ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Γιούλικα Σκαφιδά: «Δεν σου δίνουν το παιδί στο μαιευτήριο και λες “τώρα είμαι ευτυχισμένη”». Μεγάλες αλήθειες

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΙΤΖΟΓΛΟΥ WATKINSON

Καλεσμένη στην εκπομπή Ι Love ΣουΚού βρέθηκε η Γιούλικα Σκαφιδά. Η ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, με την Μπέτυ Μαγγίρα για το μονοπάτι της μητρότητας που η ίδια βαδίζει, χωρίς να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της.

«Πήρα λίγα κιλά και τα έχασα αμέσως. Δεν είχα κοιλιά. Δεν ταλαιπωρήθηκα στη γέννα. Έκανα καισαρική, το είχα προγραμματίσει. Τώρα που είναι όλοι άρρωστοι φοβάμαι λίγο, όχι για μένα τόσο, για το παιδί», ανέφερε αρχικά η Γιούλικα Σκαφιδά.

Γιούλικα Σκαφιδά: «Δεν πάει κάτι λάθος με εκείνες (τις μαμάδες) αν δεν νιώθουν κάτι φοβερό»

Όσο για τον ενθουσιασμό και την ευτυχία που συχνά ταυτίζονται με τον ερχομό ενός παιδιού, η Γιούλικα Σκαφιδά ανέφερε πως στη δική της περίπτωση, αυτά τα συναισθήματα έρχονται με τον καιρό, όσο η σχέση της με τον γιο της, πλάθεται και γίνεται πιο δυνατή.

«Είναι μια σχέση που θα χτιστεί σιγά σιγά. Δεν σ’ το δίνουν στο μαιευτήριο και λες: “Ουάου, τώρα είμαι ευτυχισμένη”. Περιμένω να γίνω ευτυχισμένη. Είναι μια σχέση που θα χτιστεί, θα χτιστεί αυτή η αγάπη και είναι οκ να μην έχει χτιστεί ακόμα. Περιμένω να μεγαλώσει λίγο για να έχουμε αυτό το πάρε-δώσε και να πω σε αυτή τη φάση που είναι και άλλες μαμάδες με μικρά μωράκια, ότι είναι όλα εντάξει. Δεν πάει κάτι λάθος με εκείνες αν δεν νιώθουν κάτι φοβερό», συμπλήρωσε.

«Ένιωσα πως έχω χορτάσει από τη δουλειά και ήθελα να περάσω στο επόμενο στάδιο. Ήθελα να κάνω παιδί και το επικοινώνησα με τους ανθρώπους μου και προχώρησα. Πάντα οι γονείς μου έλεγαν πως ήθελαν να είμαστε ευτυχισμένες, γιατί είμαστε 3 αδερφές. Το πλαίσιο είναι πολύ τυπικό. Είναι η αγάπη που θέλουν τα παιδιά», πρόσθεσε η Γιούλικα Σκαφιδά που το μητρικό ένστικτο «ξύπνησε» μέσα της όταν η ανηψιά της ήρθε στον κόσμο.

Όσο για τα συναισθήματά της που αποφάσισε να κάνει μόνη της παιδί, η Γιούλικα Σκαφιδά διευκρίνισε πως «δεν είμαι μόνη επί της ουσίας, δεν το μεγαλώνω μόνη μου. Οπότε δεν με φόβισε τίποτα. Και έχω πάντα στο μυαλό μου ότι τα παιδιά θέλουν αγάπη και ό,τι τους πεις θα καταλάβουν. Η ζωή μου με τον ερχομό του γιου μου, δεν άλλαξε. Αλλάζουν οι προτεραιότητες. Είμαι εδώ και μου λείπει. Θέλω να πάω σπίτι να δω τι κάνει, αυτό έχει αλλάξει».