ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Μαρίνα Ασλάνογλου: «Το 2023 υπάρχει ακόμα ταμπού για την εξωσωματική γονιμοποίηση»

24 Media/ Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μίλησε στο Mega Καλημέρα και στον Κώστα Τσουρό για τον δρόμο που χρειάστηκε να διανύσει μέχρι να αποκτήσει τον γιο της.

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά ανοιχτά για τη μητρότητα, για τη σχέση με τον γιο της, για τη στήριξη του άντρα της, αλλά και για την εξωσωματική γονιμοποίηση. Θέματα ταμπού; Επιτέλους, ας απελευθερωθούμε από κατάλοιπα δεκαετιών.

«Όταν λείπω και το παιδί είναι με τον Δήμο, ξεφεύγουν από το πρόγραμμα, αλλά το μαθαίνω. Πολλές φορές κοιμούνται οι δυο τους μαζί, ο μικρός με διώχνει θέλει να είναι ‘’μόνο αγόρια’’. Το παιδί στο πρόσωπο είναι ίδιο με εμένα, όλα τα άλλα είναι ο μπαμπάς του», είπε αρχικά η Μαρίνα Ασλάνογλου.

Μαρίνα Ασλάνογλου: «Το 2023 ακόμη υπάρχει ταμπού για την εξωσωματική γονιμοποίηση»

«Μπορεί να είμαστε στο 2023, αλλά υπάρχει ακόμα το ταμπού, δεν το λέμε, το κρύβουμε», δήλωσε αρχικά η Μαρίνα Ασλάνογλου για το θέμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

«Θέλει πίστη, αφοσίωση γιατί είναι κάτι που το περνάς μόνος σου, παρόλο που είσαι με ανθρώπους γύρω σου που σε αγαπάνε. Είναι μοναχικός δρόμος.

Γιατί όταν παίρνεις την αρνητική απάντηση. Εγώ είχα κάνει τρεις, τις δύο πρώτες φορές ένιωθα τρομερές ενοχές ότι εγώ φταίω, εγώ δεν μπορώ. Ότι εγώ ευθύνομαι στο ότι δεν μένω έγκυος. Αλλά πρέπει να το ξεπερνάς εκείνη τη στιγμή», εξομολογήθηκε η Μαρίνα Ασλάνογλου.

«Έλαβα πολλά μηνύματα όταν μίλησα για την εξωσωματική», ανέφερε και καταλαβαίνουμε την ανάγκη των γυναικών να μοιραστούν όσα δύσκολα περνούν με γυναίκες που θα δείξουν κατανόηση και ενσυναίσθηση.

Και πρόσθεσε: «Παίζει μεγάλο ρόλο η στήριξη του συζύγου στην προσπάθεια να μείνεις έγκυος, αλλά μέσα σου, είσαι μόνη. Ένα ζευγάρι μωρουδιακά παπουτσάκια, που μου έδωσε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μού έφεραν γούρι και έμεινα έγκυος», είπε κλείνοντας η Μαρίνα Ασλάνογλου.

Μιλάτε ανοιχτά και χωρίς ενοχές. Ζήστε τη ζωή σας χωρίς βαρίδια.