ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Ελεονώρα Μελέτη μιλά για τη μέρα που μίσησε τον εαυτό της κι η ειλικρίνειά της συγκινεί

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Glow και τον Άρη Καβατζίκη παραχώρησε η Ελεονώρα Μελέτη. Η παρουσιάστρια του Mega μίλησε για τη διαδικασία της ωοκατάψυξης την οποία ολοκλήρωσε στα 38 της χρόνια ως υπόσχεση στον εαυτό της. Παράλληλα μίλησε για την στιγμή που ένιωθε να μισεί τον εαυτό της, αλλά και για την εποχή του δύσκολου μεταβατικού σταδίου που πέρασε μετά τον τοκετό.

«Στα 35 μου, που είχα μάθει για την ωοκατάψυξη, ανέφερα στον γυναικολόγο μου ότι αγχώνομαι με την ηλικία μου και ήταν καθησυχαστικός. Μου είπε να τα ξαναπούμε στα 38 μου. Οπότε, επανήλθα. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι, αν δεν είμαι στην τροχιά μιας σχέσης με προοπτικές, στα 38 θα ξεκινήσω με τη μέθοδο. Η διαδικασία είχε ξεκινήσει πριν γνωρίσω τον Θοδωρή», ανέφερε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη.

Όπως σημείωσε η γνωριμία με τον σύζυγό της, Θοδωρή Μαροσούλη προέκυψε στο τέλος της διαδικασίας της ωοκατάψυξης, την οποία ολοκλήρωσε.

Ελεονώρα Μελέτη Η Ελεονώρα Μελέτη και ο σύζυγός της, Θοδωρής Μαροσούλης. / Papadakis Press / Βαγγέλης Γκικόπουλος
Η Ελεονώρα Μελέτη και ο σύζυγός της, Θοδωρής Μαροσούλης.

Η επώδυνη διαδικασία που ποτέ δεν μετάνιωσε

«Έκανα ουσιαστικά αυτό που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου. Στα 38 μου κατέψυξα τα ωάριά μου, έτσι ώστε, αν ποτέ ξυπνούσα στις “γκρίζες ηλικίες” μετά τα 42, να μπορώ να έχω τη δυνατότητα να αποκτήσω ένα παιδί, χωρίς το άγχος που κυνηγάει όλες τις γυναίκες, εκείνου του ρολογιού που μετράει αντίστροφα», επεσήμανε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Η μέρα που ξεκίνησα τη διαδικασία ήταν πράγματι πολύ επώδυνη, καθώς ήξερα ότι οι άνθρωποι που θα με έβλεπαν εκεί θα σκέφτονταν διάφορα πράγματα για μένα. Λειτούργησαν σαρκοφαγικά μέσα μου όλα τα στερεότυπα. Το στερεότυπο είναι τόσο δυνατό που περνάει στην ψυχοσύνθεση και στο υποσυνείδητό μας ως πραγματικότητα», ανέφερε στη συνέχεια η παρουσιάστρια εξηγώντας πώς αυτή η σκέψη του «τι θα σκεφτούν οι άλλοι για μένα», ήταν ο λόγος που ένιωθε να μισεί τον εαυτό της.

Τα στερεότυπα που επηρέασαν και την Ελεονώρα Μελέτη

«Μία ένεση ορμονών κατάφερε να αναστατώσει το είναι μου. Εκείνη τη στιγμή βρέθηκα να είμαι αντιμέτωπη με την ηλικία μου: “Για να είμαι εδώ, σημαίνει ότι είμαι 38, άρα μετράω αντίστροφα, άρα αρχίζω να παλιώνω ως γυναίκα”.

