ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση μιλά σε όλες τις γυναίκες που θα ήθελαν να είναι στη θέση της

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση σε πολύ λίγο καιρό θα κρατά στην αγκαλιά της τον γιο της. Όπως έγραφε σε ανάρτησή της στα τέλη Φεβρουαρίου, βρισκόταν στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της και μαζί με τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη, βρίσκονται στην πιο γλυκιά «αντίστροφη μέτρηση» της ζωής τους.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση δεν ξεχνά τον αγώνα που χρειάστηκε να δώσει για να βρεθεί στο σημείο να μπορεί να μοιράζεται στιγμές της καθημερινότητάς της από την εγκυμοσύνη της, αλλά και τις εικόνες της με την κοιλιά της να μεγαλώνει καθώς οι αναρτήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Δεν ξεχνά όλες τις φορές που μίλησε στα social media για τις προσπάθειές της αποκτήσει παιδί, δεν ξεχνά ότι άλλες γυναίκες βρίσκονται σήμερα στη θέση που βρισκόταν εκείνη κατά τη διάρκεια των προσπάθειών της.

Στο τελευταίο της post, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μοιράζεται δύο νέες φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και μαζί μιλά στις γυναίκες που παλεύουν με την υπογονιμότητα. Στις γυναίκες που θέλουν όσο τίποτα να γίνουν μαμάδες. Στις γυναίκες που μπορεί να νιώθουν συναισθήματα που δυσκολεύονται να αποδεχτούν.

Έχοντας διανύσει αυτή τη δύσκολη συναισθηματική διαδρομή η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, μιλά για σκέψεις που έχει κάνει και η ίδια. Μιλά για τις σκέψεις των γυναικών στη θέση των οποίων έχει βρεθεί πριν ξεκινήσει το επόμενο κεφάλαιο του ταξιδιού της με τελικό προορισμό τη μητρότητα. Μιλά για όλα αυτά για να τις προτρέψει να αποδεχτούν τα συναισθήματά τους και να ξορκίσουν την όποια «ενοχή» από τη δική τους καρδιά.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μιλά για το «σωστό» το «λάθος» και το απλά ανθρώπινο

«Εσύ, που τόσο καιρό παλεύεις με την υπογονιμότητα και θέλεις όσο τίποτα στον κόσμο να γίνεις μανούλα, είναι δυνατόν να μην χαίρεσαι με την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της κολλητής σου, ή την όψη της όμορφης κοιλίτσας μιας γνωστής influencer που ακολουθείς στο instagram; Είναι δυνατόν, εσύ, να στεναχωριέσαι και να απογοητεύεσαι στο άκουσμα του θαύματος της δημιουργίας μίας νέας ζωής;
Είσαι κακός άνθρωπος δεν εξηγείται αλλιώς! Σωστά; ΛΑΘΟΣ!», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Η κόρη του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση συνέχισε γράφοντας το αυτονόητο, περί των συναισθημάτων. Είναι ανθρώπινα κι είναι πολλά. «Δεν είσαι κακός άνθρωπος! Είσαι απλά… άνθρωπος. Είναι απολύτως λογικό να πονάς, αντί να χαίρεσαι. Είναι απολύτως λογικό να αναρωτιέσαι γιατί δεν είσαι εσύ αυτή η γυναίκα… γιατί δεν είναι δική σου η ανακοίνωση αυτή;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γιατί εσύ, που έχεις κλάψει και έχεις πονέσει τόσο πολύ – σωματικά και ψυχικά, ακόμα να επιβραβευθείς για τις θυσίες που έχεις κάνει; Είναι ανθρώπινο να αισθάνεσαι και να σκέφτεσαι όλα τα παραπάνω και το χειρότερο που μπορείς να κάνεις, είναι να επιβαρύνεις τον εαυτό σου με το αίσθημα της ενοχής!», συμπλήρωσε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, στέλνοντας το δικό της ηχηρό μήνυμα.

«Δεν είσαι μόνη. Όλες έχουμε αισθανθεί έτσι»

Η αποδοχή είναι το κλειδί. Η αποδοχή ότι μπορούμε, μας επιτρέπεται να βιώνουμε όλη την γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, κι όχι μόνο όσα περιορίζονται στο φάσμα της χαράς. Τα συναισθήματα που βιώνουμε δεν είναι αυτά που καθορίζουν ποιες είμαστε. Και το μοίρασμά τους πολλές φορές μας φέρνει πιο κοντά στην ψυχική γαλήνη, καθώς διαπιστώνουμε ότι δεν είμαστε μόνες.

«Δεν είσαι μόνη», συμπληρώνει εμφατικά η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση. «Όλες έχουμε αισθανθεί έτσι και όλες ντραπήκαμε να το παραδεχθούμε, ακόμα και στον ίδιο μας το εαυτό! Αποδέξου τα συναισθήματά σου… μοιράσου τα! Οι άνθρωποι που σε αγαπούν, θα καταλάβουν», τονίζει στη συνέχεια και καταλήγει στο «μαζί» που όσο δύσκολο κι αν φαντάζει είναι αληθινό. «Είμαστε μαζί σας!» γράφει η μέλλουσα μητέρα.