ΥΓΕΙΑ

Μάραθος: 5 λόγοι να δίνεις το βότανο (με μέτρο) στο παιδί

Pexels

Οι σπόροι από μάραθο είναι απαραίτητοι σε κάθε σπίτι, αλλά όχι μόνο για εσένα. Κάνει θαύματα στην υγεία σου, αλλά και του παιδιού, από πολύ μικρή ηλικία.

Σε περίπτωση που δεν είσαι εξοικειωμένη με τον μάραθο, να σε ενημερώσω ότι είναι ένα μεσογειακό βότανο που έχει ευχάριστη μυρωδιά και γεύση. Είναι πλούσια πηγή καλίου, αντιοξειδωτικών, ασβεστίου, σιδήρου, ινών, μαγνησίου, φωσφόρου και μαγγανίου. Ξέρουμε ότι ο μάραθος καταπολεμά τη δυσάρεστη αναπνοή, αλλά είναι πολύ περισσότερα από αυτό.

Πώς δίνουμε τον μάραθο στο παιδί;

Για τους ενήλικες και τα μεγάλα παιδιά, είναι εύκολο να μασήσουν απλά τους σπόρους. Αν μιλάμε για μικρό παιδί, η ιδανική επιλογή είναι να βράσεις τους σπόρους με νερό, έτσι όπως θα έφτιαχνες ένα τσάι, από το προηγούμενο βράδυ. Αν και έχει ήδη ευχάριστη γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο μέλι και να του το δίνεις με κουταλιές. Η ιδανική αναλογία είναι 5 κουταλάκια ξερό μάραθο ανά 250 ml νερό.

Είναι ο μάραθος ασφαλής για τα μωρά;

Σε γενικές γραμμές, μιλάμε για ένα βότανο που είναι ασφαλές και μπορεί να δοθεί από πολύ μικρή ηλικία. Ωστόσο, αν παρατηρήσεις αλλεργική αντίδραση μέσα σε 2-3 ημέρες, ενημέρωσε τον παιδίατρο και απόφυγέ το μελλοντικά.

Τα απίστευτα οφέλη σε παιδιά και ενήλικες

  • Ανακουφίζει τη δυσκοιλιότητα και μειώνει τους πόνους
  • Μειώνει τους κολικούς που είναι το βασικό αίτιο κλάματος στα βρέφη
  • Είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά, προστατεύοντας συνολικά το ανοσοποιητικό
  • Συμβάλει στην ανάπτυξη γερών οστών εξαιτίας του μαγνησίου και φωσφόρου
  • Ανακουφίζει το αναπνευστικό και είναι η σπιτική επιλογή για άσθμα, βήχα και βρογχίτιδα
  • Βοηθά εσένα κατά τη διάρκεια του θηλασμού αλλά και στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης