ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η Ελένη Πετρουλάκη μπορεί να είναι και καλή μάνα και να φροντίζει και τον εαυτό της

Papadakis Press Γιώργος Κουκούλης

Η Ελένη Πετρουλάκη είπε τα «Πες τα Χρυσόστομε» της ημέρας μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής Happy Day και τον Γιώργο Γιαννούλια, που βρέθηκε στα παρασκήνια της φωτογράφισής της για το περιοδικό Shape. Η γυμνάστρια μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τις δυσκολίες του να μεγαλώνει 4 κόρες στην εφηβεία, τη σχέση της μαζί τους, αλλά και τις στερεοτυπικές αντιλήψεις για το πώς είναι μία «καλή μαμά», που η ίδια, όπως ευτυχώς και μεγάλο μέρος των γυναικών σήμερα, έχει αφήσει πίσω της.

«Είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις κορίτσια στην εφηβεία», παραδέχτηκε η Ελένη Πετρουλάκη. Η γυμνάστρια πιστεύει στην βοήθεια των ειδικών και καταφεύγει σε αυτούς κάθε φορά που δυσκολεύεται να διαχεριστεί μία κατάσταση ως γονέας.

«Εγώ ακολουθώ τις συμβουλές των ειδικών. Δεν λειτουργώ από μόνη μου και πολλές φορές όταν έρχομαι σε αδιέξοδο, παίρνω τηλέφωνο την ειδικό για να δω πώς θα το χειριστώ», σημείωσε επιπλέον η Ελένη Πετρουλάκη.

Η Ελένη Πετρουλάκη έχει αποκτήσει 4 κόρες με τον σύζυγό της Ίλια Ίβιτς, τη 17χρονη Άννα Μαρία, τις 15 ετών δίδυμες Δωροθέα και Μίλα και τη 12 ετών Ιλιάνα. Οι κόρες της, όπως είπε η γυμνάστρια, έχουν ήδη αποκτήσει λογαριασμούς στα social media. «Δεν μπορείς να το αποφύγεις απλά πρέπει να τους μάθεις τον τρόπο να τα διαχειρίζονται σωστά. Και οι γονείς πολλές φορές όταν απαγορεύουν κάτι, τα παιδιά θα το κάνουν κρυφά», εξήγησε η Ελένη Πετρουλάκη.

Η ίδια παραδέχτηκε επίσης ότι οι κόρες της μπορεί να γίνουν ακόμα και σκληρές μαζί της. «Μου κάνουν κριτική. Αν δεν τους κάνω το χατίρι, θα ασκήσουν περισσότερη κριτική. Γίνονται αυστηρές, σκληρές», σημείωσε αρχικά η Ελένη Πετρουλάκη.

«Αλλά εγώ ξέρω πολύ καλά ότι δεν το εννοούν και μετά όταν ηρεμήσουν αλλάζει η ψυχολογία τους και είναι διαφορετικές και έχουν ανάγκη τη βοήθειά μου. Τα παιδιά έχουν ανάγκη τη βοήθεια κάθε μάνας», παραδέχτηκε στη συνέχεια. Τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση, όπως είχε πει και νωρίτερα η Ελένη Πετρουλάκη κι εκείνη βαδίζει μπροστά τους σε αυτόν τον δρόμο όσο καλύτερα μπορεί.

Η ίδια απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς θα αντιμετώπιζε την επιθυμία των παιδιών της να συμμετέχουν σε ένα reality show της ελληνικής τηλεόρασης δήλωσε: «Τα παιδιά μου τα έχω γαλουχήσει και μεγαλώσει έτσι ώστε να έχουν άλλη κατεύθυνση, άλλες φιλοδοξίες και όχι να μπουν μέσα σε ένα reality. Με ενδιαφέρει οι κόρες μου να περάσουν στο Πανεπιστήμιο, να κάνουν αυτό που τους αρέσει. Δεν είναι όλα για τη δημοσιότητα και δεν είναι όλα τα επαγγέλματα μόνο γύρω από την τηλεόραση».

Στη συνέχεια η Ελένη Πετρουλάκη μίλησε για την σχέση της με την εικόνα της και κατά πόσο αυτή της δημιουργεί άγχος. «Σαν γυναίκα με ενδιαφέρει να είμαι καλά εγώ με τον εαυτό μου. Ακόμα και μέσα στο σπίτι θέλω να νιώθω εγώ καλά. Δεν το κάνω για να με δουν οι άλλοι. Το κάνω για μένα πάνω από όλα», εξήγησε η Ελένη Πετρουλάκη.

«Σε λίγο θα γίνω 52, έχω κάνει τέσσερα παιδιά, είμαι στην εμμηνόπαυση. Δεν είμαι 20 ετών. Το να διατηρείσαι στο πέρασμα του χρόνου και να είσαι καλή για την ηλικία σου, αυτό είναι το σημαντικό και δεν γίνεται ουρανοκατέβατα», πρόσθεσε.

«Θέλει δουλειά κι όχι με την κακή έννοια όπως το θέτουν πολλοί», δήλωσε στη συνέχεια η Ελένη Πετρουλάκη. Αυτή η «κακή έννοια» σύμφωνα με όσα είπε παρακάτω η Ελένη Πετρουλάκη είναι αυτή που χρωματίζει τα αρνητικά σχόλια που γίνονται κατά καιρούς στις γυναίκες που αφιερώνουν τον απαραίτητο για να νιώθουν καλά στο σώμα και το πνεύμα τους, χρόνο στον εαυτό τους εις «βάρος» του ρόλου τους ως μητέρες.

 

«Δεν σημαίνει ότι επειδή εγώ γυμνάζομαι και ξέρω να φροντίζω τον εαυτό μου, δεν είμαι καλή μάνα», ανέφερε η Ελένη Πετρουλάκη και έχει μόνο δίκιο.

Ο ορισμός της «καλής μάνας» κατά την πατριαρχία είναι μία γυναίκα που ξεχνά ότι είναι γυναίκα, συρρικνώνει τη γυναικεία της υπόσταση, αφήνει τον εαυτό της στην άκρη και «θυσιάζεται» με αυταπάρνηση για την οικογένειά της. Ο ορισμός αυτός ανήκει σε ένα άλλο πολύ σκοτεινό για τις γυναίκες παρελθόν. Βρίσκομαστε πλέον βήματα μπροστά από αυτό. Η Ελένη Πετρουλάκη, δείχνει κι εκείνη τον δρόμο.