DECO

Τα ξύλινα έπιπλα είναι πάντα ιδανική επιλογή για το παιδικό δωμάτιο

Η διαμόρφωση του βρεφικού και μετέπειτα παιδικού δωματίου είναι πάντα η μεγαλύτερη υπόθεση για όλους τους νέους γονείς. Ένας χώρος που η διαμόρφωσή του απαιτεί σωστή σκέψη και έξυπνες επιλογές όσον αφορά τα έπιπλα που θα τον πλαισιώσουν. Λογικό, εάν σκεφτείς πως αυτό το μέρος, είναι εκεί που το παιδί σου θα περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του. Εκεί που θα κάνει τις σκανταλιές του. Εκεί που θα πέφτει ξερό για ύπνο μετά από ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού κι άλλα χίλια «εκεί». Όλα αυτά, λοιπόν, σημαίνουν πως το εν λόγω δωμάτιο θα πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα κατάλληλα έπιπλα και κατ’ επέκταση παιχνίδια. Γιατί πέρα από το κομμάτι της αισθητικής, άλλα δυο ζητήματα που τίθενται όταν αναζητάς έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο είναι αυτά της διαχρονικότητας και της ποιότητας. Έπιπλα που θα ευχαριστηθούν τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς. Έπιπλα που όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν θα παλιώσουν αλλά ούτε θα φθαρούν.

Από την άλλη πλευρά, ο παράγοντας της αισθητικής και της εξωτερικής εμφάνισης των παιδικών επίπλων είναι εξίσου σημαντικός. Κι αν θες τη γνώμη μου, τα πιο ωραία έπιπλα είναι πάντα τα ξύλινα. Όχι μόνο γιατί είναι κομψά και προσθέτουν το στοιχείο της φύσης στον χώρο σου, αλλά γιατί διακρίνονται από την ποιότητα και τη διαχρονικότητά τους. Έχουν, δηλαδή, όλα όσα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα έπιπλα.

Σε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά δίνει έμφαση και η εταιρία Rene Designs, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή χειροποίητων ξύλινων επίπλων έτσι ώστε να διαμορφώσεις το ιδανικό παιδικό δωμάτιο που θα κάνει τη διαφορά με τη μοναδικότητά του.

Χειροποίητα, μοναδικά παιδικά έπιπλα από την εταιρία Rene Designs

Τα έπιπλα της εταιρίας Rene Designs, λοιπόν, κυμαίνονται σε ουδέτερα χρώματα και λιτές γραμμές. Γιατί όπως είναι γνωστό, η απλότητα βοηθάει το παιδί να ξεδιπλώσει τη φαντασία και τη σκέψη του, πλάθοντας, δημιουργώντας και αναδιαμορφώνοντας τον δικό του μοναδικό κόσμο, χωρίς τον “θόρυβο” του πολύπλοκου και του επιτηδευμένου. Εξάλλου, τα minimal έπιπλα είναι πάντα πιο κομψά αλλά και πιο εύκολα στη διακόσμησή τους, στην οποία μπορείς να προσδώσεις το δικό σου προσωπικό στιλ.

Όλα τα έπιπλα της εταιρίας διακρίνονται από εργονομία, μελετημένο σχεδιασμό και ποιότητα των υλικών και της κατασκευής τους. Για τον λόγο αυτό, οι δημιουργίες είναι αρκετά επιλεγμένες. Αυτή, εξάλλου, είναι και η ειδοποιός διαφορά από τη μαζική παραγωγή επίπλων, που κάνει τα έπιπλα ιδιαίτερα και μοναδικά.

Αυτά είναι τα ξύλινα έπιπλα που θα κάνουν τη διαφορά στο παιδικό δωμάτιο

Ανάμεσα στα έπιπλα της εταιρίας Rene Designs που ξεχώρισα, βρίσκεται αυτή η boho ξύλινη παιδική σκηνή σε μπεζ απόχρωση και φουντάκια, που δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται πρώτη στη λίστα. Μία εντυπωσιακή κατασκευή με άνοιγμα στο πλαϊνό μέρος για παραθυράκι και στρώμα για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, ξεφαντώματος και κρυφτού.

rene designs

Μία κατασκευή ιδανική για μικρούς και μεγάλους που σίγουρα θα κρατήσει για πολλές ώρες το παιδάκι σου απασχολημένο. Εσύ από την άλλη, θα μπορείς να κάνεις ανενόχλητη τις δουλειές σου, όσο οι νεότεροι του σπιτιού θα βρίσκονται στην Βoho Τeepee σκηνή τους.

