλοσύνης και η εμπλοκή των παιδιών σε αυτό, θα συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία ενθουσιασμού για την ανταπόδοση, αλλά το πιο σημαντικό, θα τα βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν πόσο ικανοποιητικό μπορεί να είναι αυτό.