ΓΟΝΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Γονέων: Ένας πολύτιμος βοηθός για γονείς στην τσέπη σου

Pexels

Η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ως φόρος τιμής στους γονείς όλου του κόσμου. Ο εορτασμός αυτός καθιερώθηκε το 2012 μετά από σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ.

Bebbo: Όλοι οι γονείς χρειάζονται λίγη υποστήριξη

Ο ΟΗΕ στο ψήφισμά του επισημαίνει ότι η οικογένεια έχει την πρωταρχική ευθύνη για την ανατροφή και την προστασία των παιδιών και για την πλήρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους τα παιδιά θα πρέπει να μεγαλώνουν σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η ευτυχία, η αγάπη και η κατανόηση. Η καθοριστική σημασία του γονεϊκού ρόλου αποδεικνύεται, αν ο καθένας από εμάς αναλογιστεί πόσο συχνά επικαλείται τους γονείς του μέσα στην καθημερινότητα του, συνειδήτα ή ασυνείδητα, άλλοτε με θετικό και άλλοτε με αρνητικό πρόσημο.

Η UNICEF, στηρίζοντας τα παιδιά όλου του κόσμου, παρουσιάζει το Bebbo, μια νέα δωρεάν εφαρμογή, ειδικά σχεδιασμένη για να προσφέρει ένα χέρι βοηθείας σε κάθε μαμά και μπαμπά, από την εγκυμοσύνη μέχρι την ηλικία των 6 ετών. Παρέχοντας ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση αλλά και χρήσιμα διαδραστικά εργαλεία που καλύπτουν ένα εύρος θεμάτων σχετικά με την υγεία, τη σωστή ανάπτυξη του μωρού, τον εμβολιασμό, το θηλασμό, τη διατροφή και την ευημερία των γονέων.

Πως λειτουργεί το Bebbo;

Bebbo: Ένας πολύτιμος βοηθός για γονείς στην τσέπη σου Pexels

Για να εξασφαλίσουν το καλύτερο ξεκίνημα για τα παιδιά τους, όλες οι οικογένειες χρειάζονται λίγη υποστήριξη. Ωστόσο, οι ευάλωτες οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν συνθήκες φτώχεια και κοινωνικού αποκλεισμού ή κάποιο είδος αναπηρίας, χρειάζονται ακόμα περισσότερη βοήθεια.

To Bebbo έχει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων που δίνουν τη δυνατότητα στους γονείς να παίρνουν σωστές αποφάσεις όσον αφορά την καλή φροντίδα και εξέλιξη του νηπίου τους. Το Bebbo App (Διαθέσιμο για Android και iOS) ενθαρρύνει την καθημερινή ενασχόληση των γονέων μέσα από πολλά άρθρα και παιχνίδια, ώστε τα παιδιά να κατακτήσουν όλα τα αναπτυξιακά ορόσημα με επιτυχία, και να είναι υγιή και χαρούμενα. Τα εργαλεία περιλαμβάνουν:

Παρακολούθηση της ανάπτυξης

Το Bebbo βοηθά τους γονείς να παρακολουθούν τα σημαντικότερα στάδια ανάπτυξης του μωρού τους με βάση την ηλικία του. Οι γονείς μαθαίνουν πως να υποστηρίζουν την ανάπτυξη και πρώιμη μάθηση του παιδιού τους μέσα από το παιχνίδι.

Παιχνίδια για γονείς και παιδιά

Το Bebbo προσφέρει πολλές ιδέες για το πώς να επικοινωνήσετε με τα παιδιά σας και να μετατρέψετε το παιχνίδι σε μια ευκαιρία για μάθηση και δημιουργία. Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν παιχνίδια που ενισχύουν την ανάπτυξη των κινητικών, γνωστικών και κοινωνικοσυναισθηματικών δεξιοτήτων, της γλώσσας και της επικοινωνίας.


 

Προτεινόμενα άρθρα & νέα παιχνίδια

Κάθε μέρα το Bebbo σας προτείνει ένα παιχνίδι κι ένα άρθρο από την πλούσια βιβλιοθήκη με συμβουλές από ειδικούς που είναι διαθέσιμη. Οι συμβουλές καλύπτουν μια ποικιλία θεμάτων, όπως για παράδειγμα την ένταξη στο νηπιαγωγείο ή ζητήματα μητρότητας, παιδοψυχολογίας και μπορείτε να τις αποθηκεύσετε εύκολα και να τις μοιραστείτε με άλλους γονείς και φίλους.

Εμβολιασμός

Το Bebbo σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε και να καταγράφετε εύκολα τα παιδικά εμβόλια καθώς και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα επόμενα βάσει της ηλικίας των παιδιών σας. Το Bebbo ακολουθεί το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και παρέχει ειδοποιήσεις ώστε να μη χάσετε τίποτα σημαντικό.

Ιατρικοί Έλεγχοι

H ενότητα ιατρικού ελέγχου σας επιτρέπει να κρατάτε σημειώσεις από τις επισκέψεις του παιδιού σας στο γιατρό, καθώς και να βάζετε υπενθυμίσεις για μελλοντικά ραντεβού.

Παιδική ανάπτυξη

Το εργαλείο αυτό σας επιτρέπει να καταγράφετε και να παρακολουθείτε τις μετρήσεις του παιδιού σας, όπως το ύψος και το βάρος τους, με βάσει τα αναπτυξιακά πρότυπα και την ηλικία του.

Τα οφέλη του Bebbo App

Το Bebbo App δίνει την ευκαιρία στους γονείς να λάβουν σωστές και κατάλληλες αποφάσεις σχετικά με τη φροντίδα και την ανάπτυξη του παιδιού τους αλλά και την προσωπική τους ευεξία. Η εφαρμογή υποστηρίζει τους πιο ευάλωτους γονείς/φροντίστες, αφού διαθέτει εύχρηστους τρόπους πλοήγησης, δυνατότητα λειτουργίας εκτός σύνδεσης και επιλογής βασικού περιεχομένου.

Παρέχει πρακτικά εργαλεία ώστε οι γονείς να μπορούν να:

  1. Να παρακολουθούν την εξέλιξη του παιδιού
  2. Να παρακολουθούν και να ενισχύσουν την πρόοδο του παιδιού
  3. Εντοπίζουν και να καταγράφουν τους ιατρικούς ελέγχους και τους εμβολιασμούς
  4. Οι γονείς λαμβάνουν περιεχόμενο προσαρμοσμένο στην ηλικία και τις ανάγκες του παιδιού
  5. Πρόσβαση σε συμβουλές και πλούσιες πληροφορίες και εκτός σύνδεσης
  6. Λογισμικό ανοιχτού κώδικα, χωρίς χρεώσεις για όλους τους χρήστες, χωρίς διαφημίσεις σε όλες τις χώρες
  7.  Εύκολη ανανέωση περιεχομένου και μετάφραση σε πολλές διαφορετικές γλώσσες.
  8. Επίκαιρα μηνύματα, όπως ειδοποιήσεις για πρόληψη και προστασία από τον Covid-19
  9. Δύο γονείς μπορούν να την χρησιμοποιούν ταυτόχρονα για παραπάνω από ένα παιδιά.