Ακόμα μία ιδιαίτερη ξυλοκατασκευή που δεν μπορεί να λείπει από κανένα παιδικό δωμάτιο. Γιατί ποιο παιδί δεν αγαπάει τα παιχνίδια στην τσουλήθρα; Ως γνωστόν, όλα τα παιδιά τρέφουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στην παιδική χαρά, από την οποία φεύγουν πάντα με το ζόρι.

rene designs

Πολύ πιθανό, βέβαια, είναι να μην έχεις πάντα χρόνο να πας στην παιδική χαρά. Ωστόσο, υπάρχει λύση. Φέρε την παιδική χαρά στο σαλόνι, στον διάδρομο, στο παιδικό δωμάτιο, όπου θες εσύ. Και το καλύτερο; Η τσουλήθρα είναι βαμμένη με οικολογικά βερνίκια νερού, ώστε το παιδί σου να παίζει με ασφάλεια. Με την τσουλήθρα Slip Natural έχεις λύσει όλα τα προβλήματά σου και είσαι ένας ξέγνοιαστος γονιός.

Το παιχνίδι στο σπίτι αποκτά άλλη αξία με τις ξυλοκατασκευές Rene Designs

Όλα τα παιδιά, λατρεύουν το παιχνίδι σε τραπεζάκια που βρίσκονται στα μέτρα τους. Γεγονός που τους δίνει την αίσθηση πως είναι μεγαλύτερα σε ηλικία. Πέρα από αυτό, ποιο παιδί δεν λατρεύει να ακουμπάει, να στήνει και να παίζει με τα παιχνίδια του πάνω στο τραπέζι (και όπως είναι να τα γκρεμίζει);

rene designs

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα ξύλινο παιχνίδι ιδανικό για το παιδικό δωμάτιο που «διδάσκει» έμμεσα την ομαδικότητα και το ομαδικό πνεύμα στο παιδί. Σε ένα τραπέζι όλα τα παιδάκια πρέπει να μοιράζονται τον χώρο τους και τα παιχνίδια τους με τα υπόλοιπα. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην ενήλικη ζωή, αλλά όχι με παιχνίδια. Βαμμένο με οικολογικά βερνίκια νερού για ασφαλές και υγιές παιχνίδι.

 

Κι αν κουράστηκαν, το παιχνίδι συνεχίζεται στο στρώμα Play Mat της εταιρίας Rene Designs. Ένα στρώμα – χαλάκι ιδανικό για ασφαλές παιχνίδι στο πάτωμα. Εντάξει, ίσως και για ύπνο μετά από ώρες, καθώς το βελούδινο ύφασμά του προσφέρει την πιο απαλή αίσθηση.

rene designs

Χάρις στον έξυπνο και πρακτικό σχεδιασμό του, το Play Mat γίνεται καναπές στον τοίχο σε σχήμα κύκλου για ακόμα πιο άνετο και ασφαλές παιχνίδι. Επίσης, λάβε σοβαρά υπόψιν σου το γεγονός πως το ύφασμά του είναι αλέκιαστο και αδιάβροχο. Σου έχει λύσει ήδη τα χέρια από τα πολλά πληντύρια.

Ακόμα ένα ιδιαίτερο παιδικό παιχνίδι κατασκευασμένο με μεράκι, προσοχή στις λεπτομέρειες και αγάπη για τα παιδιά και τον ποιοτικό χρόνο στο σπίτι. Το καροτσάκι κούκλας είναι βαμμένο με οικολογικά βερνίκια νερού, όπως όλα τα προϊόντα της εταιρίας Rene Designs.

Ξύλινα παιχνίδια εργονομικά σχεδιασμένα

Εάν θέλεις να αποκτήσει το παιδί σου μία πρώτη επαφή με τα μαθηματικά και την αριθμητική, τότε αυτοί οι χρωματιστοί ξύλινοι αριθμοί με σφηνώματα είναι η ιδανική επιλογή. Το παιχνίδι διαθέτει διεθνή πιστοποιητικά.

rene designs

Και για το τέλος, άφησα αυτήν την αγαπημένη απομίμηση καφετιέρας, με όλα τα αξεσουάρ και εξαρτήματα για την παραγωγή καφέ. Μία κατασκευή που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.

Σημαντικό είναι να γνωρίζεις πως ειδικές παραγγελίες είναι εφικτές από την εταιρία Rene Designs. Πέρα από τα ήδη υπάρχοντα σχέδια και κωδικούς, νέες και πρωτότυπες ιδέες είναι δυνατόν να υλοποιηθούν.