ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Η εικόνα αυτής της γυναίκας μετά τη γέννα, μαρτυρά μια μεγάλη αλήθεια για τη μητρότητα

Unsplash

Τοκετός, ένα άγνωστο ταξίδι για κάθε γυναίκα που επιλέγει να βιώσει τη μητρότητα. Κι όμως, το σώμα της ξέρει ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνει. Το ένστικτο θα υπερβεί τελικά τον φόβο και τον πρωτόγνωρο πόνο. Η πρώτη επαφή με τη νέα ζωή που φέρνει στον κόσμο είναι το απόλυτο αναλγητικό, το φάρμακο που θα την κάνει να ξεχάσει πόσο επώδυνες είναι οι ατέλειωτες ώρες της γέννας. Είναι απίστευτο πόσο εύκολα ξεχνάει το γυναικείο σώμα την οδύνη του τοκετού, κι ό,τι ακολουθεί μετά από αυτό.

 

Μια φωτογραφία- υπενθύμιση προς κάθε μητέρα και επισήμανση για όλες εκείνες που αγχώνονται στην ιδέα ενός τοκετού και έχουν επιφυλάξεις για τη μητρότητα συνολικά. Μια εικόνα που δείχνει ακριβώς αυτό που είναι η μητρότητα χωρίς φίλτρο. Η Terri- Ann Michelle είναι μια μαμά που εκφράζεται πολύ μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram. Τα posts της είναι αληθινά και ξεχωρίζουν για τη μηδενική προσπάθεια ωραιοποίησης του να είσαι μαμά και να μην προλαβαίνεις τίποτα για τον εαυτό σου, να αντικρύζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη μετά από ελάχιστες ώρες ύπνου, να προσπαθείς να ισορροπήσεις πάνω σε 100 απαιτητικούς ρόλους.

Το κάνει με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, και γι’ αυτό τη θεωρούμε φίλη μας καλή. Σε ένα από τα posts της, η Michelle δείχνει και γράφει για μια στιγμή που έρχεται πάντα μετά τον τοκετό, κάνοντας μια διαπίστωση που αξίζει να υπενθυμίζουμε πού και πού στον εαυτό μας ως μαμάδες.

Μια μεγάλη αλήθεια για τη μητρότητα

«36 ώρες μετά τη γέννα, ήταν πια στα χέρια μου. Ενώ όλοι γύρω μου καθάριζαν και συμπλήρωναν χαρτιά, ο χρόνος σταμάτησε όταν τον τάιζα για πρώτη φορά. Η αδρεναλίνη μου είχε στερέψει, η επισκληρίδιος είχε αρχίσει να χάνει τη δράση της και το σώμα μου ήταν απλά ένα μεγάλο βάρος. Ήμουν πιο εξαντλημένη από ποτέ αλλά άξιζε τόσο πολύ τον κόπο» γράφει η γυναίκα αυτή την ίδια στιγμή που αμέτρητες γυναίκες ταυτίζονται με τα λόγια της.Σκέψεις που έκαναν κι οι ίδιες, αλλά ίσως δεν εξωτερίκευσαν ποτέ.

«Αυτή είναι μία υπενθύμιση ότι κάνεις υπέροχη δουλειά, και πως πρέπει να απολαμβάνεις τις πιο μικρές στιγμές» καταλήγει η Terri- Ann Michelle και πράγματι, είναι απαραίτητο ενώ όλα γύρω μας και μέσα μας τρέχουν, ενώ δίνουμε μάχη να προλάβουμε αυτό το ασταμάτητο κάτι, να πατάμε το φρένο και να συνειδητοποιούμε πως όλα αυτά με τα οποία βιαζόμαστε να ξεμπερδέψουμε, τα μικρά και μεγάλα γεγονότα της ζωής μας, συμβαίνουν μια φορά. Η μητρότητα είναι μια ασταμάτητη διαδικασία, αλλά οι στιγμές που την διέπουν, από τις πιο απολαυστικές μέχρι τις πιο άβολες, είναι εμπειρίες που δεν επιστρέφουν.