ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Το μήνυμα που έστειλε στις μαμάδες που δεν έχουν γεννήσει παιδιά

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Η Κυριακή 8 Μαΐου ήταν μία μέρα αφιερωμένη στις μαμάδες αυτού του κόσμου. Μία μέρα αφιερωμένη στη μητρότητα. Ένας όρος, μια έννοια που δεν αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στις γυναίκες που έχουν φέρει μία νέα ζωή στον κόσμο, βιολογικά. Γιατί μητρότητα σημαίνει πάνω απ’ όλα ανιδιοτελής και άνευ όρων αγάπη, ανεξάρτητα από όλους τους υπόλοιπους παράγοντες.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, λοιπόν, σε προηγούμενη δημοσίευσή της, είχε τιμήσει τη Γιορτή της Μητέρας, κάνοντας εκτενή αναφορά στην συστηματική κακοποίηση των ζώων, των οποίων το δικαίωμα στη μητρότητα καταπατάται συστηματικά. Σε επόμενη δημοσίευσή της, η ίδια θέλησε να αποδώσει φόρο τιμής σε όσες μαμάδες δεν έχουν γεννήσει παιδιά, η κάθε μία για τον δικό της μοναδικό λόγο. Όμως η σπουδαιότητα της μητρότητας και το δικαίωμά τους να γιορτάζουν αυτήν τη μέρα, δεν χάνονται. Διαβάζεις τη δημοσίευση παρακάτω.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση υμνεί όλες τις μαμάδες που δεν έχουν γεννήσει παιδιά

«Επειδή η χθεσινή ανάρτηση ήταν αφιερωμένη στις χοιρομητέρες, θα ήθελα σήμερα να πω ένα Χρόνια Πολλά και στις υπόλοιπες μανούλες. «Είσαι ήδη μαμά» μου είχε γράψει μια κοπέλα πριν ακόμα μείνω έγκυος! Πόσο δίκιο είχε…

Εσύ, που ακόμα προσπαθείς να μείνεις έγκυος, παίρνοντας ορμόνες που τεστάρουν τα όριά σου και παίζουν με την ψυχολογία σου.

Εσύ, που πήρες την τεράστια χαρά του θετικού τεστ, αλλά δεν άκουσες ποτέ την καρδιά του μωρού σου στον υπέρηχο.

Εσύ, που είδες την όμορφη κοιλίτσα σου να φουσκώνει και αναγκάστηκες να διακόψεις την κύηση για να μην φέρεις ένα άρρωστο παιδί στον κόσμο.

Εσύ, που περιμένεις χρόνια να εγκριθεί το αίτημα που υπέβαλες για υιοθεσία.

Εσύ, που δεν μπορείς, ή δεν έτυχε να κάνεις δικά σου παιδιά, αλλά δίνεις όλο σου το είναι στα ανήψια σου, φροντίζοντάς τα και αγαπώντας τα σαν να ήταν δικά σου.

Εσύ που πληρώνεσαι για να μεγαλώσεις τα παιδιά ενός ζευγαριού που είναι απών και ξαγρυπνάς τα βράδια, κρατώντας το χεράκι τους για να μην φοβούνται.

ΕΣΥ, είσαι ήδη μαμά και αυτό δεν μπορεί κανένας να σου το πάρει.

Είσαι ήδη μαμά, γιατί ξέρεις να αγαπάς κάποιον πιο πολύ από τον εαυτό σου.

Άνευ όρων αγάπη και θυσίες που τις κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό μας κάνει μητέρες! Χρόνια μας Πολλά, λοιπόν!»