ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Τουρκία: Η στιγμή που μία μητέρα ξαναβρίσκει το μωρό της 2 μήνες μετά τον φονικό σεισμό

Unsplash

Περισσότερες από 5 μέρες παρέμεινε κάτω από τα συντρίμια του φονικού σεισμού της Τουρκίας ένα «μωρό θαύμα». Το κοριτσάκι είναι σήμερα 3,5 μηνών και έχασε στον φονικό σεισμό τον πατέρα της και τους αδερφούς της. Βρήκε όμως μετά από 54 ημέρες αποχωρισμού τη μητέρα της. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα είναι τουλάχιστον συγκινητικές.

To Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Τουρκίας ήταν που κατέγραψε την επανένωση της μητέρας με την κόρη της σε νοσοκομείο της Adana στην Τουρκία. Το video αναρτήθηκε στο Instagram και έκανε σύντομα τον γύρο του κόσμου, όπως αποδεικνύει και η ύπαρξη του σχετικού ρεπορτάζ της ελληνικής εκπομπής Mega Live News.

Η μικρή που λέγεται Vetin ζούσε σε νοσοκομείο όπου οι νοσηλεύτριες την αποκαλούσαν Gizem Bebek, δηλαδή «μωρό μυστήριο». Δεν είχε προβλήματα υγείας, αλλά η αναζήτηση για τους γονείς της δεν είχε τελειώσει. Μέσω τεστ DNA, η Vetin απέκτησε και πάλι τη μητέρα της. Και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να αποκαλέσει κανείς θαύμα. Το πλήρες video που δείχνει τη Vetin να φεύγει από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν και να καταλήγει στην αγκαλιά της μητέρας της, το βλέπεις πιο κάτω.

«Το να επανενώνεται μία μητέρα με το παιδί της είναι μία από τις πιο πολύτιμες αποστολές στον κόσμο», είπε η υπουργός Derya Yanik για την σπουδαία αυτή στιγμή. Η ίδια ήταν που παρέδωσε το παιδί στην μητέρα του, όπως θα δεις στο video. «Η Vetin είναι τώρα και δικό μας μωρό», πρόσθεσε σε ένα tweet η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Η Vetin βρισκόταν αρχικά σε νοσοκομείο στην Adana και έπειτα μεταφέρθηκε με προεδρικό σκάφος στην Ankara για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία. Όταν επιβεβαιώθηκε ότι η μητέρα της, Yasemin Begdas, βρισκόταν για νοσηλεία πίσω στην Adana, το μωρό γύρισε πίσω συνοδεία της υπουργού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Τύπου Anadolou, η υπουργός τόνισε ότι η Yasemin Begdas χρειαζόταν να συνεχίσει τη νοσηλεία της μέχρι και τη Δευτέρα, 10 Απριλίου.

Ο φονικός σεισμός σημειώθηκε στην Τουρκία και τη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου 2023. Περισσότεροι από 56 χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στις μακρές λίστες των θυμάτων του Εγκέλαδου. Ανάμεσά τους η υπόλοιπη οικoγένεια της Yasemin και της Vetin, ο πατέρας του μωρού και οι δύο μεγαλύτεροι αδερφοί του, όπως ανέφερε και η ανακοίνωση του υπουργείου. Τουλάχιστον έχουν η μία την άλλη. Τουλάχιστον έχουν μία γεμάτη αγκαλιά.