ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Θεοφανία Παπαθωμά: «Η Ελληνίδα μάνα έχει καταστρέψει τον γιο»

PAPADAKIS PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΡΙΛΑΣ

Στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη παραχώρησε συνέντευξη η Θεοφανία Παπαθωμά. Η ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά του Mega, Μαύρο Ρόδο, μίλησε για τις εργασιακές συνθήκες στην τηλεόραση, την αρνητική κριτική που επιστρέφει σε αυτόν που την κάνει, την Ελληνίδα μάνα, ενώ αναφέρθηκε στον τοκετό της κόρης της στο σπίτι.

«Οι συνθήκες δουλειάς στην τηλεόραση είναι καλύτερες, εάν σκεφτείς ότι τότε δεν είχαμε ούτε τροχόσπιτο να αλλάξουμε και τρώγαμε πάνω στις πέτρες. Η πιο αντίξοη συνθήκη ήταν όταν στο Άγγιγμα Ψυχής γυρίζαμε ξανά και ξανά τη σκηνή στα χιονισμένα Ζαγόρια με θερμοκρασία υπό του μηδενός. Επίσης, έχω μπει στη θάλασσα Νοέμβριο μήνα με κρύο και συμπρωταγωνιστή τον Γιώργο Νινιό», ανέφερε στην αρχή η Θεοφανία Παπαθωμά .

«Ήμουν πάντα επιλεκτική στις δουλειές μου. Εάν έβλεπα κάτι που δεν μου άρεσε, δεν πήγαινα να δουλέψω και έτσι έχασα και πάρα πολλές δουλειές. Πράγματι, στις δουλειές που έκανε ο άντρας πρωταγωνιστής ήταν λίγο σε καλύτερη μοίρα, νομίζω, από την πρωταγωνίστρια», πρόσθεσε η ηθοποιός.

Η Θεοφανία Παπαθωμά δήλωσε, στη συνέχεια, πως πολλές φορές μπαίνει στον πειρασμό να σχολιάσει τους άλλους. Ωστόσο, προσπαθεί να μην λέει αρνητικά πράγματα: «Η επίκριση είναι δηλητήριο και σου επιστρέφεται. Έτσι όπως το λες μέσα σου μπαίνει, δεν πάει στον άλλον που δεν το ακούει. Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο δέχεσαι κριτική. Η επίκριση βαραίνει αυτόν που την κάνει, όχι έμενα. Αυτός που βγάζει βατράχια από το στόμα του, περαστικά!».

«Δεν μου αρέσει να ακούω μαμάδες ερωτευμένες με τους γιους τους»

Όσο για την ανατροφή των δικών της παιδιών, η ίδια εξέφρασε την αντίθεσή της στην Ελληνίδα μάνα και στον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά -και κυρίως τους γιους της. «Τα παιδιά διδάσκονται από το παράδειγμά μας, όχι από τα λόγια μας. Δεν μου αρέσει να ακούω μαμάδες ερωτευμένες με τους γιους τους. Η Ελληνίδα μάνα τον έχει καταστρέψει το γιο που δεν ξεκολλάει πάνω από το κεφάλι του. Εγώ από τον Αχιλλέα κρατάω μία απόσταση, τα καλοκαίρια που φεύγει στη γιαγιά του δεν του τηλεφωνώ, λέω όποτε μου τηλεφωνήσει αυτός», ανέφερε χαρακτηριστικά η Θεοφανία Παπαθωμά.

Η χορτοφαγία και η πυθαγόρειος διατροφή: «Δεν είναι επιλογή τους, εμείς τους μάθαμε έτσι»

«Είμαι χορτοφάγος τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά τώρα κάνω την πυθαγόρειο διατροφή που ουσιαστικά είναι vegan, 80-90% ωμοφαγία. Κανείς δεν τρώει κρέας στο σπίτι, ούτε οι κόρες μας. Δεν είναι επιλογή τους, εμείς τους μάθαμε έτσι. Αν δεν δώσεις στα παιδιά κρέας, δεν θέλουν να το φάνε», δήλωσε η Θεοφανία Παπαθωμά που κάνει χορτοφαγική διατροφή την τελευταία 10ετία.

Θεοφανία Παπαθωμά: «Την άφησα αρκετά χρονιά τη δουλειά για να μεγαλώσω τα παιδιά»

«Την άφησα αρκετά χρονιά τη δουλειά για να μεγαλώσω τα παιδιά και δεν μετάνιωσα ποτέ γι’ αυτό. Στη δεύτερη κόρη μου έκανα μόνη τον τοκετό στο σπίτι. Έπρεπε να το είχα κάνει και στον τοκετό της πρώτης κόρης μου και στον Αχιλλέα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να γεννήσω σε μαιευτήριο. Ήμουν τελείως μόνη στον τοκετό, η μαία μπήκε στο δωμάτιο τα τελευταία πέντε λεπτά», κατέληξε η ίδια, εκφράζοντας την προτίμησή της στον τοκετό στο σπίτι από αυτόν στο μαιευτήριο.