ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Μια φωτογράφος δείχνει με τον πιο ωμό κι υπέροχο τρόπο πώς είναι η μητρότητα

Unsplash

Ο αγώνας με τη βρεγμένη πάνα, ο ύπνος που δεν χόρτασες ποτέ, η φρουτόκρεμα που πήγε παντού, το κλάμα του, το τάισμά του, η μάχη να τα προλάβεις όλα, να τα συνδυάσεις, να είσαι μαμά και όλα τ’ άλλα μαζί, να τα κάνεις όσο μπορείς πιο σωστά. Η μητρότητα. Η Αμερικανίδα Callie Lipkin, φωτογράφος και μαμά 3 παιδιών έχει αφιερώσει πολλά από τα αρνητικά του φιλμ της στις πιο συνηθισμένες μεν αλλά συχνά ανεξέλεγκτες, εναλλασσόμενες καταστάσεις που βιώνει μια μητέρα στα πρώτα χρόνια του νέου της ρόλου. Στο αφιέρωμά της “Mom Time”, εξερευνά με ρεαλισμό τα άγχη και τις αγωνίες  που γεννάει η μητρότητα.

Η Αμερικανίδα Callie Lipkin, φωτογράφος και μαμά 3 παιδιών έχει αφιερώσει πολλά από τα αρνητικά του φιλμ της στις πιο συνηθισμένες μεν αλλά συχνά ανεξέλεγκτες, εναλλασσόμενες καταστάσεις που βιώνει μια μητέρα στα πρώτα χρόνια του νέου της ρόλου. Στο αφιέρωμά της “Mom Time”, εξερευνά με ρεαλισμό τα άγχη και τις αγωνίες  που γεννάει η μητρότητα στις γυναίκες.

 

be the only moments I remember. Getting more #momtime ready for print. #momlife #messy

A post shared by Callie Lipkin (@clipkin) hettinight #bathtime #babygirl

A post shared by Callie Lipkin (@clipkin) on Η προσέγγιση της Lipkin είναι ειλικρινής κι ανθρώπινη. Όπως θα πρέπει για μία κατάσταση που αποδίδεται συχνά πολύ εξευγενισμένα, ενώ στην πραγματικότητα, όσο συγκλονιστικά όμορφη κι αν είναι, δεν παύει να βιώνεται δύσκολα από τις γυναίκες. «Η τρέχουσα περιβαλλοντική, πολιτική, οικονομική κατάσταση, η έλλειψη πόρων και οι σχέσεις μεταξύ των φυλών κάνουν ελάχιστα ώστε να κατασταλάξουν οι ανησυχίες μας», λέει η φωτογράφος.

Η Lipkin, κλασική γυναίκα καριέρας, φωτογράφος εμπορικών και διαφημιστικών editorials για 20 χρόνια, όπως εξομολογείται, δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ τον εαυτό της σαν μαμά. «Όταν αποφασίσαμε με τον άντρα μου να κάνουμε παδί, ανοίχτηκε ένα εντελώς νέο μονοπάτι στη ζωή μου. Στα 20 μου το μόνο που ήθελα ήταν να ταξιδεύω. Δεν χόρταινα να γνωρίζω νέους ανθρώπους, να ζυμώνομαι με διαφορετικές κουλτούρες, να παρατηρώ και να φωτογραφίζω άλλες προσεγγίσεις της ζωής», παραδέχεται η Lipkin, η οποία στα 35 της απέκτησε τον πρώτο της γιο. «Ένιωθα σαν φοιτήτρια σε ξένη χώρα, εντελώς έξω από το στοιχείο μου, με περιορισμένα εργαλεία και γλωσσικές ικανότητες, αλλά με μία ανάγκη να μάθω και να προσαρμοστώ στο καινούριο, το μονίμως εναλλασσόμενο γονεϊκό λεξιλόγιο και την ρουτίνα του. Και το ερωτεύτηκα όλο αυτό».

 

View this post on Instagram

 

Still trying to adequately capture the fatigue I am usually feeling . #momtime #screentime #tiredaf #mommymode #loveislove

A post shared by Callie Lipkin (@clipkin) on

 

View this post on Instagram

 

Carpe diem. #workingmom #momswhowork #momtime #love #tgif

A post shared by Callie Lipkin (@clipkin) on

 

View this post on Instagram

 

#tgif . Fresh new #momtime with the beautiful @tia_kcco . #summer #icecream #poolparty #lifeofmom #mommymode

A post shared by Callie Lipkin (@clipkin) on