ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Paris Hilton απαντά στα (κακεντρεχή) σχόλια για το κεφάλι του γιου της

@2023 Richard Shotwell/Invision/AP Images

Χρόνια και χρόνια μαλλιάζει η γλώσσα μας πως οποιοδήποτε σχόλιο για την εξωτερική εμφάνιση κάποιου, θα έπρεπε να εκλείψει. Ότι τα σχόλια για μύτες, για μάτια, για σαγόνια, μάγουλα, κοιλιές, μπούτια, κυτταρίτιδες και ραγάδες είναι περιττά στον κόσμο της αυτοαποδοχής (και ως εκ τούτου της αποδοχής και των άλλων). Ότι δεν υπάρχει λόγος να πεις κάτι αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις. Ματαιότης, ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης. Ό,τι και να λέμε, χρόνια τώρα, μάλλον πέφτει στο κενό. Την απόδειξη θα τη βρεις στον λαμπερό κόσμο του Hollywood, εκεί όπου το body shaming άγγιξε μέχρι και τον 8 μηνών γιο της Paris Hilton.

Ποιος ο λόγος να σχολιάσεις την εξωτερική εμφάνιση ενός μωρού 8 μηνών με αρνητικό πρόσημο; Πες μου έναν. Η απάντηση μάλλον βρίσκεται στον πειρασμό που νιώθουν οι χρήστες του διαδικτύου να πικράνουν με κάθε σχόλιο τους, τους celebrities, απλά και μόνο επειδή είναι celebrities. Εγώ άλλη εξήγηση δεν μπορώ να βρω, δηλαδή. Θα πρέπει να κρύβεται κάποια ψυχαναλυτική αλήθεια πίσω απ’ όλα αυτά. Πίσω από το γιατί η Paris Hilton έπρεπε να διαβάσει αρνητικά σχόλια για το μέγεθος του κεφαλιού του 8 μηνών γιου της.

Όπως διαβάζω στο medium.com, οι ψυχολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι που μοιράζονται κακεντρεχή σχόλια στα social media, συχνά έχουν ανάγκη ελέγχου. Πιστεύουν ότι έχουν έλεγχο της δημόσιας αυτής συζήτησης και μπορούν να πουν στους άλλους πώς πρέπει να σκέφτονται και να νιώθουν. Αυτό συχνά συνδέεται με τα δικά τους συναισθήματα ότι δεν είναι αρκετοί ή με το ότι δεν έχουν έλεγχο σε άλλες πλευρές της ζωής τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι άνθρωποι που αφήνουν κακεντρεχή σχόλια στα posts των άλλων, συχνά έχουν βαθύτατη ανάγκη για προσοχή. Θέλουν να τους προσέξουν και αφήνοντας ένα αρνητικό σχόλιο είναι ένας τρόπος να τραβήξουν την προσοχή των άλλων. Όταν οι άλλοι συμφωνούν με τα αρνητικά τους σχόλια, ίσως εκείνοι να νιώθουν κάποιου είδους επιβεβαίωση.

Στην περίπτωση της Paris Hilton, ο στόχος τους για προσοχή μάλλον επετεύχθη, καθώς εκείνη απευθύνθηκε σε όλα αυτά τα σχόλια που είχαν να κάνουν με την εμφάνιση του γιου της. Σε ένα video της στο TikTok, μία δημιουργός περιεχομένου διάβασε τα σχόλια που είχαν γίνει σε μία φωτογραφία της Paris Hilton και του Phoenix Barron. Η 42χρονη μητέρα του, την είχε αναρτήσει για να σηματοδοτήσει την πρώτη μέρα που πέρασε ο γιος της στη Νέα Υόρκη.

@stephwithdadeets Dude if you’re bullying babies you should be getting your head checked. 🤦🏻‍♀️ 🙄 #parishilton #paris #phoenixhiltonreum #greenscreen #parishiltonbabynews #popculture #phoenixbarronhiltonreum ♬ original sound – Stephanie Tleiji

Οι άνθρωποι σχολίαζαν το μέγεθος του κεφαλιού του Phoenix Barron, συμβούλευαν την Paris Hilton να τον πάει στον γιατρό, ενώ παρομοίαζαν το βρέφος με έναν χαρακτήρα της σειράς κινουμένων σχεδίων Family Guy, τον Stewie Griffin, ένα μωρό με υπερμεγέθες κεφάλι και συμπεριφορές και ομιλία ενηλίκου.

