ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Χριστίνα Μπόμπα και Μαρία Ηλιάκη μάς δείχνουν τη νέα καθημερινότητα με τα μωρά στο σπίτι. Μαμάδες ταυτιστείτε

Instagram.com/chrismpo

Σε γενικότερα πλαίσια, θα λέγαμε πως η μητρότητα δεν έχει μέτρο σύγκρισης. Κάθε γυναίκα που εισέρχεται σε αυτό το στάδιο, βιώνει διαφορετικές καταστάσεις, έχει διαφορετική ψυχοσύνθεση και απολαμβάνει τις δικές τις δύσκολες ή εύθυμες στιγμές και εμπειρίες που σίγουρα διαφέρουν ανά περίπτωση. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα δεδομένα, όπως οι πρώτες μέρες στο σπίτι που υπάρχει μία κάποια ταύτιση ανάμεσα στις μανούλες. Κλάματα, κούραση, αϋπνία και θηλασμός χωρίς ωράριο είναι μερικές από τις λέξεις που περιγράφουν τις πρώτες μέρες στο σπίτι. Σίγουρα οι νέες μαμάδες καταλαβαίνονται μεταξύ τους, στο άκουσμα αυτών των λέξεων.

Η Μαρία Ηλιάκη με τη Χριστίνα Μπόμπα έκαναν αναπαράσταση αυτών των λέξεων, με δημοσιεύσεις τους στα social media. Οι δυο νέες μαμάδες, λοιπόν, ανέλαβαν δράση και αποκάλυψαν τη δική τους πραγματικότητα, που είναι η πραγματικότητα και πολλών άλλων μαμάδων. Γιατί, μπορεί η πρώτη να γέννησε 1 Ιουνίου στην Ελβετία και η δεύτερη να γέννησε 23 Ιουνίου στην Ελλάδα, αλλά οι συνθήκες των πρώτων ημερών δεν αλλάζουν. Όποια ημερομηνία και σε όποια περιοχή κι αν γεννάει μία εγκυμονούσα. Το σίγουρο είναι πως η νέα ζωή έχει και τις δυσκολίες της, οι οποίες με το πέρασμα του καιρού μετατρέπονται σε γλυκιά ανάμνηση.

Η Χριστίνα Μπόμπα ποζάρει στο πλευρό των διδύμων της, άυπνη και εξουθενωμένη

Η πρώτη φωτογραφία αγκαλιά με τα δίδυμα κοριτσάκια της και οι πρώτες δηλώσεις μετά το εξιτήριο από το μαιευτήριο ακολουθήθηκαν από την πρώτη φωτογραφία της νέας, κουρασμένης και full time μαμάς στο πλευρό των κορών της, οι οποίες κοιμούνται σε ειδικά διαμορφωμένα κρεβατάκια για νεογέννητα. Η μαμά κουράζεται και τα μωρά ξεκουράζονται, έτσι πάνε αυτά.

Χριστίνα Μπόμπα Instagram.com/chrismpo

«Οι ωραίες κοιμωμένες και η εξουθενωμένη μαμά», έγραψε στην περιγραφή της φωτογραφίας η Χριστίνα Μπόμπα, που φαίνεται να απολαμβάνει τη συντροφιά των κορών της, αλλά και την κούραση των πρώτων ημερών που τη συνοδεύει. Μπορεί, λοιπόν, η Χριστίνα Μπόμπα να είναι κουρασμένη, αλλά αντλεί την απαραίτητη δόση δύναμης από τον γαλήνιο ύπνο των κορών της.

Η Μαρία Ηλιάκη θηλάζει την κόρη της και αποτυπώνει τη στιγμή στον φωτογραφικό φακό

Από την άλλη, η Μαρία Ηλιάκη δεν είναι λιγότερο ξετρελαμένη με τη νεογέννητη κόρη της. Η ίδια απολαμβάνει στο έπακρο τον ρόλο της μητρότητας, σχεδόν έναν μήνα μετά τον ερχομό της τελευταίας. Εξάλλου, μάς έχει χαρίσει ήδη το τρυφερό στιγμιότυπο των πρώτων ωρών που μαμά και κόρη συναντήθηκαν μετά από 9 μήνες. Αυτήν τη φορά, ωστόσο, η Μαρία Ηλιάκη μάς χάρισε ένα ακόμα πιο τρυφερό στιγμιότυπο, το οποίο αποκαλύπτει σε μεγάλο βαθμό τη νέα καθημερινότητα στο πλευρό της κόρης της.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Ηλιάκη κάθεται με πιτζάμες στον καναπέ, κρατάει με μεγάλη προσοχή στην αγκαλιά της τη νεογέννητη κορούλα της και τη θηλάζει.

«Τα πρωινά μας και τα μεσημέρια μας και τ’ απογεύματά μας και τα βραδιά μας» έγραψε στην περιγραφή της φωτογραφίας η Μαρία Ηλιάκη προσθέτοντας και την ετικέτα #firstdayathome. Πόσο πιο αντιπροσωπευτική φωτογραφία και πόσο πιο αντιπροσωπευτική περιγραφή για τις νέες μαμάδες; Ταυτιστείτε ελεύθερα.

«Όταν βγήκε το κορίτσι μας ήταν φοβερή στιγμή. Δεν έχω ξαναδεί τη Μαρία έτσι. Ήταν πραγματικά η μητρότητα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της. Θα μείνουμε 3-4 μέρες στην κλινική. Το μωρό το βράδυ ήταν λίγο ανήσυχο. Είναι πολύ σπουδαίες οι στιγμές. Επέλεξα να μην είμαι ο μαιευτήρας της. Γιατί σε περιπτώσεις χειρουργείου πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό» είχε δηλώσει ο Στέλιος Μανουσάκης, μιλώντας στην εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου μετά τη γέννηση της κόρης του.