ΠΑΙΔΙ

Το Facebook ετοιμάζει εφαρμογή Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών. Θα είναι όμως ασφαλής;

Unsplash

Λίγες μέρες μετά την παραδοχή του Facebook ότι δεν μπορεί να ελέγξει επαρκώς τις ηλικίες των ανθρώπων που μπαίνουν ως χρήστες, έρχεται ένα Instagram για παιδιά.

Η αρχή είχε ήδη γίνει στις αρχές της εβδομάδας, με το Instagram να ανακοινώνει ότι ετοιμάζει νέες ειδικές ρυθμίσεις για την ασφάλεια εφήβων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Η ασφάλεια των παιδιών είναι πάνω από όλα και τώρα γίνεται και το βασικό μέλημα του Facebook. Εφόσον γνωρίζουμε ότι δεν αρκεί να πατήσεις το κουμπί που επιβεβαιώνει ότι είσαι άνω των 18 ετών, αφού είναι κάτι που μπορεί να κάνει κάποιος που είναι ανήλικος, ήρθε η ώρα να προστεθούν οι απαραίτητες ρυθμίσεις.

Η ανακοίνωση των εκπροσώπων για τη νέα εφαρμογή

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εξελισσόμαστε και βάζουμε ως προτεραιότητα τα νέα παιδιά και στήνουμε ένα νέο πλάνο με δύο στόχους: να αυξήσουμε την αξιοπρέπεια και την ιδιωτικότητα που διασφαλίζουν την προστασία των παιδιών και εφήβων αλλά να χτίσουμε και ένα νέο instagram που θα επιτρέπει στα παιδιά να το χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά», ήταν η επίσημη ανακοίνωση του νέου project, του οποίου η επίβλεψη ανήκει σε δύο πρόσωπα.

Στον Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram και στην Pavni Diwanji, που ξεκίνησε να δουλεύει στο Facebook τον περασμένο Δεκέμβριο, αφότου λύθηκε η συνεργασία της με την Google και τα προϊόντα που επικεντρώνονταν στα παιδιά, όπως το YouTube Kids.

Τα παιδιά ζητάνε Instagram

Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι τα παιδιά είναι πιο εξοικειωμένα με τις εφαρμογές και απαιτούν να έχουν πρόσβαση, αν και σύμφωνα με τις τρέχουσες ρυθμίσεις, πρέπει να είσαι ενήλικας. «Είναι πολλά αυτά που έχουμε να κάνουμε, αλλά η πραγματική λύση είναι να φτιάξουμε μία παιδική εκδοχή του Instagram, στην οποία θα έχουν πρόσβαση και έλεγχο οι γονείς», δήλωσε ο Adam Mosseri.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ολοκληρωμένο πλάνο, αλλά το Messenger Kids είναι μία καλή, και ενδεικτική, αρχή για το πώς αντιμετωπίζεται η ασφάλεια των παιδιών και πώς μπορούν να επικοινωνούν με τους φίλους τους χωρίς φόβο, πάντα υπό τη γονική επίβλεψη.