ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Μαρία Σολωμού: «Όταν ήμουν έγκυος έπεσαν να με φάνε»

PAPADAKIS PRESS/ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

Στην εκπομπή Καλυτερα δε γίνεται μίλησε το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, η Μαρία Σολωμού με αφορμή τη μυθολογική θεματική έκθεση με τίτλο Οι Θεοί του Ολύμπου, για την οποία η ηθοποιός χάρισε τη φωνή της στη θεά Ήρα. Μεταξύ άλλων η Μαρία Σολωμού αναφέρθηκε στις δηλώσεις που είχε κάνει παλιότερα για την περίοδο της εγκυμοσύνης στη ζωή της και τα αρνητικά σχόλια που είχε δεχτεί τότε.

«Εγώ όταν ήμουν έγκυος, έπεσαν αν με φάνε από παντού για αυτά που είχα δηλώσει. Τώρα παίρνω το αίμα μου πίσω. Είχα πει ότι η εγκυμοσύνη είναι η χειρότερη περίοδος μιας γυναίκας», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Σολωμού, που ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Σπύρο Ραφαήλ Κεραμίδα για τα αρνητικά σχόλια που γίνονται με ευκολία σε διάσημες εγκυμονούσες.

«Το τι άκουσα εγώ τότε και δεν υπήρχαν social. Τι κατακραυγή από την τηλεόραση. Οι μισοί λένε τώρα άλλα. Εν πάση περιπτώσει τους θυμάμαι όλους», σημείωσε η Μαρία Σολωμού.

Η Μαρία Σολωμού είχε καλέσει πρόσφατα στο podcast της, μία από αυτές τις «διάσημες εγκυμονούσες», τη Μαίρη Συνατσάκη. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου γύρισε τον χρόνο πίσω και μίλησε για τις lifestyle εκπομπές της εποχής που έσπευσαν να την κατακρίνουν για την ειλικρίνεια για την οποία μίλησε για το πώς η ίδια βίωσε την εγκυμοσύνη της.

Μιλούσε τότε με ειλικρίνεια σε μία εποχή που τα στερεότυπα που αφορούν τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη ήταν ακόμα πιο ισχυρά απ’ ό,τι είναι σήμερα. Μία εποχή όπου καμία γυναίκα, δεν τολμούσε να παραδεχτεί ότι η περίοδος της εγκυμοσύνης μπορεί να ήταν δύσκολη ψυχικά και σωματικά για την ίδια, παρά «έπρεπε» να συμμορφώνεται στο στερεότυπο που θέλει την εγκυμοσύνη να είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος στη ζωή μίας γυναίκας, ανεξαιρέτως.

«Θυμάμαι ότι έκλαιγα κάθε μεσημέρι. Και τότε με την εγκυμοσύνη δεν υπήρχε αυτό το πράγμα. Με φάγανε. Παρ’ ολα αυτά υπήρχαν άνθρωποι που με σταμάταγαν στον δρόμο και μου έλεγαν “μπράβο” γιατί ήταν αυτό που συνέβαινε. Επειδή δεν ήμουν η γλυκιά μανουλίτσα που απλά χαίρεται με όλο αυτό που της συμβαίνει», είχε πει στο podcast της η Μαρία Σολωμού. Η Μαίρη Συνατσάκη σχολίασε ότι παρόλο που τα αρνητικά σχόλια την επηρεάζαν στην αρχή, έμαθε να τα διαχειρίζεται με τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας.

Μιλώντας για τα social media και τα αρνητικά σχόλια που με ευκολία εκφράζονται σε αυτά στην κάμερα της εκπομπής Καλύτερα δε γίνεται, η Μαρία Σολωμού εξήγησε ότι δεν τα παίρνει στα σοβαρά. Για εκείνη αυτά τα σχόλια μάλλον χαρακτηρίζουν όσους τα κάνουν και όχι αυτόν στον οποίο απευθύνονται.

«Ζούμε στην εποχή του Instagram, που ο οποιοσδήποτε μπορεί να σου στείλει ό,τι θέλει, είτε είναι στη φυλακή είτε είναι στο τρελάδικο. Εγώ θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν τόσο αρνητικό σχόλιο χωρίς λόγο, να πάνε να κοιταχτούν. Δεν είναι καλά. Οπότε δεν θα το πάρω στα σοβαρά», εξήγησε η Μαρία Σολωμού.