ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

H Ana Obregón απέκτησε παιδί μέσω παρένθετης μητέρας στα 68 της

Instagram.com/ana-obregon-official

H Ana Obregón είναι και επίσημα μητέρα μίας κόρης. Η 68χρονη Ισπανίδα ηθοποιός έχει παίξει σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές ταινίες στην καριέρα της, ωστόσο, έχει γίνει πιο γνωστή για την ταραχώδη, προσωπική ζωή της (λόγου χάρη υπήρξε η φήμη ότι είχε εμπλακεί σε παράνομη σχέση με τον David Beckham την οποία έχει αρνηθεί) και για σκάνδαλα (όπως η φήμη ότι ζήτησε από τον σωματοφύλακά της να δείρει έναν δημοσιογράφο, επειδή ένιωθε ότι εξέθετε τον γιο της). Μιλώντας για τον γιο της, η Ana Obregón έχει γίνει γνωστή και για τις προσωπικές της τραγωδίες, αφού το 2020 αναγκάστηκε να αποχωριστεί τον 27χρονο γιο της που πέθανε από καρκίνο. Το 2021 έχασε και την υπερήλικη μητέρα της. Όμως το 2023 ξαναβρήκε μία πηγή χαράς, στο πρόσωπο της κόρης που απέκτησε μέσω παρένθετης μητέρας.

Οι απώλειες που είχε βιώσει η Ana Obregón, που πρωταγωνίστησε σε σειρές της ισπανικής τηλεόρασης, όπως οι A las once en casa και Ana y los 7, την οδήγησαν να αποσυρθεί από την βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Έναν χρόνο μετά, η 68χρονη ηθοποιός ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, όπως αποκάλυψε το ισπανικό περιοδικό Hola. Η Ana Obregón εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού, καθώς έβγαινε από μαιευτήριο του Miami κρατώντας τη νεογέννητη κόρη της στην αγκαλιά της. Το γιατί η ηθοποιός φαίνεται να κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο καθώς βγαίνει από το νοσοκομείο και γιατί φορά το βραχιόλι που θα φορούσε μία γυναίκα μετά τον τοκετό στο χέρι της, εφόσον απέκτησε την κόρη της μέσω παρένθετης μητέρας δεν εξηγείται στο δημοσίευμα.

Η Ana Obregón μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της για το νέο αυτό κεφάλαιο της ζωής της και αποκάλυψε ότι η νεογέννητη κόρη της είναι «ένα φως γεμάτο αγάπη». Παραδέχτηκε επίσης ότι νιώθει ότι «γύρισε πίσω στη ζωή» αφού βίωσε κάποιες δύσκολες στιγμές «σκότους».

Η δήλωσή της για τη γέννηση της κόρης της, ήρθε όταν μοιράστηκε το εξώφυλλο του περιοδικού Hola μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. «Μας τσάκωσαν! Ένα φως γεμάτο αγάπη ήρθε στο σκοτάδι μου. Δεν θα είμαι ποτέ ξανά μόνη. Ζω ξανά», έγραψε η Ana Obregón Οι fans της με τους οποίους είχε μοιραστεί τις δυσκολίες της μετά την απώλεια του 27χρονου γιου της, αλλά και της μητέρας της με την οποία ήταν πολύ δεμένη, εξέφρασαν τη χαρά τους για την απόκτηση του νέου της παιδιού σε σχόλια κάτω από τη δημοσίευσή της.

«Ana είμαι τόσο χαρούμενη για σένα. Σε συγχαίρω για τη δύναμή σου, την ασταμάτηση αναζήτηση της αγάπης και της γαλήνης που κάνεις», έγραψε κάποια και πρόσθεσε ότι «η αγάπη δεν γνωρίζει ηλικία». «Συγχαρητήρια αγαπητή Ana. Είναι βέβαιο ότι η αγάπη δεν θα λείψει σε καμία από τις δυο σας», σημείωσε κάποιος ακόμα.

Τον ενθουσιασμό της ηθοποιού και των fans της, ωστόσο, δεν συμμερίστηκε η ισπανική κυβέρνηση, αφού υπουργοί της της άσκησαν κριτική καθώς η απόκτηση παιδιών μέσω παρένθετης μητέρας είναι παράνομη στην Ισπανία. Η Ισπανία όπως και η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία απαγορεύουν κάθε μορφή παρένθετης μητρότητας, ακόμα και αυτές που αποκαλούνται «αλτρουιστικές», καθώς δεν περιλαμβάνουν οικονομικές δοσοληψίες. Η παρένθετη μητρότητα είναι παράνομη γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι μία μορφή βίας κατά των γυναικών», είπε η υπουργός Ισότητας της Ισπανίας, Irene Montero, σχολιάζοντας την είδηση. Η ίδια πρόσθεσε ότι υπάρχει μία «ξεκάθαρη προκατάληψη της φτώχειας», σε ό,τι αφορά τις γυναίκες που γίνονται παρένθετες μητέρες εξαιτίας οικονομικών αναγκών. Ο υπουργός Προεδρίας Felix Bolano και η Υπουργός Προϋπολογισμού Maria Montero, επίσης εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους. «Τα σώματα των γυναικών δεν θα έπρεπε να αγοράζονται ή να νοικιάζονται για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες κανενός», είπαν.

Οι πολέμιοι της παρένθετης μητρότητας την εξισώνουν με το trafficking και τα Ηνωμένα Έθνη την περιγράφουν ως «πώληση παιδιών υπό τη σκέπη της νομοθεσίας περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Οι υποστηρικτές της πρακτικής αυτής ισχυρίζονται ότι είναι ένας τρόπος για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια και εκείνα που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας, όπως και τους single γονείς, να δημιουργήσουν οικογένειες και μάλιστα να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή και επαφή με το μωρό τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συγκριτικά με την παραδοσιακή υιοθεσία.

Το γεγονός ότι η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωθεί πολίτες της να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες για να αποκτήσουν παιδί με αυτή τη μέθοδο, όπως μάλλον έκανε και η Ana Obregón, που αναμένεται σύμφωνα με το Hola να παραμείνει για λίγο καιρό ακόμα στο Miami με την κόρη της.

Στην Ιταλία ειπώθηκε από τη συντηρητική πλειοψηφία αυτή την εβδομάδα, ότι υπάρχει πρόθεση να εντοπιστούν άνθρωποι που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας και να τους ασκηθούν διώξεις. Πέρυσι στην Ισπανία απαγορεύτηκε επίσης η διαφήμιση σε κάθε τύπου υποκατάστασης της μητρότητας. Η γονεϊκότητα μέσω παρένθετης μητρότητας αναγνωρίζεται μόνο μέσω της διαδικασίας της νόμιμης υιοθεσίας.