ΠΑΙΔΙ
SPONSORED

Το δικό σου παιδί πίνει αρκετό νερό;

Shutterstock

Το νερό είναι πολύτιμο για τη ζωή, από τότε που αυτή ξεκινάει να υπάρχει. Μπορεί να εξαντλούμαστε σε συζητήσεις γύρω από το «πόσα ποτήρια νερό πρέπει να πίνουμε» ως ενήλικες, αλλά ο ρόλος του νερού είναι ζωτικός εξαρχής.

 

 

Το νερό σωστά από νωρίς

Όπως για όλα τα παιδιά, έτσι και για το δικό μου, η άμεση επαφή με το νερό ήρθε στους 6 μήνες. Για ό,τι είχε μεσολαβήσει μέχρι τότε ανάμεσα στον μικρό και το νερό γινόταν μέσα από εμένα. Με θυμάμαι στον θηλασμό να κατεβάζω λίτρα ολόκληρα από ακόρεστη δίψα. Θυμάμαι επίσης να αλλάζει η σχέση μου με το νερό προς το καλύτερο πάντα, από τότε που έμεινα έγκυος. Μέχρι τότε το νερό ήταν ο βασικός μου σύμμαχος κάθε φορά που ήθελα να χάσω μερικά κιλά- γιατί μιλάμε για τον καλύτερο και πιο φυσικό λιποδιαλύτη-.

Όταν έμεινα έγκυος, αποχαιρέτησα τη βρύση και έβαλα οριστικά στη ζωή μου το φυσικό μεταλλικό νερό. Το έψαξα πολύ όπως καταλαβαίνεις αλλά άξιζε. Και κάπως έτσι το AQUA Carpatica ήρθε για να μείνει και να γίνει οικογενειακή υπόθεση. Γιατί το σωστό νερό είναι θέμα υγείας και τα θεμέλια για τη σωστή σχέση μας μαζί του μπαίνουν- προφανώς- κατά το «χτίσιμο».

Στην περίοδο της εγκυμοσύνης η σύσταση από τους γιατρούς είναι 8-10 ποτήρια νερό. Τόσα περίπου πρέπει να μάθουμε να πίνουμε έτσι κι αλλιώς. Αν πω ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχω πιει τα μισά Καρπάθια, σχεδόν κυριολεκτώ. Γιατί το AQUA Carpatica έρχεται από εκεί. Μάλιστα το χαρακτηρίζουν ως το «το νερό θαύμα από τα Καρπάθια όρη» και αυτή η περιγραφή δεν είναι τυχαία διότι πληροί ένα προς ένα όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και μοναδικά καλού φυσικού μεταλλικού νερού.

Τα Καρπάθια εκτείνονται σε μια τεράστια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να προσλαμβάνουν τεράστιες ποσότητες νερού της βροχής. Τα αποθέματά τους σε νερό είναι τεράστια.

Πόσο και κυρίως τι νερό πρέπει να πίνει ένα παιδί

Τα μικρά μας παίρνουν υγρά από τις τροφές, το μητρικό ή μη γάλα και φυσικά από την πηγή απευθείας. Η ενυδάτωσή του οργανισμού του είναι απαραίτητη ώστε να λειτουργεί ρολόι και να αναπτύσσεται σωστά. Πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση νερού έχει άμεση επίδραση στα παιδιά, ειδικά σε σχέση με τη σωματική δραστηριότητα και την πνευματική λειτουργία τους. Το σώμα ενός βρέφους αποτελείται από 75% νερό, την ώρα που σε έναν υγιή ενήλικα το νερό αποτελεί κατά μέσο όρο το 50-70% του συνολικού του βάρους.

Όπως αναφέρει έρευνα του Βρετανικού Ινστιτούτου για το Νερό, η απαιτούμενη ημερήσια πρόσληψη νερού από τη γέννηση μέχρι τις πρώτες 40 ημέρες της ζωής του είναι 150ml νερό ανά κιλό. Μέχρι το πρώτο χρόνο της ζωής του είναι 100ml ανά κιλό, από την ηλικία των 1 έως 6 ετών 90ml έως 65ml νερό ανά κιλό. Στα παιδιά 2 ετών η συνιστώμενη κατανάλωση νερού ανέρχεται στα 1,3 λίτρα την ημέρα, και κορυφώνεται στα 17 έτη με ιδανικά τα 2,2 με 2,5 λίτρα νερού ημερησίως. Aυτά ως προς το πόσο.

Για το ποιο νερό ακριβώς, την απάντησή μου σού την έδωσα ήδη. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι ιδανικό και για βρέφη και παιδάκια λόγω μικρής περιεκτικότητας σε μέταλλα και σχεδόν μηδενικής περιεκτικότητας σε Νιτρικά. Το ανθρακούχο είναι φυσικώς ανθρακούχο, πηγάζει με φυσαλλίδουλες CO2 που προέρχονται από τη γη. Έχει δροσερή γεύση και είναι γλυκόπιοτο- εξαιρετικά σημαντική λεπτομέρεια όταν μιλάμε για τους γευστικούς κάλυκες ενός μικρού παιδιού. Δεν αφήνει την παραμικρή επίγευση. Ούτε αλμυρό, ούτε πικρό, ούτε ξινό. Κι όλα αυτά στο πιο φιλικό μπουκαλάκι για ένα μικρό παιδί, αφού το AQUA Carpatica Kids εμφιαλώνεται σε φανταστική συσκευασία με πιπίλα που συνδυάζει αρμονικά αγνότητα και απόλαυση. Όσο για το φυσικώς ανθρακούχο, εμφιαλώνεται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί όπου απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και με μηδέν Νιτρικά.