Η δημιουργός περιεχομένου μίλησε στο TikTok για το πώς οι άνθρωποι ένιωσαν ότι είναι ok να κάνουν bullying σε ένα μωρό για την εμφάνισή του, δεδομένου ότι σίγουρα είναι ένα μωρό που δέχεται ίσως καλύτερη ιατρική φροντίδα από όλους τους χρήστες των social media που σχολίασαν τη φωτογραφία, καθώς είναι εκ των πραγμάτων ένα προνομιούχο παιδί που γεννήθηκε σε μία οικονομικά ισχυρή οικογένεια.

Η Paris Hilton ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που σχολίασαν το video στο TikTok. «Υπάρχουν κάποιοι άρρωστοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο», έγραψε αναφερόμενοι στους σχολιαστές του Phoenix Baron. «Ο άγγελός μου είναι εντελώς υγιής. Και ναι, φυσικά, έχει πάει στον γιατρό, απλά έχει μεγάλο εγκέφαλο», πρόσθεσε.

Paris Hilton tiktok.com/@stephwithdadeets

H ίδια μίλησε εκτενέστερα για όλα αυτά μέσα από ένα Instagram Story της.

«Ζώντας τη ζωή μου στο προσκήνιο, τα σχόλια είναι αναπόφευκτα, αλλά η στοχοποίηση του παιδιού μου ή οποιουδήποτε άλλου είναι απαράδεκτη. Πληγώνει την καρδιά μου περισσότερο από όσο μπορούν να περιγράψουν οι λέξεις. Δούλεψα τόσο σκληρά για να καλλιεργήσω ένα περιβάλλον το οποίο έχει να κάνει με την αγάπη, τον σεβασμό και την αποδοχή και περιμένω την ίδια αντιμετώπιση.

Αν δεν μοιράζομαι αναρτήσεις με το μωρό μου, οι άνθρωποι υποθέτουν ότι δεν είμαι καλή μητέρα και αν μοιραστώ κάτι με αυτόν, υπάρχουν άνθρωποι που είναι σκληροί και γεμάτοι μίσος. Είμαι μία περήφανη εργαζόμενη μητέρα και το μωρό μου είναι εντελώς υγιές, αξιαγάπητο και αγγελικό. Ονειρευόμουν να γίνω μαμά από τότε που με θυμάμαι. Ο Phoenix είναι ο κόσμος μου και η μεγαλύτερη ευλογία στη ζωή μου.

Κάθε μέρα μαζί του είναι μία υπενθύμιση του τι είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία. Είναι δύσκολο να συλλάβω ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που θα στοχοποιούσαν μία τέτοια αθωότητα. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφερθούν ο ένας στον άλλο με μεγαλύτερη καλοσύνη και ενσυναίσθηση», έγραψε αναλυτικά η Paris Hilton. Στα λόγια της θα βρεις το δίλημμα που η σύγχρονη κοινωνία των social media συχνά δημιουργεί σε προβεβλημένες και μη μαμάδες. Να προτιμήσεις το mom shaming του «σιγά μην ασχολείται αυτή με το παιδί» και του «το παιδί σου πού το άφησες;» σε κάθε post ή να εκθέσεις το παιδί σου στο απρόσκλητο σχόλιο του καθενός για την εμφάνισή του;

Paris Hilton Instagram.com/parishilton

«Ο πολύτιμος άγγελός μου, Phoenix, για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη», είχε γράψει στη λεζάντα της φωτογραφίας της με το 8 μηνών αγοράκι που έχει αποκτήσει με τον σύζυγό της, Carter Reum.

Η Paris Hilton απέκτησε τον γιο της στις 16 Ιανουαρίου 2023 μέσω παρένθετης μητέρας. Αποκάλυψε τον ερχομό του στον κόσμο 8 ημέρες μετά μέσω Instagram.

Ο Phoenix Baron μεγαλώνει με τη φροντίδα της διάσημης μαμάς του, του μπαμπά του, αλλά και των παππούδων του, όπως είχε πει η Paris Hilton στο People.

«Οι γονείς μου έχουν εμμονή μαζί του», είχε πει για τους Kathy Hilton και Rick Hilton. «Πάντα παίρνω τη μητέρα μου και την αδερφή μου, Nicky, για συμβουλές και είμαι τόσο τυχερή που έχω τόσο κοντά μου την οικογένεια μου, έχω ένα μεγάλο υποστηρικτικό μηχανισμό», είχε εξομολογηθεί.