ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ
SPONSORED

Γιατί το νερό είναι πολύτιμο στην εγκυμοσύνη και τον θηλασμό;

Shutterstock

Ευτυχώς πάντα είχα πολύ καλή σχέση με το νερό. Και λέω ευτυχώς γιατί γνωρίζω πως υπάρχουν άνθρωποι που περνούν ώρες ολόκληρες και δεν έχουν καταφέρει να πιουν ούτε ένα ποτήρι νερό. Το νερό είναι ζωή. Αυτή η λέξη κολλάει άψογα, ζωή. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα δεις πως τα οφέλη του είναι πολλαπλά. Δεν βοηθά μόνο στην καλή ενυδάτωση του σώματός σου, αλλά και στη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των οργάνων σου. Δεν είναι επίσης τυχαίο που όλοι οι γιατροί οποιασδήποτε ειδικότητας, θα σου τονίσουν να καταναλώνεις άφθονες ποσότητες νερού μέσα στη μέρα σου.

Το νερό, λοιπόν, είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμο και απαραίτητο. Όταν, δε, μιλάμε για περιόδους της ζωής σου όπως η εγκυμοσύνη, η λοχεία και ο θηλασμός, τότε οι απαιτήσεις σε νερό είναι ακόμη πιο υψηλές. Γιατί;

Κατανάλωση νερού κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα της εγκύου χρειάζεται ακόμη περισσότερο νερό για τη σωστή ενυδάτωση τόσο της ίδιας, όσο και του εμβρύου. Το νερό βοηθά στο να παράγεται επαρκή ποσότητα αίματος και αμνιακού υγρού. Επιπλέον, μέσω του νερού μεταφέρονται θρεπτικά συστατικά και αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό της εγκύου. Οι περιττές ποσότητες νατρίου επίσης αποβάλλονται με το νερό και έτσι προλαμβάνονται λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Οι γυναικολόγοι συστήνουν οι έγκυες να καταναλώνουν τουλάχιστον 8-10 ποτήρια την ημέρα, ώστε να αποφευχθεί η αφυδάτωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές. Επιπλέον, το νερό βοηθά στην καλύτερη πέψη και στη μείωση του αισθήματος καύσου, δύο βασικά πράγματα που ταλαιπωρούν πολλές εγκύους.

Εξίσου σημαντική είναι η ενυδάτωση κατά τη λοχεία αλλά και καθόλη τη διάρκεια του θηλασμού. Τι αλλάζει τότε στον οργανισμό σου; Αυτό που αλλάζει είναι ότι η κούρασή σου είναι πιο έντονη και οι απαιτήσεις του οργανισμού σου πολύ πιο αυξημένες. Ως θηλάζουσα μαμά ενός παιδιού που πριν λίγες μέρες έκλεισε τον πρώτο χρόνο ζωής του, μπορώ να σου επιβεβαιώσω πως ο θηλασμός σε διψά. Κάθε φορά που το στόμα σου στεγνώνει, θα αναζητάς μανιωδώς μία στάλα νερό. Ναι, το νερό θα γίνει ο αγαπημένος σου σύμμαχος. Εμπιστέψου με!

Ναι στο νερό, αλλά στο ποιοτικό νερό

Το νερό, λοιπόν, είναι απαραίτητο καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (και υπεραπαραίτητο ειδικά αν έχεις εμετούς κατά το πρώτο δύσκολο τρίμηνο, όπως είχα εγώ), της λοχείας και του θηλασμού. Ναι στο νερό, αλλά ακόμη μεγαλύτερο ναι στο ποιοτικό νερό.

Με το που έμαθα ότι είμαι έγκυος αμέσως έγινε ένα κλικ μέσα μου και πρόσεχα πολύ ό,τι έτρωγα και έπινα. Ήθελα να καταναλώνω τα καλύτερα και κάπου εκεί έπεσα πάνω στο AQUA Carpatica, το νερό που εμπιστεύτηκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της λοχείας και του θηλασμού.

Το AQUA Carpatica χαρακτηρίζεται ως «το νερό-θαύμα από τα Καρπάθια όρη» και η περιγραφή αυτή δεν είναι τυχαία, μιας και πληροί ένα προς ένα όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός μοναδικά καλού φυσικού μεταλλικού νερού. Το AQUA Carpatica είναι απολύτως μικροβιολογικώς αγνό, έχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία, έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο και είναι πλούσιο σε διττανθρακικἀ άλατα, τα οποία υποβοηθούν τη χώνεψη.

Στο μεγάλο συν τώρα, το φυσικώς ανθρακούχο AQUA Carpatica δεν έχει καθόλου νιτρικά, ενώ το Φυσικό Μεταλλικό έχει σχεδόν μηδενικά Νιτρικά(0,6 mgr/l). Όπως γνωρίζεις, η υψηλή κατανάλωση των νιτρικών έχει αρνητική επίδραση στον οργανισμό, πράγμα που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση στην εγκυμοσύνη αλλά και στον θηλασμό. Τα νερά αυτά, λοιπόν, είναι εγγύηση όσον αφορά τα συστατικά και την ποιότητά τους.

Για εμένα το AQUA Carpatica αποτέλεσε μονόδρομο, όταν μετά τον 6ο μήνα έπρεπε να δώσω νερό στο μωρό μου. Με 50 διεθνή βραβεία και διακρίσεις για τη γεύση και την ποιότητά του, είναι το ιδανικό νερό για βρέφη και παιδάκια. Έχει δροσερή και ευχάριστη γεύση, μιας και είναι γλυκόπιοτο και δεν έχει καμία επίγευση. Κάπως έτσι η μικρή Λυδία αγάπησε το νερό από βρέφος και έχτισε δυνατές βάσεις για το μέλλον και κάποια χαμογελά με ικανοποίηση.