ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Ρέβη: Οι throwback φωτογραφίες της από το μαιευτήριο και το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

Instagram.com/roula.revi

Μόνη σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου κι έπειτα ποτέ μόνη ξανά. Η Ρούλα Ρέβη μοιράστηκε μία σειρά από φωτογραφίες της, η πρώτη από τις οποίες βγήκε το βράδυ πριν γεννήσει τα δίδυμα παιδιά της. Σε όλες τις επόμενες πρωταγωνιστούν εκείνα, τα παιδιά της, όταν ακόμα ήταν νεογέννητα, πρόωρα μωρά. Η Ρούλα Ρέβη δεν έκανε τυχαία αυτή την ανάρτηση. Ήταν η αφορμή για να στείλει το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας.

Η 17η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας από το 2010. Η ημέρα καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του «Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την Φροντίδα των Νεογνών» κι είναι αφιερωμένη σε όλα τα μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα κι έχει χρειαστεί να περάσουν τις πρώτες τους εβδομάδες στη θερμοκοιτίδα. Η Ρούλα Ρέβη ήταν μία από τις μητέρες που απέκτησαν πρόωρα μωρά. Ήταν μία από τις μητέρες που τα παρακολουθούσε να δυναμώνουν κάθε μέρα και περισσότερο στη θερμοκοιτίδα, μέχρι να μπορέσει να τα πάρει κοντά της, στο σπίτι της.

Οι φωτογραφίες από το μαιευτήριο

«Μία μαμά μία νύχτα πριν γεννήσει 2 πρόωρα μωρά. Που τώρα της μιλάνε, τη μαλώνουν καμία φορά, τη συμβουλεύουν, τη φροντίζουν και τη νοιάζονται. Σήμερα παγκόσμια μέρα προωρότητας, αν σου τα φέρει έτσι η ζωή μην σκεφτείς ούτε λεπτό πως αυτό δεν θα περάσει, θα περάσει και θα φύγει και θα ξεχαστεί», έγραψε αρχικά η Ρούλα Ρέβη.

«Πάντα εκεί πίσω από τα υγρά σου μάτια θα είναι κρυμμένη η εικόνα του παιδιού σου στη θερμοκοιτίδα. Σκληρή και γλυκιά ταυτόχρονα, να σε κάνει περήφανη που γέννησες τους μαχητές σου. Έτοιμοι για μάχη οικογενειακώς δεν μασάμε», σημείωσε στη συνέχεια.

Το μήνυμά της σε όλες τις μαμάδες

Η Ρούλα Ρέβη απευθύνθηκε σε όλες τις μαμάδες, του τότε, του τώρα, του όποτε θα βρεθούν στην ίδια θέση με εκείνη. «Μαμάδες εκεί στο διάδρομο σας αγαπώ και σας σκέφτομαι. Πάντα θα σας σκέφτομαι και θα σας υπόσχομαι πως όλα μπορούν και θα πάνε καλά», κατέληξε στην ανάρτησή της.

Η Ρούλα Ρέβη και ο Αποστόλης Τότσικας απέκτησαν τα δύο τους παιδιά, τον Άγγελο και την Ειρήνη τον Σεπτέμβριο του 2015. Η φωτογράφος είχε μιλήσει για τις δυσκολίες της δίδυμης κύησής της και τις 73 μέρες που είχε περάσει στο νοσοκομείο που έφερε τα παιδιά τους στον κόσμο, σε συνέντευξή της στο LadyLike.

Όταν η Ρούλα Ρέβη μίλησε για τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της

«Έμεινα 73 ημέρες στο νοσοκομείο. Έλειπε ο Αποστόλης στην Κύπρο και είδα λίγο αίμα. Πήγα στο γιατρό, φυσικά όπως πήγαινα συνέχεια σαν τρελή, και με εξέτασε και μου είπε ότι έπρεπε να μου κάνουν ένα ράμμα στον τράχηλο γιατί είχε κοντύνει, κάτι που συμβαίνει σε κυήσεις διδύμων. Του είπα να μείνω στο νοσοκομείο, γιατί δεν ήθελα να οδηγήσω και έλειπε και ο Αποστόλης και ευτυχώς που κοιμήθηκα εκεί», διηγούνταν.

«4 το πρωί αισθάνθηκα μούσκεμα, έβαλα το χέρι μου κάτω και γινόταν χαμός από αίμα», έλεγε και συνέχιζε «Από τότε έφυγα μία φορά στις 10 ημέρες και πήγα σπίτι μου και επειδή είχα ξανά αίμα, ξαναγύρισα με τον Αποστόλη και δεν ξαναβγήκα μέχρι που γέννησα. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι».

«Μόνο από τα παιδιά κρατιόμουν, άρχισα μαζί τους συζητήσεις τεράστιες. Τα παιδιά μου βγήκαν ζεν και πιστεύω ότι έχει να κάνει με την ξάπλα και με την ατέλειωτη συζήτηση που είχα μαζί τους», σημείωνε η φωτογράφος που τελικά την ώρα του τοκετού ένιωθε ότι ζούσε μία μεγάλη γιορτή.

Η στιγμή που η Ρούλα Ρέβη είδε πρώτη φορά τα μωρά της

«Μου τα πήραν κατευθείαν, δεν τα πιάνεις τα παιδιά όταν είναι πρόωρα. Ξεκινήσαμε να τα βλέπουμε την ίδια ημέρα, με πήγαν με το καρότσι, το πέταξα, σηκώθηκα κατευθείαν. Αλλά δε φοβόμουν ούτε ένα λεπτό όταν μπήκαν στις θερμοκοιτίδες. Ήταν κάτι που το ήξερα και ήμουν πολύ έτοιμη», συμπλήρωνε στην ίδια συνέντευξη.