ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Η Μαρία Ηλιάκη απαντά σε όσους την κατέκριναν για τον δημόσιο θηλασμό της κόρης της

Instagram.com/marakiiliaki

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημόσιος θηλασμός γίνεται έντονο θέμα συζήτησης στον δημόσιο λόγο και κυρίως στη σφαίρα των social media. Κι αυτό γιατί η εν λόγω μητρική πράξη βρίσκει αντίθετους αρκετούς που θεωρούν την εικόνα προσβλητική και αντιδρούν (ενώ δεν τους πέφτει λόγος). Γυναίκες που έχουν πέσει θύματα mom shaming; Πολλές. Πάρα πολλές.

Αυτήν τη φορά, οι mom shamers εξαπέλυσαν τα πυρά τους κατά της παρουσιάστριας. Η Μαρία Ηλιάκη αποφάσισε να θηλάσει δημόσια την κόρη της, που σε λίγο καιρό κλείνει τους δυο μήνες ζωής και να αναρτήσει το βίντεο από τη συγκεκριμένη στιγμή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Σε πολλούς, λοιπόν, δεν άρεσε αυτό το θέαμα.

Η Μαρία Ηλιάκη έδωσε την απάντησή της σε αυτούς που ασχολούνται με το τι θα κάνει μία μητέρα με το παιδί της

Προς μεγάλη έκπληξη της παρουσιάστριας και προς μεγάλη μας απογοήτευση, το βίντεο έγινε πεδίο μάχης ανάμεσα στους υπέρμαχους του δημόσιου θηλασμού και στους ενάντιους. Μπροστά, λοιπόν, σε αυτόν τον «πόλεμο» που εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια της – με αφορμή τον θηλασμό της δικής της κόρης ξανατονίζω – η Μαρία Ηλιάκη αναγκάστηκε να τοποθετηθεί. Να δώσει την απάντησή της σε αυτούς που ασχολούνται με το τι θα κάνει μία μητέρα με το παιδί της.

«Να σας πω μια ιστορία… Εγώ τις προάλλες πήγα για έναν καφέ με έναν πολύ καλό μου φίλο. Άρχισε η μικρή να κλαίει γοερά. Προσπάθησα να τη θηλάσω εκεί στο καφέ που ήμασταν, δεν τα κατάφερα στην αρχή. Μας έπιασε νευρικό γέλιο, μετά τα κατάφερα. Ο φίλος μου τράβηξε αυτό το βίντεο εκείνη την ώρα και μου το έστειλε. Το βρήκα χαριτωμένο και αστείο και το ανέβασα στο Instagram» ανέφερε στην αρχή του βίντεο που δημοσίευσε στα Insta stories της η Μαρία Ηλιάκη.

«Δεν έχουμε καμία θέση να κατακρίνουμε ή να σχολιάζουμε το αν για μια μάνα θηλάζει ή δεν θηλάζει»

Αναφερόμενη στο συνονθύλευμα θετικών και αρνητικών σχολίων κάτω από το βίντεο, η Μαρία Ηλιάκη σημείωσε: «Και άρχισαν μετά από κάτω… Οι υπέρ του θηλασμού έβριζαν τις κατά του θηλασμού και έγινε από κάτω ένας μικρός χαμός. Που πραγματικά δεν είχα καμία διάθεση για όλο αυτό. Το γεγονός ότι εγώ θηλάζω το δικό μου παιδί δεν σημαίνει ότι κατακρίνω και τις άλλες γυναίκες που έχουν αποφασίσει να μη θηλάζουν τα δικά τους παιδιά».

 

Θέλοντας να καταλήξει σε ένα ουσιαστικό συμπέρασμα και να περάσει το δικό της μήνυμα, η Μαρία Ηλιάκη αναφέρθηκε στην αυτοδιάθεση της κάθε μαμάς, στην ελευθερία και το δικαίωμά της να κάνει ό,τι θέλει με το παιδί της. «Γιατί πολύ απλά η κάθε μάνα θα κάνει αυτό που θεωρεί εκείνη σωστό. Αυτό που μπορεί για το δικό της παιδί. Δεν έχουμε καμία θέση να κατακρίνουμε ή να σχολιάζουμε το αν μια μάνα θηλάζει ή δεν θηλάζει. Ας κοιτάξουμε ο καθένας την πάρτη μας και τον εαυτό μας. Ας μη σχολιάζουμε τι κάνει μια άλλη γυναίκα δίπλα μας», τόνισε μέσω ενός βίντεο η Μαρία Ηλιάκη για το γεγονός αυτό».