ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Έγραψε τις μόνες υποσχέσεις που αξίζει να δώσει στον γιο της

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έγινε μητέρα του μικρού Νίκου στις 21 Μαρτίου 2022. Ο Νίκος έχει γενέθλια και η μητέρα του που είχε καταγράψει μέσω των social media τη δύσκολη διαδρομή της μέχρι να καταφέρει να τον κρατήσει στην αγκαλιά της, επέστρεψε σε αυτά για να του απευθύνει ένα συγκινητικό γράμμα.

Ο μικρός Νίκος ήρθε για να αλλάξει την καθημερινότητά των γονιών του με έναν πρωτόγνωρο τρόπο. Η συνειδητοποίηση αυτής της αλλαγής ήρθε πριν από έναν χρόνο ακριβώς και αποτυπώθηκε σε μία φωτογραφία, αυτή στην οποία η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση αμέσως μετά τον τοκετό κρατά τον νεογέννητο γιο της στην αγκαλιά της.

Με αυτή τη φωτογραφία, στην οποία έχει καλύψει το πρόσωπο του μωρού, θέλησε να τιμήσει δημόσια τα πρώτα γενέθλια του Νίκου η μητέρα του. Τη δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και τη συνόδευσε όπως το συνηθίζει, με λόγια καρδιάς. Αυτή τη φορά τα λόγια της απευθύνονται σε εκείνον. Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση γράφει ένα συγκινητικό γράμμα στον γιο της για να του ευχηθεί χρόνια πολλά.

«Δεν ξέρω γιατί με επέλεξες, αλλά με επέλεξες. Από όλες τις μαμάδες του κοσμου, διάλεξες εμένα και σε ευχαριστώ», γράφει αρχικά στη μακροσκελή της ανάρτηση η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση. «Με εμπιστεύθηκες με την πιο δύσκολη και την πιο όμορφη δουλειά του κόσμου. Να σε μεγαλώσω», πρόσθετει.

Η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου παραδέχεται στη συνέχεια ότι η έλευση του γιου της στον κόσμο την άλλαξε «για πάντα». Και εξηγεί πώς είναι ο νέος άνθρωπος που η ίδια έγινε από τότε που τον κράτησε για πρώτη φορά στα χέρια της.

«Από την ημέρα που γεννήθηκες μεταμορφώθηκα στον πιο δυνατό άνθρωπο του κόσμου και ταυτόχρονα, στον πιο αδύναμο. Από τη μια ξέρω ότι χωρίς δεύτερη σκέψη θα έμπαινε μπροστά για να αφανίσω το οτιδήποτε μπορεί να σου έκανε κακό και από την άλλη, ξέρω ότι εάν δεν τα κατάφερνα, η ζωή μου θα σταματούσε να έχει νόημα», σημειώνει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση. «Αυτό είσαι – η μεγαλύτερη δύναμη μου, αλλά και η μεγαλύτερη μου αδυναμία», επισημαίνει.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και ο Βύρων Βασιλειάδης περίμεναν για καιρό τον γιο τους να έρθει στον κόσμο. Πάλεψαν με τα ζητήματα της γονιμότητας και χρειάστηκε να κάνουν υπομονή και κουράγιο για να βιώσουν τελικά τη γονεϊκότητα. Η ιδρύτρια του Save a Greek Stray σημειώνει στη συνέχεια της ανάρτησής της, ότι πλέον κατάλαβε το γιατί χρειάστηκε να περιμένουν.

«Μπορεί να σε περιμέναμε καιρό, αλλά καταλαβαίνω επιτέλους το γιατί. Εσύ ήσουν το παιδάκι για εμάς και αν δεν είχαμε συναντήσει τις δυσκολίες που συναντήσαμε για να έρθεις στον κόσμο, αν δεν είχαμε ακολουθήσει ακριβώς αυτή τη διαδικασία με την κάθε μικρή της λεπτομέρεια, θα κρατούσα κάποιο άλλο παιδάκι στην αγκαλιά μου. Εγώ όμως θέλω μόνο εσένα… Γιατί εσύ ήταν γραφτό να είσαι το παιδί μας», γράφει χαρακτηριστικά.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση γράφει στη συνέχεια για την υπόσχεση που δεν μπορεί να δώσει στο γιο της και για τις άλλες, πολλές υποσχέσεις που μπορεί και θέλει να τηρήσει. Υποσχέσεις που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που θα τον μεγαλώσει αλλά και με τη συνεχή προσπάθεια να ζήσει τελικά ο Νίκος της σε έναν κόσμο έστω κι ελάχιστα πιο καλό.

«Σήμερα δεν μπορώ να σου υποσχεθώ ότι θα μεγαλώσεις σε έναν όμορφο κόσμο, γιατί δυστυχώς είναι ένας κόσμος που κάθε μέρα με τρομάζει ακόμα περισσότερο. Μπορώ να σου υποσχεθώ όμως, ότι δεν θα σταματήσω να δίνω όλο μου τον εαυτό για να γίνει έστω και λίγο καλύτερος.

Μπορώ να σου υποσχεθώ, ότι θα σε αγαπάω δίχως όρους και ότι θα συνεχίσω να μαθαίνω και να προσπαθώ να γίνω η καλύτερη μαμά που μπορώ να γίνω, γιατί αυτό σου αξίζει. Σου υπόσχομαι, ότι δεν θα σου πω ποτέ ότι τα αγόρια δεν κλαίνε και ότι η αγκαλιά μου θα είναι ανοιχτή όποτε την χρειάζεσαι, όσο χρονών και αν είσαι.

Σου υπόσχομαι ότι θα σου ζητώ συγγνώμη όταν σε αδικώ και ότι θα σου το επικοινωνώ όταν αισθάνομαι εγώ αδικημένη.

Σου υπόσχομαι ότι θα είμαι ειλικρινής και αληθινή, με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα μου.

Σου υπόσχομαι ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να αναρωτηθείς αν σ´αγαπάω ή αν είσαι “αρκετός” για εμένα, γιατί κάποια πράγματα είναι και πρέπει να παραμείνουν δεδομένα», γράφει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση στον γιο της. Υποσχέσεις που είτε είσαι γονιός, είτε είσαι παιδί ξέρεις ότι είναι οι μόνες που χρειάζονται για μία ανατροφή σε κλίμα αγάπης και ελευθερίας.

Για το κλείσιμο άφησε την ευχή της για χρόνια πολλά κι ακόμα ένα ευχαριστώ προς τον ενός έτους Νίκο. «Χρόνια Πολλά ζωή μου και σε ευχαριστώ που μου έκανες την τιμή να με επιλέξεις για μαμά σου. Ελπίζω να σταθώ αντάξια του ιερού ρόλου που μου έχει ανατεθεί», κατέληξε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.