ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Μαίρη Συνατσάκη: Η τρυφερή φωτογραφία με την κόρη της και η σπουδαία υπόσχεση που έδωσε

Ιnstagram.com/mairiboo/

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε ποικιλοτρόπως. Η Μαίρη Συνατσάκη, εν προκειμένω, έσπευσε να επισημάνει πως ο κόσμος μας χρειάζεται θηλυκότητες περισσότερο από ποτέ σε ηγετικές θέσεις. Χρειάζεται γυναίκες απαλλαγμένες από ενοχές και φόβο. Γυναίκες που να τους συμπεριφέρονται ισότιμα. Γυναίκες που να αισθάνονται ασφαλείς.

Για έναν τέτοιον κόσμο θα παλέψει, λοιπόν, η Μαίρη Συνατσάκη και το έκανε σαφές μέσα από την παρακάτω δημοσίευσή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

H Μαίρη Συνατσάκη θέλει να αλλάξει τον κόσμο για την κόρη της

Πιο συγκεκριμένα, η επιχειρηματίας, παρουσιάστρια και YouTuber δημοσίευσε ένα καρουζέλ φωτογραφιών με αφορμή την Παγκόσμια Ήμέρα της Γυναίκας. Αφού δημοσίευσε μια τρυφερή φωτογραφία στην αγκαλιά της κόρης της, η Μαίρη Συνατσάκη μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της ένα screenshot από συνομιλία με την καλή της φίλη και σεφ, Γωγώ Δελογιάννη.

«Στείλαμε αυτά τα μηνύματα με τη Γωγώ που είναι μια τέτοια γυναίκα, μπροστάρισσα, αλληλέγγυα, που πάντα με παρακινεί για το καλό, το καλοκαίρι. Λίγο μετά αφού μάθαμε ότι το πιτσίνι είναι βιολογικά κορίτσι. Με συγκινεί αυτή η συνομιλία. Την κρατάω στην καρδιά μου για πάντα», έγραψε η ίδια στη δεύτερη φωτογραφία του άλμπουμ και στη συνέχεια αποκάλυψε ένα μέρος από την προσωπική τους συνομιλία, όταν έμαθε ότι θα αποκτήσει κορίτσι, τον Αύγουστο του 2022.

Στην εν λόγω συνομιλία, η Μαίρη Συνατσάκη παραδέχεται ότι στο άκουσμα του φύλου του μωρού της τρόμαξε, καθώς αυτός ο κόσμος είναι πιο επικίνδυνος για τα κορίτσια απ’ ότι για τα αγόρια. Ωστόσο, η ίδια υποσχέθηκε ότι θα καταφέρει να αναθρέψει την κόρη της, εξοπλίζοντάς τη με δύναμη και ανεξαρτησία για να έρθει η αλλαγή που θέλει να δει σε αυτόν τον κόσμο.

Η συνομιλία της με τη Γωγώ Δελογιάννη

«Και μάθαμε, λοιπόν, ότι είναι κορίτσι το bebe και την επόμενη είχα ψυχολόγο. Και ξεκινάει η συνεδρία και του λέω “Χθες μάθαμε ότι το μωρό είναι κορίτσι!”. Και αρχίζω και κλαίω με λυγμούς γιατί το πρώτο μου συναίσθημα είναι ότι φοβήθηκα. 

Που η ζωή είναι πιο επικίνδυνη για τα κορίτσια και πρέπει να παλέψουν περισσότερο για να αποδείξουν πράγματα, να πληρωθούν όπως πρέπει, να ζήσουν όπως θέλουν. 

Και μετά σταμάτησα να κλαίω και αποφάσισα πως θα γίνει σαν εμάς. Σαν εσένα και τις φίλες μου. Δυνατή και ανεξάρτητη. Και θα τα καταφέρει τέλεια», αναφέρει στο μήνυμά της η Μαίρη Συνατσάκη που θέλει να κάνει την κόρη της σαν την ίδια και τις φίλες της. Τόσο δυνατή και τόσο ανεξάρτητη.

Το μήνυμα που απάντησε η Γωγώ Δελογιάννη

«Ε, ναι, λογικό να φοβάσαι εσύ. Αλλά αυτό δεν θα φοβάται. Γιατί θα το μεγαλώσουμε έτσι κι αυτό και όλα τα αγόρια γύρω μας που δεν θα χρειαστεί να φοβηθεί ποτέ.

Το πρώτο πληθυντικό κάπως αφορά την κοινωνία που θέλω και ελπίζω ότι φτιάχνουμε κάθε μέρα και από λίγο. Κι εγώ κι εσύ και οι φίλες σου και όλοι μας. 

Έρχεται άλλη μια φανταστική μπέμπα, λοιπόν, που υπόσχομαι να προσπαθήσω όσο μου αναλογεί για να μην χρειαστεί να φοβηθεί ποτέ. Και κάπως έχει έρθει η ώρα να μην φοβούνται τα κορίτσια», ήταν η απάντηση της φίλης της.

«Αυτός ο πλανήτης χρειάζεται τις θηλυκότητες περισσότερο από ποτέ. Σε ισχυρές θέσεις. Σε κυβερνήσεις. Σε όλα τα επαγγέλματα. Ισότιμα. Απαλλαγμένες από ενοχές. Χωρίς φόβο. Σίγουρες. Μπροστάρισσες. Ενωμένες. Μαζί… Θα παλέψω για αυτό το μέλλον. Για τις κόρες μας. Τη φωτογραφία έβγαλε ο μπαμπάς μου», έγραψε στην περιγραφή της φωτογραφίας η Μαίρη Συνατσάκη.