ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Suki Waterhouse: Περιγράφει τη μητρότητα με μία μόνο λέξη. «Σοκαριστική»

Chris Pizzello/AP Images

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια, Suki Waterhouse, απέκτησε την κόρη της με τον σύντροφό της, Robert Pattinson, τον Μάρτιο του 2024. 10 εβδομάδες μετά η μικρή της κόρη κάνει στην αγκαλιά της διάσημης μητέρας της το ντεμπούτο της στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue. Στη συνέντευξη που συνοδεύει τη φωτογράφισή τους, η Suki Waterhouse μιλά μεταξύ άλλων για το πώς προετοιμάστηκε για να υποδεχτεί στον κόσμο το μωρό της (spoiler alert δεν έκανε κανενός είδους προετοιμασία), αλλά και για την απόφασή της να επιστρέψει σύντομα στη δουλειά (εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Coachella, εβδομάδες αφού έγινε μαμά).

Όταν ρωτήθηκε να περιγράψει την εμπειρία της με τη μητρότητα ως τώρα, η Suki Waterhouse απάντησε με ειλικρίνεια: «Σοκαριστική. Σοκαριστική με κάθε τρόπο». Η νέα μαμά αναφερόταν στο γεγονός ότι έπρεπε να ξυπνά κάθε 2 ώρες για να θηλάζει τη μικρή της κόρη, αμέσως αφού τη γέννησε. Στη φυσιολογική αλλά κοπιώδη και πρωτόγνωρη διαδικασία του θηλασμού δηλαδή.

«Θορυβήθηκα στο νοσοκομείο όταν επέμεναν νε με ξυπνούν. Σκεφτόμουν “Ορίστε; Αυτό είναι αναγκαίο;”», συνέχισε με χιούμορ η Suki Waterhouse.

Ο Robert Pattinson και η κόρη του ζουν μια πραγματική ιστορία αγάπης

Μιλώντας για τον Robert Pattinson η Suki Waterhouse σημείωσε ότι είναι «ο καλύτερος μπαμπάς που θα μπορούσα να ελπίζω για την κόρη μου». Ο ηθοποιός ήταν στο πλευρό της στον τοκετό και η παρουσία του, παρά το άγχος του, την βοήθησε. «Ήταν εκεί μαζί μου και όπως όλοι οι μπαμπάδες ήταν πολύ νευρικός, αλλά για κάποιον που γενικά ανησυχεί, ήταν πολύ ήρεμος. Είναι ο καλύτερος μπαμπάς που ήλπιζα να έχω για την κόρη μου. Εννοώ, ένας μπαμπάς και η κόρη του; Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία αγάπης», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός και τραγουδίστρια.

Η εγκυμοσύνη της ήταν κάτι που σχεδίαζαν με τον σύντροφό της. «Μια μέρα κοιτάξαμε ο ένας τον άλλο και είπαμε “Είμαστε όσο ποιο έτοιμοι μπορούμε να είμαστε”. Εγώ σκεφτόμουν “Τι μπορεί να φέρει περισσότερο χάος;”», είπε κάνοντας και πάλι φανερή την αίσθηση του χιούμορ της.

Όσο για την προετοιμασία της, η Suki Waterhouse θυσίασε τα πάντα, βιβλία εγκυμοσύνης και μαθήματα ανώδυνου τοκετού, για τον ύπνο της. «Πραγματικά δεν είχα αντιληφθεί την ιδέα ότι έχω ένα μωρό μέσα μου. Το ήξερα αλλά ένιωθα “Τι εννοείς; Αυτό είναι τρελό”», είπε χαρακτηριστικά. Η μόνη προετοιμασία που επέτρεψε στον εαυτό της ήταν να μάθει το φύλο του μωρού της. Κι όταν έμαθε ότι είναι κορίτσι, ξέσπασε σε κλάματα όταν πήρε τηλέφωνο τη μητέρα της. «Έλεγα “Ω Θεέ μου, θα πρέπει να περάσω όλα αυτά που πέρασες εσύ μαζί μου;”», σημείωσε χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της ως κόρη «Μια μικρή σκ@@@».

H Suki Waterhouse δεν έχει την πνευματική ικανότητα να νοιάζεται πια για τα μη σημαντικά

Η ίδια αναφέρθηκε και στο mum shaming, από το οποίο δεν ξέφυγε όταν αποφάσισε να επιστρέψει στη σκηνή λίγες εβδομάδες μετά την έλευση της κόρης της στον κόσμο. «Η ηθική κάθε μαμάς αμφισβητείται τόσο πολύ όχι από την ίδια όσο από την κοινωνία. Όλοι προβάλλουν κάτι πάνω σου. Είναι τρελό», είπε αρχικά ενώ μοιράστηκε όλες τις αμφιβολίες που ένιωσε η ίδια πριν επιστρέψει στη δουλειά της.

«Φυσικά σκεφτόμουν “Σκ@@@ πώς θα δουλέψει τώρα αυτό, μήπως είναι αδύνατον;”. Αλλά τελικά πρέπει απλά να σκεφτείς ότι αυτό θα κάνεις, αυτή είσαι και χέ@@ τι σκέφτονται οι άλλοι», τόνισε η Suki Waterhouse. Το ίδιο attitude έχει και σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο σώμα της. Όπως είπε πόζαρε για το εξώφυλλο της Vogue 11 κιλά βαρύτερη απ’ ό,τι πριν την εγκυμοσύνη της. «Ποιος σκ@@@ νοιάζεται; Είναι αυτό που είναι. Αλλά το στήθος είναι τόσο διασκεδαστικό», είπε η μάλλον πιο cool μαμά του Hollywood αυτή τη στιγμή.

Αν κάτι έχει αλλάξει άλλωστε στη ζωή της είναι ότι δεν έχει πια «την πνευματική δυνατότητα να με νοιάζει» ό,τι δεν είναι σημαντικό, όπως είπε. «Τώρα έχω αυτή την άγκυρα. Κι είμαι τόσο ευτυχισμένη όλη την ώρα που γυρίζω σπίτι και βλέπω το μικρό της χαμόγελο», τόνισε η Suki Waterhouse.