 

Βρέθηκα να νιώθω την ανάγκη να δικαιολογηθώ, γιατί η κοινωνία μέχρι και πρότινος έδειχνε με το δάκτυλο τις γυναίκες που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά. Σε άλλες εποχές τις αποκαλούσαν “στείρες”, τις εγκατέλειπαν οι άντρες τους. Βρέθηκα να νιώθω ότι οι άλλοι μπορεί να νομίζουν ότι φέρω κι εγώ αυτό το στίγμα και ένιωσα την ανάγκη να δικαιολογηθώ. Εκεί μίσησα τον εαυτό μου. Ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα που δε λυγίζει μπροστά στα στερεότυπα, μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ πώς θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος άλλος για μένα. Τραγικό», τόνισε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Ένιωσα ότι με την ενοχική μου σκέψη θρέφω κι εγώ ένα τέρας, που κυνηγάει πολλές γυναίκες. Βρέθηκα να θέλω να δικαιολογηθώ που είμαι 38 και μόνη μου, και οι άλλοι θα νομίζουν πως είμαι προβληματική, δύστροπη, γεροντοκόρη – πράγματα που είχα ακούσει στο παρελθόν να λέγονται πίσω από την πλάτη μου σε συγκεντρώσεις και οικογενειακά γεύματα. Όλο αυτό ήρθε και γιγαντώθηκε με μία ένεση την ημέρα την ωοληψίας», πρόσθεσε η παρουσιάστρια.

Όπως είπε η Ελεονώρα Μελέτη δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει εκείνη την ημέρα. Ο γιατρός της ήταν εκείνος που την ηρέμησε τελικά κι εκείνη, που είχε βρεθεί να κλαίει στο αυτοκίνητό της, ολοκλήρωσε τη διαδικασία και όπως εξομολογήθηκε: «δεν το μετάνιωσα ποτέ».

Οι δυσκολίες μετά τον τοκετό

Μιλώντας για τις ημέρες μετά τον τοκετό, της κόρης της Αλεξάνδρας που ήρθε στη ζωή της τον Απρίλιο του 2018, η Ελεονώρα Μελέτη εξήγησε ότι αυτό που βίωσε ονομάζεται matrescence, σύμφωνα με την ψυχολόγο της. Πρόκειται για το μεταβατικό στάδιο που βιώνει μία γυναίκα μετά τον τοκετό.

Ελεονώρα Μελέτη Με τον σύζυγό της και την κόρη τους, Αλεξάνδρα. / Papadakis Press / Δημήτρης Πελέκης
Με τον σύζυγό της και την κόρη τους, Αλεξάνδρα.

«Το μωρό είναι ένα άγνωστο πεδίο, που ναι μεν ενεργοποιεί ένστικτα, αλλά μέχρι να συνειδητοποιήσεις τι είναι όλο αυτό που σου συμβαίνει, το να βλέπεις τον άντρα σου να ακολουθεί τη ρουτίνα που ακολουθούσε μέχρι και λίγες ώρες πριν πας στο μαιευτήριο, σε κάνει έξαλλη, νιώθεις επιθετικά για εκείνον. Σκέφτεσαι: “Αφού μαζί κάναμε το παιδί, γιατί εγώ ζω όλο αυτό και νιώθω ένα συνεχές σφυροκόπημα;”», σημείωσε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη.

«Αλλά εκεί πρέπει να καταλάβουμε πως αυτή είναι η κατάσταση για τις γυναίκες, καθώς αυτές είναι η τροφή, από αυτές εξαρτάται το παιδί για πολύ καιρό μετά τη γέννησή του. Ο ρόλος του πατέρα, αντίθετα, είναι να φροντίζει τη γυναίκα. Όταν το άκουσα αυτό από χείλη ειδικού, ηρέμησα, καθώς ο Θοδωρής είχε αυτόν τον ρόλο», πρόσθεσε η παρουσιάστρια.

Ο ρόλος του Θοδωρή Μαροσούλη και οι ενοχές που ένιωθε η Ελεονώρα Μελέτη

Μιλώντας για τον ρόλο του συζύγου της και πόσο παρόντας ήταν για τις δικές της ανάγκες, η Ελεονώρα Μελέτη κατέληξε: «Ήταν παρών φροντίζοντας εμένα, ικανοποιώντας τις δικές μου ανάγκες, με είχε ως προτεραιότητα και ήθελε να είμαι καλά. Άρχισα να βρίσκω τις ισορροπίες, αλλά πήρε λίγο χρόνο. Δεν ήταν ωραίο να σκέφτομαι άσχημα για τον άνθρωπό μου. Είχα ενοχές, αλλά δεν το έλεγα σε κανέναν».