ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Συγκλονιστική φωτογραφία: Ουκρανή έγραψε στην πλάτη του παιδιού της τα στοιχεία του, σε περίπτωση που η ίδια σκοτωνόταν

Pexels

Η Sasha Makoviy έγραψε στο σώμα της κόρης της το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και δύο αριθμούς επικοινωνίας. Η Sasha Makoviy είναι μια Ουκρανή μάνα και μοιράστηκε στο Instagram μια από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Sasha Makoviy βρέθηκε σε απόγνωση όταν ο πόλεμος ξέσπασε στην Ουκρανία. Κράτησε την κόρη της στην αγκαλιά και το μοναδικό πράγμα που σκέφτηκε ήταν πώς θα την προστάτευε.

Οι ήχοι των εκρήξεων ακούγονταν όλο και πιο κοντά. Με ένα στιλό έγραψε στη γυμνή πλατούλα της κόρης της, Vira, τα στοιχεία της σε περίπτωση που ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα, η ίδια τραυματιζόταν ή έχανε τη ζωή της. «Μου πέρασε από το μυαλό η τρελή σκέψη ακόμα και να της κάνω τατουάζ», θα πει η μητέρα.

Ένα δεύτερο σημείωμα το έκρυψε στην τσέπη της φόρμας της. Το σημείωμα αυτό βρίσκεται ακόμα και σήμερα στα ρούχα της μικρούλας, αν και η οικογένεια έχει φύγει από την Ουκρανία και διαμένει προσωρινά στη Γαλλία.

Η συγκλονιστική φωτογραφία της Sasha Makoviy

Η φωτογραφία με τη γραμμένη πλάτη του κοριτσιού έγινε viral. Ανάμεσα τους και η δημοσιογράφος, Anastasia Lapatina, η οποία έγραψε στο Twitter: «Ουκρανές μητέρες γράφουν τα στοιχεία επικοινωνίας της οικογένειάς τους στο σώμα των παιδιών τους σε περίπτωση που εκείνες σκοτωθούν και το παιδί επιβιώσει. Ενώ η Ευρώπη συζητά ακόμα για το φυσικό αέριο».

«Η Vira κι εγώ είμαστε ασφαλείς»

Με μια δεύτερη φωτογραφία η Sasha Makoviy θέλησε να ενημερώσει πως εκείνη και η κόρη της είναι πια ασφαλείς. «Το Instagram μου έχει πλημμυρίσει από μηνύματα τις τελευταίες 24 ώρες. Οι άνθρωποι μάς πρόσφεραν βοήθεια και φρόντισαν να είμαστε ασφαλείς. Συγκινούμαι μέχρι δακρύων.

Θέλω απλώς να σας ενημερώσω ότι η Vira κι εγώ είμαστε ασφαλείς. Καταφέραμε να περάσουμε τα σύνορα και τώρα βρισκόμαστε στη νότια Γαλλία. Μένουμε σε εθελοντές που μας προσκάλεσαν εδώ και μας προσέφεραν διαμονή.

Σε αυτή τη φωτογραφία, η Vira φοράει ένα φόρεμα που μας έχει χαρίσει μια γαλλική οικογένεια. Θα ήθελα να πω ευχαριστώ στους Γάλλους εθελοντές και σε όλους όσοι μας βοήθησαν και μας στήριξαν καθώς φεύγαμε από τον πόλεμο.

Ευχαριστώ θερμά τον λαό της Πολωνίας. Η γενναιοδωρία και η συμπόνια σας είναι ανεκτίμητη. Η υποστήριξή σας είναι αυτή που μας κρατά».