ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Βασιλική Τρουφάκου: Οι φωτογραφίες από τον τοκετό που κράτησε 30 ώρες

Αγγελική Καλαμαρά/Ladylike.gr

Η Βασιλική Τρουφάκου απέκτησε το πρώτο της παιδί πριν από λίγες ημέρες. Η ίδια κοινοποίησε την ευχάριστη είδηση μέσα από ανάρτησή της στο Instagram, τη Δευτέρα, 27 Μαΐου. Λίγες ημέρες αργότερα, επανήλθε με ένα διαφορετικό άλμπουμ φωτογραφιών, συγκινητικό και γεμάτο με εικόνες αλήθειας μέσα από την πραγματικότητα της μοναδικής για κάθε γυναίκα εμπειρία του τοκετού που περιγράφει.

Για τη Βασιλική Τρουφάκου, που υποδέχτηκε τον γιο της στον κόσμο κι «άνθισε η καρδιά» της, όπως έγραψε στην πρώτη της ανάρτηση αφού έγινε μητέρα, μοιράστηκε στο Instagram μερικές φωτογραφίες ακόμα από το μαιευτήριο και τις στιγμές του τοκετού το βράδυ της Τετάρτης, 29 Μαΐου. Η ηθοποιός περιέγραψε την εγκυμοσύνη της και τον τοκετό που όπως είπε κράτησε περίπου 30 ώρες. Ευχαρίστησε παράλληλα το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο όπου γέννησε και τη μαία της.

Η Βασιλική Τρουφάκου είχε γενέθλια την Τρίτη 28 Μαΐου. Τα πραγματικά της γενέθλια όμως είχαν έρθει τη στιγμή που έγινε μαμά. Κατάφερε να γίνει μαμά με τον τρόπο που ήθελε, καθώς είχε επιλέξει τον φυσιολογικό τοκετό και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον μαιευτήρα και τη μαία της που την κράτησαν ήρεμη στις 30 ώρες του τοκετού και την «όπλισαν με αυτοπεποίθηση» κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

«Χθες είχα τα γενέθλιά μου. Και εδώ είναι εικόνες από τα αληθινά γενέθλια της καρδιάς μου, του μωρού μου. Θέλω μόνο να πω πόσο ευγνώμων είμαι», έγραψε μεταξύ άλλων η ηθοποιός.

Μιλώντας για τον γιατρό και τη μαία της τόνισε ότι «με βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτός ο τοκετός ου κράτησε κάτι παραπάνω από 30 ώρες. Που παρά τη σχετική αντιξοότητα, τους πόνους και τις ώρες που φαίνονταν να μην έχουν τελειωμό, με οδήγησαν με ασφάλεια, ηρεμία, γνώση και αυτοπεποίθηση και με στήριξαν να υλοποιήσω την προσωπική επιθυμία μου για έναν φυσιολογικό τοκετό».

«Τους ευχαριστώ ακόμα παραπάνω, λοιπόν, γιατί μου πρόσφεραν τη δυνατότητα του φυσιολογικού τοκετού, μία δυνατότητα που πολλές γυναίκες στη χώρα μας, παρά την προσωπική τους επιθυμία, στερούνται», τόνισε η Βασιλική Τρουφάκου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που παρουσιάστηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2023, το 60,5% των παιδιών που γεννήθηκαν το 2021 στην Ελλάδα ήρθαν στον κόσμο με καισαρική τομή, ενώ το ποσοστό του 2022 αναμενόταν μεγαλύτερο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής και ο Ευρωπαϊκός Σύλλογος Μαιών προσδιορίζουν στο 15% με 20% τα αποδεκτά ποσοστά καισαρικών τομών.

Η Βασιλική Τρουφάκου ολοκλήρωσε την ανάρτησή της, το πλήρες κείμενο της οποίας μπορείς να δεις εδώ, ευχαριστώντας τους ανθρώπους που έχουν στείλει στην ίδια και τον «μικρό της» τις ευχές τους, αλλά και την φωτογράφο και καλή της φίλη Αθηνά Λιάσκου, που αποτύπωσε τις μοναδικές αυτές στιγμές για τη ζωή της νέας μητέρας.

Η Βασιλική Τρουφάκου, είχε ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της και πάλι μέσα από μία ανάρτησή της στο Instagram, στις 19 Φεβρουαρίου. «Η ζωή, το θαύμα της ζωής», είχε γράψει τότε η ηθοποιός στη λεζάντα μίας φωτογραφίας, στην οποία πρωταγωνιστούσε η ίδια και ήταν εμφανή τα σημάδια της εγκυμοσύνης στο σώμα της.

Η Βασιλική Τρουφάκου διατηρεί την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Αν επισήμως δεν τοποθετηθείς, δεν ασχολείται και κάποιος μαζί σου», είχε αναφέρει σχετικά με την επιλογή της να μην αποκαλύψει δημόσια ποιος είναι ο σύντροφός της με τον οποίο έχουν πλέον γίνει γονείς, στην εκπομπή Γεια σου, του ΣΚΑΪ.